Nedir bu AMD fanboyluğu?

Ağzı olan konuşmuş, işlemci performansını sırf oyunda verdiği FPS sanan insanlar tabii AMD alabilir. Benimde AMD alternatifim vardı fakat inteli seçtim. 14900k sorunlu olmasaydı 14900k alacaktım. 12900 yerine 5900x önerenler olmuştu. :D

artık işlemcide amd vs intel kavgası ekran kartında amd vs nvidia'ya dönmüş gibi bir şey. ama işlemci pazarında nvidia amd oluyor. yani eyvallah kaliteli falan ama f/p yok. şu an neden amd kartlar tercih ediliyor? e f/p. intelin de kullanılma sebebi aynı. para musluktan aksa ben de amd alırım :D

7800X3D kullanıyorum, biliyorum ki 2 sene sonra bile am5 sokete yeni işlemci çıkacak. Kafam rahat. Kaldı ki ben alırken en güçlü oyun cpu'su 7800x3d idi. Core ultra serisi çıktı yine benimkinden güçsüz kaldı. Bir sonraki seride performans açısından durumlar değişebilir fakat yine soket değiştirme mantığında devam ederlerse yine amd alırım. Birde ben alırken 7800x3d en güçlü oyun cpu'su olmasının yanı sıra en az güç tüketen oyun işlemcilerinden birisiydi. Haliyle intel daha fazla güç tüketiyor, daha fazla ısınıyor, sürekli soket değiştiriyor, daha az performans veriyor, b serisinde overclock kilidini açmıyor vs derken ne diye intel tercih edecektim ki? AMD 9000x3d işlemcilerde çarpan kilidini de açtı, ileride upgrade yapmaya önü de açık mis gibi.

Ağzı olan konuşmuş, işlemci performansını sırf oyunda verdiği FPS sanan insanlar tabii AMD alabilir. Benimde AMD alternatifim vardı fakat inteli seçtim. 14900k sorunlu olmasaydı 14900k alacaktım. 12900 yerine 5900x önerenler olmuştu. :D
:D Hem %1 hemde ortalama FPS'te AMD eziyor.
Desktop Screenshot 2025.07.09 - 18.31.55.74.webp

adamlar 14900k al diyecek sonra işlemcin bozualcak o zaman ne olacak :D

Amd alman ileriye dönük daha iyi olur ha intel işlemcilerin render performansı her zaman amd tarafından iyidir (çoklu çekirdek) ama bu render süresi 1 saat vs değil 15dk intel öce bitirir ama o da senin işine yarar mı tartışılır.

Amd tarafı aynı işi daha az güç tüketerek yapıyor e birde üstüne işlemci mimarisi, önbellek, oyun performansı, uzun ömürlü olması işin içine girince insan render 15-20dk uzun sürsün kafasında. İntel almak mantıklı değil kısaca.

Ha ucuza ultra serisi bulursun elinde anakartında vardır alınır ama onun dışında almak mantıklı değil bence

Yanlış Bilgilendirme
artık işlemcide amd vs intel kavgası ekran kartında amd vs nvidia'ya dönmüş gibi bir şey. ama işlemci pazarında nvidia amd oluyor. yani eyvallah kaliteli falan ama f/p yok. şu an neden amd kartlar tercih ediliyor? e f/p. intelin de kullanılma sebebi aynı. para musluktan aksa ben de amd alırım :D
AMD kartlarda sürücü sorunu falan var kartlar çöküyor teknoloji yok vs Nvidia işini iyi yapıyor.

İşlemcide intelin 14900K faciası hariç bir sorunu yok hatta genel olarak AMD den daha stabil işlemcileri var. O açıdan bence aynı kategoride değiller.

AMD kartlarda sürücü sorunu falan var kartlar çöküyor teknoloji yok vs Nvidia işini iyi yapıyor.

İşlemcide intelin 14900K faciası hariç bir sorunu yok hatta genel olarak AMD den daha stabil işlemcileri var. O açıdan bence aynı kategoride değiller.
Bu konuda yanılıyorsun...

amdnin 9000 serisi ile çıkardığı driver sürümleri oldukça iyi. Nvidia tarafına bakınca 5000 serisi berbat çıktı son çıkan driver ile az biraz toparlandı daha. Yoksa siyah ekranlar, çökmeler mavi ekranlar berbat durumdaydı. Teknoloji iki taraftada oyun için bana göre eşit. İş için nvidia her zaman.

Nvidia'nın rtx adı aldında ki teknolojilerini sen her oyunda kullanabiliyorsan bu teknolojidir ama sadece nvidia ile anlaşmalı oyun firmalarında kullanabiliyorsan bu satın alımdır bana göre.

işlemci konusunda haksızsın stabil demekten kastın ne? her ikisi de gayet stabil işlemci üretiyor. Ama aynı kategoride değiller demen de haklısın intel amd ile kapışacak konumda değil.

Fiyat/performansı kalsaydı evet. 7500f'e falan lafım yok da bu 9700x ne alaka 12500tl? eskiden amd işlemci parası olmayanın kurtarıcısıydı ısınırdı falan ama alınırdı am4 zamanlarında. şimdi f/pliği kalmadı. amd mi yaptı bizim satıcılar mı bilmiyorum ama şu an 9700x falan yerine hazır 7k iken 14600kf daha mantıklı geliyor
9700x'in pahalı olması gayet normal, x3dler dışında en iyi oyun işlemcisi

14600kf'nin de l3 dışında aşağı kalır yanı yok. onun fiyatı neden 7k? tamam hadi aradaki fark 2-3k olsa o da tamam l3 soket farkı falan derim ama 5,5k... değmez cidden farka

X3D nin pahalı olması da saçma, nasıl olsa oyuncu kitle alır mantığıyla yüksek fiyattan satıp zengin oluyor AMD yaptıkları alt üstü işlemciye 64mb ek önbellek çakmak. Intel de aynısını yapmayı beceremedi nedense, Intel de bir işlemciye sağlam bir önbellek çakıp piyasaya ucuzdan salsa piyasa altüst olur.

7k çünkü ölü platform 😂 aldığınla kalırsın
am5 alsan da her yeni çıkan nesili alamadığımız için çok bir numarası olmuyor. ta 7000 serisi ilk çıktığında am5'e geçseydin eyvallah önünde uzun yol var derdim ama 2 nesil eksildi bile. en iyi 1 tane daha adam akıllı işlemci upgrade yapabilirsin o kadar. soket başı 7 nesil falan çıksa... çok itopik olur ama anca o zaman çok anlamlı olur

X3D nin pahalı olması da saçma, nasıl olsa oyuncu kitle alır mantığıyla yüksek fiyattan satıp zengin oluyor AMD yaptıkları alt üstü işlemciye 64mb ek önbellek çakmak.
sadece üretim maliyeti değil bunun arge masrafida var, sen gel mühendislerle kafa patlat işlemci önbelleğini üst üste koymayi akıl et ama daha pahalıya satma, oldu başka istek var mı. intelin kral olduğu dönemler ne çekirdek arttırıyor ne de işlemcileri geliştirmek için uğraşıyordu. amdnin ryzen ile getirdiği rekabet sayesinde bugün intelinde bi yerleri tutuştu bak onlarda core ultra serisi ile yeni bir şeyler deniyorlar. demem o ki eğer intelde x3d islemcilerin verdiği performansin muadili olsaydı ve daha ucuz olsaydı tamam haklısın fakat rakibin olmayınca + arge masraflarini işin içine katınca yüksek fiyat olmasi gayet normal

Geri