NVIDIA DLSS 5 Duyuruldu!

Oyun yapımcıların yaptığı sanat tasarımına saygısızlık bu bence, hiç beğenmedim bu teknolojiyi hangi kafayla getirdi bu adamlar bunu anlamadım harbi

Ahmet mehmet oluyor
zehra fatma oluyor
hadi çevre eh işte idare eder ama yapay olduğu çok net

Hangi gerzek akıllı bunu yapalım dedi nvidia içinde acaba?

Herkesin görüşüne ve teknolojik gelişmelerin doğru yönde ilerlemesine her zaman saygım var ama kendi adıma bu AI işinin bu kadar derine sirayet etmesi bence bazı şeylerin tadını cidden kaçırıyor. Yeni nesil oyuncular için bu işin, yani oyun ruhunun ne noktada olduğunu bilmiyorum ama benim gibi eski nesil oyuncular için bu kadar yapay düzenlemenin teknoloji olarak oyun ruhuna zarar verdiğini düşünüyorum.
Açıp film izlemekten pek farkı yok gibi geliyor bana ama bi' şekilde bu çağa ayak uydurmaları gerektiği için de bundan vazgeçmeyecekleri kesin. Şahsen mümkün olduğunca ' oyun ' denen olguya yakışır saf görsel almayı daha çok tercih ediyorum.

Nvidia artık DLSS teknolojisini sadece bir FPS arttırma aracı olmaktan çıkarıp bir “kalite arttırma” aracına evirmek istiyor sanırım. Firma için çok mantıklı bir hamle düşünsenize AMD kart kullananlara göre oyunu daha yüksek grafiklerde oynayabiliyorsun bu müthiş bir şey. Bu durumda artık kimse saf kas gücü de diyemez diye düşünüyorum ama daha biraz yolu var hemen yaygınlaşmaz.

5000 serisinde test edilmiş zaten. Rtx 5060 ile Rtx 5090 performansı beklemesin kimse.

Ama illaki adamlar çalışır halde optimize edip belki kalite ayarları sunup çıkaracaktır. Dlss 5 teknolojisinin olmadığı kartlar artık sıradan kartlar maalesef ama tabii ki çöp değil ama sıradan. Dx 12 desteklemeyen ekran kartı gibi düşün.
Prototip için bile 2 tane 5090 kullanılması gerekmesi büyük problem. Ne kadar optimize olursa olsun giriş seviyesi olan 50-60 serileri bunu kaldıracak güçte olmicaklar. Günümüzde bile çoğu oyun 1080p de 8Gb vramden fazlasını yiyorken dlss5 teki ai improve ile vramden ekstra harcayıp alacağın fps dropuna değmicektir. Onun yerine nvidia bunu yeni bi teknoloji olarak, ne bileyim AQU (Ai Quality upgrade) tarzı absürd bi isimle çıkartsaydı kabul edebilirdim. Bir kere DLSS in çıkış amacı görüntü kalitesini bozmadan olabildiğince yüksek fps almaktı. Kimse çıkıpta bu tarz bi istekte bulunacağını sanmıyorum. Zaten yurt dışındada yeteri kadar tepki yedi. Millet şuan dalgasını geçiyor bununla alakalı.

9070 XT alanlar bin pişman
2060 bile desteklerse şaşırmam DLSS 5'i

Gelsin bakalım RTX 5080+9800X3D ikili babayla beklemekteyiz. ;)

Amd az aklını kullanırsa öyle bir şey yapmaz.Millet optiscaler ile multi frame generation çalıştırabiliyor e millet yapabiliyorsa amd paşalar gibi yapabilir zaten FSR Diamondla MFG gelecek.
bayadır takıp etmıyorum fsr diamond nedır

bayadır takıp etmıyorum fsr diamond nedır
FSR Redstone'un bir üstü AI Upscale tarafında yenilikler olacak.Path tracing ve Ray Tracingde iyileşmeler olacak ve Multi frame generation bunla birlikte gelecekmiş 2027de.Ama teoriye göre RDNA5 kartlara özel olacakmış yani 9000 serisine gelmeyecekmiş ama teori bu.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,196,895
Üyeler
190,117
Son üye
iftarlık rakı
Geri