Hynix Çipli Ram Ve Overclock

@cfranko Baktığın yüksek ihtimal önerdikleri maksimum güvenli değerdir. RAM'e hangi voltajı verirsen o voltajda çalışır, stabilite ve ömür de buna bağlı değişir. Mesela 2V verirsen açılış logosunu bile göremeyebilirsin :)

@RevDeisDou Verebilirsin ancak uzun süreli kullanma. Yoksa birkaç ay sonra stabil kaldığı değerlerde stabilite sağlayamayabilirsin.

@cfranko Baktığın yüksek ihtimal önerdikleri maksimum güvenli değerdir. RAM'e hangi voltajı verirsen o voltajda çalışır, stabilite ve ömür de buna bağlı değişir. Mesela 2V verirsen açılış logosunu bile göremeyebilirsin :)

@RevDeisDou Verebilirsin ancak uzun süreli kullanma. Yoksa birkaç ay sonra stabil kaldığı değerlerde stabilite sağlayamayabilirsin.
Peki RAM overclock'u ile ilgili rehberiniz var mı acaba?
Yıllardır bu işle ilgilendiğinizi biliyorum :D

Zaten öyle oldu 1.2 V verdim 3400 MHz CL16 da anakart logosu bile gelmedi ve kasa fanları deli gibi hızlı çalışmaya başladı sonra bios pilini çıkardım taktım düzelmedi sonra iyice stres oldum çünkü bios pili ekran kartının arkasındaydı ekran kartını da boşuna çıkarmış oldum sonra clr_cmos pinlerine tornavida dokundurdum oldu bidaha da denemedim ram overclock o olaydan sonra

Bende Adata XPG D60G var bildiğim doğruysa çipleri benzer ben hiç voltaj artırmadan 3600 MHz CL16'da kullanıyorum eğer benzeri ise CL15 mümkün olabilir diye düşünüyorum.

@crazyreign Technopat'ta da sürekli aynısı soruluyor. Yok maalesef ancak bir gün yapabilirim, neden olmasın? Aslında Techpowerup'ta çok detaylı bir rehber var ancak C1 İngilizcesi olanlar hariç kimsenin baştan sona okuyacağını sanmam. @RevDeisDou asıl meseleyi iyi anlatmış bence, gerçi Türkçe olduğu halde onu bile okumayacak insanlar vardır.

@crazyreign Technopat'ta da sürekli aynısı soruluyor. Yok maalesef ancak bir gün yapabilirim, neden olmasın? Aslında Techpowerup'ta çok detaylı bir rehber var ancak C1 İngilizcesi olanlar hariç kimsenin baştan sona okuyacağını sanmam. @RevDeisDou asıl meseleyi iyi anlatmış bence, gerçi Türkçe olduğu halde onu bile okumayacak insanlar vardır.
Hocam ben okuyordum yarısında bıraktım mağara adamları gibi hissettiğim için

Bu ram overclock konusu niye bu kadar eğlenceli :LOL:

Geri