Neler Yeni

Millet ittifakı seçimi kazanırsa ekonominin başı Ali Babacan olacak

Akhisarli45

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
335
İsim
Berke
Benim anlamadığım neden kimse bakanlıkların başına gerçek ekonomistler getirmiyor. Özellikle köklü üniversitelerin başında alanında yıllarca uzmanlaşmış profesörler vardır. Özellikle Eğtim ve Ekonomi alanını partilere bırakmamak lazım bence

predator

80+ Silver
Hocam bende inceciyim ancak %20 bile alamaz maalesef:(
Mesaj otomatik birleştirildi:

Merkez bankasının başı millet ittifakı ile cb bile görevden alamicak kadar güçlü olucak yani bakalım neler ortaya cikicak
Öyle bir şey yok hocam. Parlamenter sisteme geçeceğiz diyorlar zaten. Hepsi verir oyunu istediğini getirir.

FR13NDSLX

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
10,171
İsim
Diyarhan
6 lı ittifakın ne olduğu belli
1 tane aşırı dinci bir parti
2 tane apk yavrusu
1 tane MHP AKP çiftleşmesi çocuğu
1 tane Atatürk reklamı yapan ne olduğu belli olmayan parti.
Durum o kadar kötü ki bu yazdığım ittifaka oy vereceğim. Çünkü 20 yılda ülkenin içinden geçen 2 liye karşı şimdilik başka tercih yok. Bu seçimde AKP yi devirmek diğer seçimde 6 lı ittifakı devirmek için oy atıcağım.

TeknoPiyon

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,520
İsim
ArtiAnius
Öyle bir şey yok hocam. Parlamenter sisteme geçeceğiz diyorlar zaten. Hepsi verir oyunu istediğini getirir.
fhkldsgdjklsadgjlasjdgkla hocam adamların açıkladığı mutabakat metninin okudunuz mu acaba ? orda merkez bankası başkanı görevden alınamayacak diye yazı vardı

6 lı ittifakın ne olduğu belli
1 tane aşırı dinci bir parti
2 tane apk yavrusu
1 tane MHP AKP çiftleşmesi çocuğu
1 tane Atatürk reklamı yapan ne olduğu belli olmayan parti.
Durum o kadar kötü ki bu yazdığım ittifaka oy vereceğim. Çünkü 20 yılda ülkenin içinden geçen 2 liye karşı şimdilik başka tercih yok. Bu seçimde AKP yi devirmek diğer seçimde 6 lı ittifakı devirmek için oy atıcağım.
maalesefki ilk turda muharrem ince ye sonrasında 2.tura kalırsada gerçekten 2 cb adayınada vermek istemesemde oyumu millete vermek durumundayım :(

Bu arkadaşlar gibi konuştuysan aynı teşhisi koyması normaldir.
yok hayır ben böyle yapmışsınız etmişsiniz demedim böyle bir iddia var dedim seni kim gönderdi dedi :D

Son düzenleme:

kineist

80+
ÖZEL | Millet İttifakı'nın 14 Mayıs'ta yapılacak seçimi kazanması halinde ekonominin başına Ali Babacan geçecek. Ekonomi ile ilgili bakanlıklar ve kurumların tümü Babacan'a bağlı olacak.

NOT: AKP Lİ DEĞİLİM HER SİYASETÇİDEN NEFRET EDERİM
PEKİ ALİ BABACANIN KARNESİ​
- Telekom, Tüpraş, Petkim, Tekel, bankalar Ali Babacan döneminde elden çıkartıldı.
-50 milyar dolarlık özelleştirme yapıldı.
-Türk bankacılık sektörünün yüzde 50'si, İstanbul Borsası'nın yüzde 60'ı yabancıların kontrolüne geçti.
-Tütün ve sigortacılıkta yabancılar yüzde 80'lere yakın oranda hakim konuma ulaştı.
-Döviz geliri olmayan şirketlerin de dövizle borçlanmalarının önü açıldı.
-Kıblesini IMF teşkil etti, neoliberal politikaların esiri olarak sıcak para balonuyla ülkeyi borç batağına soktu.
-2013'te 130 milyar dolar düzeyindeki Türkiye'nin toplam brüt dış borcu, 2015'in ikinci çeyreği sonunda 408 milyar dolara çıktı. -Özel sektörün borcu aynı dönemde 43 milyar dolardan 287 milyar dolara yükseldi. -Toplam borç yüzde 213, özelin borcu yüzde 567 oranında arttı.
- Türkiye'nin döviz açığı 85.5 milyar dolardan 385 milyar dolara yükseldi. Yani yüzde 350'lik bir artış oldu.
-Borçlanma ve sıcak para yüzünden Türkiye'nin aldığı krediler 80 milyar dolardan 211 milyara çıktı. Ülkeye gelen sıcak para 24 milyar dolardan 144 milyar dolara yükseldi
-2002 yılında vatandaşın bankalara borcu 6.6 milyar lira düzeyindeyken 2015 yılı sonunda bu tutar 384 milyar liraya yükseldi.
-Babacan'ın temellerini attığı ve uygulayıcısı olduğu borçlanma ekonomisi hem ülkeyi, hem özel sektörü, hem de vatandaşı borca batırdı.
-Sıcak para için Irak'ın işgaline destek çıktı.
-Parayı betona gömdü.
-Döneminde ülkede gırla yolsuzluk, hukuksuzluk yaşandı ama o üç maymunu oynadı.

Anlayacağınız dolar 3-5 TL düştü diye chp ye oy vereek kesim var bu ülkede o yüzden şey yapmayalım bu adam döneminde dolar 1 TL iken faiz %20 idi ülkeyi soyup soğana çevirdi sırf sıcak para için asla yatırım yapılmadı 1 yıllık düşünüldü gelecek asla düşünülmedi. akp ile bir bağı olan partilerin asla bir işi beceremeyeceği aşikardır bu yüzden eskiden akp li olan siyasetçiler ahmet davutoğlu ve ali babacan denen kişilerin şahsen hiçbir vasfı yoktur ekonomiyi bu adama verip iç dışla ilgilenen suriyeli vb yide ahmet davutoğluna verirlerse ahmet beyin gönlü suriyelileri göndermeye el vermeyeceği için suriyeliler de ülkede kalır daha fazlası gelir
Ali babacanı desteklemiyorum ama emri, Berber değiştirir gibi Ekonomi bakanı değiştiren Erdoğan'dan alıyordu. Bir de bu yönden değerlendirmek lazım.

İsterse Özgür Demirtaş geçsin. Emri Erdoğan verdiği sürece o bile yönetemez ekonomiyi.

TeknoPiyon

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,520
İsim
ArtiAnius
yeşim salkım muhabbeti mi ?
yok hocam benim olayım kamera karşısında değildi bulamazsınız o yüzden yeşim salkım olayı tam komediydi zaten ::D
Ali babacanı desteklemiyorum ama emri, Berber değiştirir gibi Ekonomi bakanı değiştiren Erdoğan'dan alıyordu. Bir de bu yönden değerlendirmek lazım.

İsterse Özgür Demirtaş geçsin. Emri Erdoğan verdiği sürece o bile yönetemez ekonomiyi.
hocam bu ülkede kk cb olunca her şey düzelmicek 5 yıl boyunca içerdeki akplileri temizlemeye çalışcaklar bizleri batıranları sonrası allah kerim

predator

80+ Silver
fhkldsgdjklsadgjlasjdgkla hocam adamların açıkladığı mutabakat metninin okudunuz mu acaba ? orda merkez bankası başkanı görevden alınamayacak diye yazı vardı
random atınca komik olmuyorsun ayrıca o metindekiler, suça dahil edilmeden yazılmış. Yani bir sebep bulup göndermek istedikden sonra yapmayacakları şey olmaz.

En İyi Cevap
3
Herşeyi geçtim hdp bişey almadan sizce destekler mi bunu düşünün. Karar alacakta yardımcılarına genel başkanlarına soracak da yürürlüğe girecekte ölme eşeğim ölme.
HDP napıcak akpartiye mi vericek :D?

Fevkelade1i

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,056
İsim
Muhammet Trabzon
Parlamenter sisteme geçmeleri imkânsız. Birazcık matematik lütfen :)

Ayrıca, partisinde tiranlık yapan KK, eline bu yetkileri alınca bırakmak ister mi?

şöyle ki seve seve desteklicek dostum merak etmeyin bakanlık verilmez ancak o 6 masadaki partiye verilen makamların içini doldururlar gene alırlar desteği bana kalırsa ama tabi bilemeyiz . heh seçim 2. tura kalırsa hdp nin tayyipe vermiceğini varsayarsak kk ya her türlü vercekler
Sandığa gitmezler, eğer bakanlık vs. verilmeyecekse. Ki, bakanlık verilebileceğini de söylediler. Hiçbir şey verilmeyecek olsa, Nuşirevan Elçi'ye partide görev vermezlerdi.

predator

80+ Silver

Ayrıca, partisinde tiranlık yapan KK, eline bu yetkileri alınca bırakmak ister mi?

Sandığa gitmezler, eğer bakanlık vs. verilmeyecekse. Ki, bakanlık verilebileceğini de söylediler. Hiçbir şey verilmeyecek olsa, Nuşirevan Elçi'ye partide görev vermezlerdi.
Matematikle parlamenter sistem ne alaka çözemedim. Gerçek şu ki parlamenter sisteme geçilecek boş konuşmaya gerek yok. Erdoğan kalsa da kendi de geçirmeyi düşündüğünü söyledi. Bu şekilde kervan yürümüyor.

RevDeisDou

80+ Titanium
En İyi Cevap
18
Dahası  
Reaksiyon skoru
49,283
İsim
Rev D
İlgilendiği Kategoriler
Hepsi ;)
Yoo CHP'ye verecek
Bakanlık verilse de verilmese de zaten HDP CHP ye verecek. HDP' nin AKP ye verme olasılığı yoktur.

Hocam o işin matematiğini açıklar mısın? Başkanlık sistemine nasıl geçtiysek parlementer sisteme geçiş de o denli kolay.

Bu arada Nuşirevan Elçi konusunda;
Adama açılan herhangi bir dava bulamadım. Mezun olduğu yerler, yaptığı iş belli. Sanırım bu bayrak kaldırtma mevzusundan dolayı pek sevilmeyen birisi. Kendisinin buna yönelik bir açıklaması var ama okumadım. Terörist veya bölücü ise içeri alınır/alınırdı zaten. Şimdi içeri almayan suçlu değil midir? Veya madem kötü birisi neden elin kolun bağlı oturuyorsun açsana davayı delilleri toplayarak. Senin böyle bir hakkın yok mu?

Adam avukatmış la avukat. Bu adam bu denli yükselebildiyse ya yükseldikten sonra patlar o zaman senin dediğine gelir. Ha ama patlamazsa yapacak bir şey yok.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,017,194
Üyeler
161,251
Son üye
Fktahsin
Top Bottom