🔥İndirim 🔥 Intel Core 13500 Tray İşlemci 5499 TL! 🔥

xRauf

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
301
UYARI: Intel, LGA1700 soketinde yeni işlemci çıkarmıyacak. Uzun vadeli kullanacak kişiler tercih etmesini öneririm.​

Performansına göre iyi fiyata sahip. Intel 14400F/13400F'den bir üst seviye işlemcidir. Kendisi rakibi Ryzen 7500F/7600 işlemcileridir. Render konusunda tartışmasız Ryzen 7600'dan üstün işlemcidir. Oyunlarda ise değişkenlik gösterir. Oyun testlerinde ortalama olarak Ryzen 7500F işlemci ile FPS değerleri denk , bazen de %2-%10 arası düşük çıkabilir. Oyuna göre değişken gösterir. :monkahmm: Eğer FPS oyuncu iseniz özellikle yüksek FPS takıntınız varsa bunu almanızı önermem. FPS oyunlarında AMD iyi iş başardığını görüyorum. (y)Bunun dışında hikayeli oyunlar oynuyorsanız genellikle FPS değerleri birbirlerine yakındır. ⚡Bu işlemci AMD'e göre biraz daha elektrik faturanızı kabartabilir. :hackerman:Çoklu çekirdek sayesinde aynı anda daha fazla program açmanızı sağlar. 🖥️Benim için önemli bir özelliği dahili grafiğe sahiptir. Oyun testlerini aşağıya bırakıyorum. Karar sizindir.
(Anakarta sahip olamadığımdan FPS değerlerini AMD ile karşılaştırma yapılmadı)

ÖNEMLİ NOT: Satıcılar işlemcileri tahminime göre kurumsal bilgisayarlardan (HP Pro Tower vs.) çıkarıp son kullanıcıya teslim ediyordur. Bana gelen işlemcide önceden soğutucu bloğu üzerine oturulduğundan küçük izler vardı. Aldığım işlemcinin resmi aşağıdadır.
https://www.hepsiburada.com/intel-c...e-1700-pin-islemci-p-HBCV00003N7XU1-yorumlari

Ürün: https://www.akakce.com/islemci/en-u...-dort-cekirdek-1-80-ghz-fiyati,226642704.html

Ekler

• IMG_20250512_222208.webp
    IMG_20250512_222208.webp
    483.9 KB · Hit: 229
Son düzenleme:
Su anki islemcim i3 12100f kayıt açınca performans düşüşü bazen droplar vesaire yiyorum memnun değilim soğutucum iyi olduğu halde böyle 35 40 derece arasında çalışıyor bu işlemciyi almalımıyım?

Su anki islemcim i3 12100f kayıt açınca performans düşüşü bazen droplar vesaire yiyorum memnun değilim soğutucum iyi olduğu halde böyle 35 40 derece arasında çalışıyor bu işlemciyi almalımıyım?
Daha büyük bütçen yoksa (satıp am5 geçme gibi) kesinlikle almalısın

7500F fiyatına fazla çekirdek + dahili grafik var. Hikaye oyunlarında FPS değerleri yakın ve birkaçında fazla. Tek dezavantajı fazla güç tüketiyor. Satıcılar sıfır satıyorsa alınır gibi duruyor.

UYARI: Intel, LGA1700 soketinde yeni işlemci çıkarmıyacak. Uzun vadeli kullanacak kişiler tercih etmesini öneririm.​

Performansına göre iyi fiyata sahip. Intel 14400F/13400F'den bir üst seviye işlemcidir. Kendisi rakibi Ryzen 7500F/7600 işlemcileridir. Render konusunda tartışmasız Ryzen 7600'dan üstün işlemcidir. Oyunlarda ise değişkenlik gösterir. Oyun testlerinde ortalama olarak Ryzen 7500F işlemci ile FPS değerleri denk , bazen de %2-%10 arası düşük çıkabilir. Oyuna göre değişken gösterir. :monkahmm: Eğer FPS oyuncu iseniz özellikle yüksek FPS takıntınız varsa bunu almanızı önermem. FPS oyunlarında AMD iyi iş başardığını görüyorum. (y)Bunun dışında hikayeli oyunlar oynuyorsanız genellikle FPS değerleri birbirlerine yakındır. ⚡Bu işlemci AMD'e göre biraz daha elektrik faturanızı kabartabilir. :hackerman:Çoklu çekirdek sayesinde aynı anda daha fazla program açmanızı sağlar. 🖥️Benim için önemli bir özelliği dahili grafiğe sahiptir. Oyun testlerini aşağıya bırakıyorum. Karar sizindir.
(Anakarta sahip olamadığımdan FPS değerlerini AMD ile karşılaştırma yapılmadı)

ÖNEMLİ NOT: Satıcılar işlemcileri tahminime göre kurumsal bilgisayarlardan (HP Pro Tower vs.) çıkarıp son kullanıcıya teslim ediyordur. Bana gelen işlemcide önceden soğutucu bloğu üzerine oturulduğundan küçük izler vardı. Aldığım işlemcinin resmi aşağıdadır.
https://www.hepsiburada.com/intel-c...e-1700-pin-islemci-p-HBCV00003N7XU1-yorumlari

Ürün: https://www.akakce.com/islemci/en-u...-dort-cekirdek-1-80-ghz-fiyati,226642704.html
Knk bu işlemciler tam render canvarı amd en iyi otun oynatan 9800x3d ile aynı performansı veriyoelar renderda bu fiyat için bence alınır

Ekler

• Ekran görüntüsü 2025-06-01 071337.webp
    Ekran görüntüsü 2025-06-01 071337.webp
    17.3 KB · Hit: 237
Ürün satılsın diye biraz algı yaratma çabası var ben 2 el ürün almam

Ürün satılsın diye biraz algı yaratma çabası var ben 2 el ürün almam
Bende sizin gibi 2. el olduğundan şüphe içerisindeydim. Satıcıya sorduğumda verdiği cevap şu:
1748771334510.webp

Dürüst müdür? Bilemiyorum. ChatGPT sorduğumda 2. el işlemci, 0 ürün arasında performansı farkı olmadığını sadece önceden yüksek sıcaklıkta kullanıldığında thermal throtting varsa o zaman işlemcinin frekansları düşük veya stabil olmayan değerler çıkabildiğini açıkladı.
Anakart elimde olsa anında cinebech,AIDA64 testleri yapıcağım lakin ramazanmutlu satıcısın keyfisinden dolayı anakart ulaşmadı. Konuyu güncellerim testleri yapınca.

Single core odaklı oynadığım bir oyun var. Ve 7600x %10 fark atmış.

thermal throtting varsa o zaman işlemcinin frekansları düşük veya stabil olmayan değerler çıkabildiğini açıkladı.
Bu kadar uzun ve yogun kullanıldıgını sanmam ayrıca 13500 de bu durum pek olmaz zaten potansiyelinin aşırı altında bir hızda calısan bir işlemci K vb olmadıgı için. Bir de 2. el oldugunu sanmıyorum. Ki dediğim gibi olsa da senin 24 ay kapı gibi garantin vb olacak işlemci ve ramde cok takılmam bu tür şeylere bariz bir sıkıntı kullanım izi vb yoksa

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,151,509
Üyeler
183,131
Son üye
NinjaEleman
Geri