Kioxia exercia pro hız problemi

Reaksiyon skoru
5
yeni aldım ssdyi bugün geldi, pci 3.0 olduğu için hız kısıtlı biliyorum da bu kadarı bi garip, öneriniz var mı ? 3-4 kere yaptım sonuçlar aynı
1761393892305.webp

1761393877711.webp

yeni aldım ssdyi bugün geldi, pci 3.0 olduğu için hız kısıtlı biliyorum da bu kadarı bi garip, öneriniz var mı ? 3-4 kere yaptım sonuçlar aynı
Alıntıyı görüntüle

Alıntıyı görüntüle
Okuma gen3 için normal de yazma sıkıntılı onun da 3k civarı olması gerekli, sıcaklık da çok fazla. Firmware update yapmayı dene bi eğer çözülmüyosa problemli gibi SSD, iade/değişim yapabilirsin o durumda.
Bundan değildir ama yine de anakartta başka m2 slotu varsa orda deneyebilirsin

Okuma normal, yazma olmamış.

Okuma normal, yazma olmamış.
ne yapmam lazım
Okuma gen3 için normal de yazma sıkıntılı onun da 3k civarı olması gerekli, sıcaklık da çok fazla. Firmware update yapmayı dene bi eğer çözülmüyosa problemli gibi SSD, iade/değişim yapabilirsin o durumda.
Bundan değildir ama yine de anakartta başka m2 slotu varsa orda deneyebilirsin
tek slotum bu malesef x1 mi diye kontrol ettim x4 de çalışıyor James Donkey daha hızlı çalışıyordu aynı slotta
1761394988016.webp

Isınmış sanırım, sadece yazma dene, doğru değer çıkarsa heatsink veya hava akışı artırman lazım

Isınmış sanırım, sadece yazma dene, doğru değer çıkarsa heatsink veya hava akışı artırman lazım
sanırım dediğiniz gibi hocam, tek m2 slotu gpu nun altında kalıyor heatsink takma şansımız da yok bu kronik olarak düşük hızda çalışacak yani
1761396539289.webp

Alıntıyı görüntüle

Alıntıyı görüntüle
Bende g3 plus modelini pciexp 3.0 arayüzünde kullanıyorum, 3500 okuma 3200 yazma veriyor, Sizdeki ürün çok yüksek sıcaklıkta çalıştığı için kendini frenliyor bendeki g3 plus yük altında 50 dereceyi geçmiyor, yani kısacası sıcaklıklar normal değil iade edip başka bir ürün ile şansını deneyebilirsin belki fabrikasyon hatalı olabilir.

arkadaşlar cevaplar için sağ olun gpunun hemen arkasında olduğu için buna heatsink takma şansım da yok benim, düşük hızlarda kronik olarak seyredecek o zaman da verdiğim paranın anlamı kalmayacak, iade sürecini başlatacağım umarım sıkıntı çıkarmazlar. James Donkey bile 1500 yazmada sıkıntısız kalıyordu bu ürün elimde patladı

sanırım dediğiniz gibi hocam, tek m2 slotu gpu nun altında kalıyor heatsink takma şansımız da yok bu kronik olarak düşük hızda çalışacak yani
Alıntıyı görüntüle
Ben 55 den sonra kısmaya başlar derim. İlk fotoda testin okuma kısmında ısınıp, sonra yazma kısmında kısıtlanmış. Son attığınız yazmada 71 dereceye ulaşmış. SSD'ler için yazma daha zor bir süreçtir, yük bindiren kısım diyebilirim.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

arkadaşlar cevaplar için sağ olun gpunun hemen arkasında olduğu için buna heatsink takma şansım da yok benim, düşük hızlarda kronik olarak seyredecek o zaman da verdiğim paranın anlamı kalmayacak, iade sürecini başlatacağım umarım sıkıntı çıkarmazlar. James Donkey bile 1500 yazmada sıkıntısız kalıyordu bu ürün elimde patladı
Normalde gen 4 ssdler ısınmaz. Bir firmware kontrol et. Uygulamasından veya sitedinden sen sürümü indir/güncelle. Her şey güncel ise sanırım sonunda bizimkilerin dediği ucuz yahninin kötü tarafını gördük... Tabii emin olmadan önce kasa fotusu veya model atarsanız makbule geçer. Kasanız küçük veya 1-2 fanlı mı?

Son düzenleme:
Ben 55 den sonra kısmaya başlar derim. İlk fotoda testin okuma kısmında ısınıp, sonra yazma kısmında kısıtlanmış. Son attığınız yazmada 71 dereceye ulaşmış. SSD'ler için yazma daha zor bir süreçtir, yük bindiren kısım diyebilirim.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Normalde gen 4 ssdler ısınmaz. Bir firmware kontrol et. Uygulamasından veya sitedinden sen sürümü indir/güncelle. Her şey güncel ise sanırım sonunda bizimkilerin dediği ucuz yahninin kötü tarafını gördük... Tabii emin olmadan önce kasa fotusu veya model atarsanız makbule geçer. Kasanız küçük veya 1-2 fanlı mı?
gpu 6900xt merc 319, kasa bitfenix pandora full tower, 360mm sıvı soğutucu üst kısımda, fan pozisyonları olması gerektiği gibi hocam. firmware dediğiniz kendi uygulaması "up to date" diyor:
1761411264700.webp

bu arada ilgi ve alakanız, yardımlarınız için teşekkür ederim

edit: ilerideki aşamada evde yatan arctic 420 ve cosmos var onlara geçeceğim ama bi farklılık yaratacağını zannetmiyorum hava sirkülasyonu olsa bile dead zoneda kalıyor gibi ssd

Kioxia SSD'lerde kronik sıcaklık sorunu var hocam. Forumlarda bu konuda şikayet çok fazla.

Kioxia SSD'lerde kronik sıcaklık sorunu var hocam. Forumlarda bu konuda şikayet çok fazla.
malesef nvme slotunun konumu yüzünden soğutucu da takamıyorum hava alacak pozisyonu da yok ürün benim açımdan tamamen işlevsiz ama idefix ürün teslim aşamasında olarak gösterdiği için ürünü iade de edemiyorum 14 günü geçirtmeye mi çalışıyorlar koşulsuz iade için anlayamadım tüketici hakem heyetlik olacağız gibi

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,161,090
Üyeler
184,387
Son üye
themlwar
Geri