Kötü PSU Anakarta bişi yapar mı?

şans işi tamamen bende everest psu var ddr5 sistem var yıllardır sorun olmuyor. ama adı üstünde everest.

dükkana canımız sıkıldığı için bi dolaptaki parçalardan pc kurak dedik cepten 4-5k para çıkacak
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

tıkırtı gibi
Fandan geliyordur yüksek ihtimalle. PSU kaç yıllık?

anakart durduk yere gitmişti anlamamıştım yeni anakartı taktım görüntü geldi ama psu kötü yani dark 500w içinden sesler geliyor yeni anakarta bişi yapar mı? şuanlık çalışıyor
Yanlış PSU aldıktan sonra harıl harıl PSU araştırdım, sağ olsun çok yardımcı olundu forumda.
Sonra bazı teknik konularla karşılaştım. Gerçekten ilgi çekici bir konu.
15 günlük süreçte ister istemez psu ile ilgili epey makale ve rapor araştırma fırsatım oldu.
Bu süreçte öğrendiğim en önemli bilgi ripple konusu oldu
Kötü PSU'nun sadece kendine değil bu sayede tüm bileşenlere zararı var. @yusuf7878 Hocam anlatsın.
Ripple konusu çok önemli ve kötü PSU'lar ripple üretiyor. Bu kaçınılmaz. Asla bir şans değil.
Bakın bu videoda adam ses sitemi için 10 farklı psu'nun ripple değerlerini ölçüyor. Kalitesiz olanlar dalgalanma yaratıyor ve cihazın ses performansı düşüyor.
Kaliteli güç kaynakları ise dalgalanma yapmıyor ve kalite çok artıyor.

Bir şeyler gevşemiş olabilir, genellikle hep fandan gelir diye düşünüyorum.

Yanlış PSU aldıktan sonra harıl harıl PSU araştırdım, sağ olsun çok yardımcı olundu forumda.
15 günlük süreçte ister istemez psu ile ilgili epey makale ve rapor araştırma fırsatım oldu.
Kötü PSU'nun sadece kendine değil bu sayede tüm bileşenlere zararı var. @yusuf7878 Hocam anlatsın.
Ripple konusu çok önemli ve kötü PSU'lar ripple üretiyor. Bu kaçınılmaz. Asla bir şans değil.
Bakın bu videoda adam ses sitemi için 10 farklı psu'nun ripple değerlerini ölçüyor. Kalitesiz olanlar dalgalanma yaratıyor ve cihazın ses performansı düşüyor.
+1
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Bence zaten ömrünü doldurmuş, riske atmayın değiştirin gitsin.

Kaliteden değil aslında. Filtrelemede kullanılan kapasitörler önemli. Örneğin FSP HYPER modelinin ripple değerleri berbat o fiyata göre. Ama öneriyoruz. Çünkü genel anlamda idare eder. O sebeple C seviyesi olsa bile bazı konularda kötü olabiliyor.

6 senelik de 4 senedir dolapta duruyor
Hocam😂 hiçte yardımcı olmuyorsun. Ancak gözüm tutmadı, içi için araştırsak pek bir şey bulamayız gibi gözüm tutmadı.

Fanı sleeve bearingdir yüksek ihtimalle. O ömrünü doldurmuştur. Onu değiştirirsen düzelir diye düşünüyorum. Ama hiç riske atma. Komple güç kaynağını değiştir.
sistem öyle üzüleceğim bir şey değil fazla 1600 af var 570 var 8 de ram var dükkana film izlemek için kurduk arada elemanlar valo ıynuyor baska bişi yapılmıyor bir şey olur mu ki

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,151,124
Üyeler
183,065
Son üye
gokberkozyurt
Geri