Neler Yeni

Kızlarla Konuşamıyorum

TRnmss

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
374
İsim
Atahan Koksal
İlgilendiği Kategoriler
R6-Forza-Fotoğrafçılık-Lego
Kanka gözüyle bak konuşursun. Ben hiçbir kıza (1 kişi hariç onuda kaybedeli 6ay oldu) kankadan öteye gidecek şekilde bakmadım. Severse o sevsin bende severim karşılıklı sevgi misss
e benim taktik bu

Gri Caner

80+ Titanium
En İyi Cevap
7
Sebepsiz yere heyecanlı oluyorum, karşımdaki kişi haz etmediğim biri olsa bile. Aklımdan da pek bir şey geçmiyor açıkçası. Kurabileceğim en iyi cümleleri kurmaya çalışıyorum. Evet, çok saçma ama elimde olan bir şey değil.
Hiçbir şey sebepsiz değildir.
Öncelikle benim psikoloji bilgim pek ve çok kıttır.
Aşağıdaki maddelerden hangisi sana uyuyor:
  • Ya bir kız keşke beni sevse. Hayatım daha güzel olurdu bir kız beni sevseydi.
  • Ya keşke bir kız tarafından beğenilseydim.
  • Onun tarafından eğlenceli bulunsaydım.
  • Ya keşke bir kız konuşmalarımı beğenseydi, ilgi duysaydı.
Aşağıdaki maddelerden hangisi uyuyor:
  • Çevremdekilerin kız arkadaşları var.
  • Çevremdekiler/sınıf arkadaşlarım kızlarla rahat konuşabiliyor.

C12H16N2

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
469
İsim
M.S.C
Hiçbir şey sebepsiz değildir.
Öncelikle benim psikoloji bilgim pek ve çok kıttır.
Aşağıdaki maddelerden hangisi sana uyuyor:
  • Ya bir kız keşke beni sevse. Hayatım daha güzel olurdu bir kız beni sevseydi.
  • Ya keşke bir kız tarafından beğenilseydim.
  • Onun tarafından eğlenceli bulunsaydım.
  • Ya keşke bir kız konuşmalarımı beğenseydi, ilgi duysaydı.
En azından istediğim konuşabileceğim bir arkadaşım olmasını isterdim.

• Çevremdekilerin kız arkadaşları var.
  • Çevremdekiler/sınıf arkadaşlarım kızlarla rahat konuşabiliyor.
İkiside.

Gri Caner

80+ Titanium
En İyi Cevap
7
Onay bağımlığın var. Yani çevredekiler kızlarla daha rahat konuşabildiği için sen de rahat konuşabilmen gerektiğine inanıyorsun. Bunu yapamayınca da hayal kırıklığına uğrayıp özgüven problemin oluyor.

En azından istediğim konuşabileceğim bir arkadaşım olmasını isterdim.
Aşağıdaki maddelerden hangisine sana uyuyor:
  • Bir kız beni sevseydi hayatım daha iyi olurdu.
  • Bir kız beni sevseydi daha iyi daha mutlu ve daha renkli bir yaşantım olurdu.

C12H16N2

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
469
İsim
M.S.C
Onay bağımlığın var. Yani çevredekiler kızlarla daha rahat konuşabildiği için sen de rahat konuşabilmen gerektiğine inanıyorsun. Bunu yapamayınca da hayal kırıklığına uğrayıp özgüven problemin oluyor.

Aşağıdaki maddelerden hangisine sana uyuyor:
  • Bir kız beni sevseydi hayatım daha iyi olurdu.
  • Bir kız beni sevseydi daha iyi daha mutlu ve daha renkli bir yaşantım olurdu.
İlki.

Gri Caner

80+ Titanium
En İyi Cevap
7
Sevgi bağımlılığın var. Karşı cins tarafından sevgiye maruz kalmazsan iyi bir hayatın olmayacağına inanıyorsun yahut mevcut hayatından daha da daha da iyi bir hayatın olacağını inanıyorsun. Bunlar çarpıtılmış düşüncelerdir. Sorunludur. Değiştirilmeleri gerekir.

Şimdi şu sorularıma cevap ver:

• 1.Bir kızın hayatını daha iyi yapacağına neden inanıyorsun? Yani bir kızın sevgisi neden hayatını daha iyi yapar nasıl bir rol oynar?
  • 2.Sonsuza kadar bir kız arkadaşın olmayacağını düşün. Bu senin için ne anlam ifade eder? En kötü ne olabilir?
  • 3. Çevrendekiler yakışıklı insanlar mı, kızlarla konuşanlar?
  • 4.Senin arkadaşlarından oturup konuştuğun iki lafın belini kırdığın arkadaşlarından sevgili veya kız arkadaşı olan var mı? Ve bu şahıslar kız arkadaşlarından muhabbete yer açıyorlar mı?

C12H16N2

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
469
İsim
M.S.C
Sevgi bağımlılığın var. Karşı cins tarafından sevgiye maruz kalmazsan iyi bir hayatın olmayacağına inanıyorsun yahut mevcut hayatından daha da daha da iyi bir hayatın olacağını inanıyorsun. Bunlar çarpıtılmış düşüncelerdir. Sorunludur. Değiştirilmeleri gerekir.

Şimdi şu sorularıma cevap ver:

• 1.Bir kızın hayatını daha iyi yapacağına neden inanıyorsun? Yani bir kızın sevgisi neden hayatını daha iyi yapar nasıl bir rol oynar?
  • 2.Sonsuza kadar bir kız arkadaşın olmayacağını düşün. Bu senin için ne anlam ifade eder? En kötü ne olabilir?
  • 3. Çevrendekiler yakışıklı insanlar mı, kızlarla konuşanlar?
  • 4.Senin arkadaşlarından oturup konuştuğun iki lafın belini kırdığın arkadaşlarından sevgili veya kız arkadaşı olan var mı? Ve bu şahıslar kız arkadaşlarından muhabbete yer açıyorlar mı?
Aslında "ilki" dememin sebebi düşüncelerime daha yakın olması. Zaten ne düşündüğümü önceki mesajlarımda yazmıştım.

1) Öyle düşünmüyorum. Sadece rahat konuşabilmek istiyorum.
2) Benim için çok ciddi bir sorun teşkil etmez
3) Hem evet, hem hayır.
4) Var ama bu konuyu açmıyorlar.

Sevgi bağımlılığı olduğunu düşünmüyorum; ben konuşamıyorum, konuşsam da rahat hissetmiyorum

Gri Caner

80+ Titanium
En İyi Cevap
7

C12H16N2

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
469
İsim
M.S.C
Neden rahat konuşma ihtiyacı hissediyorsun?
Çünkü aksi halde kısa cevaplar vererek, gözünün içine bakmayarak, heyecanlı bir şekilde konuşuyorum. Sizce bu doğru bir iletişim mi?

Gri Caner

80+ Titanium
En İyi Cevap
7
Sizce bu doğru bir iletişim mi?
Doğru bir iletişim değil.
Çünkü aksi halde kısa cevaplar vererek, gözünün içine bakmayarak, heyecanlı bir şekilde konuşuyorum
Şimdi dostum. kısa cevaplar vermek gerginliğini gösterir. O ortamdan uzaklaşmak istediğini gösterir.
Gözün içine bakmamak veya göz teması kurmamak beynin anksiyeteni indirgemek için kullandığı bir yöntemdir. Dikkat dağıtarak stresini yükselten unsurda maruz kalmamak istiyor beynin.

Şunu soruyorum: neden rahat hissetmiyorsun, neden gerginsin, neden heyecanlanıyorsun? Şimdi sorun özgüven mi değil. Yani bence değil. Çünkü sonuç olarak erkek insanlarla rahatsın. Erkeklerle rahat konuşabilmen kızlarla konuşamaman "insanlarla konuşamam" sorununu iptal ediyor. Sen insanlarla konuşabilirsin. Ama kızlarla konuşamazsın. Konuşamıyorsun. Kızın erkekten ne gibi bir farkı var? Nasıl bir farklılık söz konusu?

C12H16N2

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
469
İsim
M.S.C
Şunu soruyorum: neden rahat hissetmiyorsun, neden gerginsin, neden heyecanlanıyorsun? Şimdi sorun özgüven mi değil. Yani bence değil. Çünkü sonuç olarak erkek insanlarla rahatsın. Erkeklerle rahat konuşabilmen kızlarla konuşamaman "insanlarla konuşamam" sorununu iptal ediyor. Sen insanlarla konuşabilirsin. Ama kızlarla konuşamazsın. Konuşamıyorsun. Kızın erkekten ne gibi bir farkı var? Nasıl bir farklılık söz konusu?
Sanırım yetiştirilme tarzımla alakalı. Ailem muhafazakar.

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Kaan Kırca
Nedendir bilmiyorum fakat bu böyle. Hatta bazen bakamıyorum bile. Sebepsiz yere çok utanıyorum. Ortaokulu imamhatip olarak okumuştum, belki onun etkisi olabilir; fiziksel olarak kendimi beğenmediğim içinde özgüvenim pek yüksek sayılmaz.
Tamamen özgüvende bitiyor dostum. Çocukken çekingendim. Kimseyle fazla konuşmazdım. Ortaokulun başında böyle gitmeyeceğine karar verdim. Dövüş sporlarına başladım. Lisede okulun futbol takımındaydım. 17 yaşındayken dövme falan yaptırmaya başladım. Özellikle lise hayatımda çok fazla kız girdi hayatıma. Demem o ki kendi özgüvenini arttıracak bir yöntem bulmalısın. Görünüşün hoşuna gitmiyorsa spor yap özellikle çene hatlarını belirginleştiriyor ve daha güzel görünebilirsin. Bir spora kesinlikle başla. Ne olduğu farketmez. Tavsiyelerim bu kadar. Çekiniyorsun biliyorum. Ama bu çekingenliği bir süre kenara bırakıp kendini zorla. Belli bir süre sonra o özgüveni kazandığın zaman kendini sen bile tutamayacaksın.

Top Bottom