Oyunlar günah mıdır?

O yalansa buda yalan oyna oynayacağını sadece hayatından ödün verecek duruma gelecek kadar oynama
Hocam god of war oynamak günah mı o biraz sıkıntılı
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

oyunları oynamakta bir sıkıntı yok nasıl dışarda top oynamak günah değilse bilgisayarda oyun oynamak da günah değil sadece oynadığın oyunlar ibadetlerini yapmana engel oluyorsa o zaman günah olur
Gerçekten saçma şeyler var herkese günah günah

Şeyi tam anlayamadım boşa zaman geçirmekle fifanın bağlantısını herkesin belirli bir ömrü var ve herkes kendi istediği şekilde gelir eğer vicdanen kendini kandırmadıktan sonra +18 oyunlar dahil haram olduğuna inanmıyorum eğer dinen haramsa bile saçma yani her ne kadar yok işte özenebilir tetikleyebilir gibi boş boş argümanlar kurulsada birisi gidip şarkı veya oyun sebebiyle birisine ateş ediyorsa veya kötü bir şey yapıyorsa bunu şarkıya oyuna veya herhangi bir şeye yüklemek cahillikten başka bir şeyde değil
Benim bir forum üyesi olarak önerim herkes kendi vicdanını rahat ettirecek şekilde yaşasın zaten sana göre kötü birşeyse eminim dini açıdan da kötü bir şeydir kalbin temizse kötü bir şey yaptığında vicdanın rahat olmaz zaten iyi forumlar

Gerçekten saçma şeyler var herkese günah günah
Troll yorum diye yorumladım

şuna adam akıllı özet geçeyim

1-Allaha karşı zorunlu ibadetlerini engelleyecek kadar olmaması lazım
2-Tevhit inancına ters ve aklen yanlış olan(cinsellik,müzik) vs onlardan da uzak durulmalı

bunun dışında oyun oynamanızda bir sakınca yok,teşekkürler

işte ben mesela hayatım boyunca GoW oynamadım

• Beğen
Reaksiyonlar: Che_
onun taş olan putlarla alakası var heykeltıraşlığa sakıncalı bakılması gibi

hocam,
adamların diz kapağı gözüküyor :kekw:
Hocam yani ben şöyle diyim kitap okumak desen günah değil derler oyun olunca batıyor

2-Tevhit inancına ters ve aklen yanlış olan(cinsellik,müzik) vs onlardan da uzak durulmalı

İnanmıyorum ki

Hocam yani ben şöyle diyim kitap okumak desen günah değil derler oyun olunca batıyor

İnanmıyorum ki
Onların mitolojisine

80 saatim var bu oyunda günaha girer miyim

God of war oynamak?
allaha şirk koşan kafirleri tek tek avlama oyunu

Son düzenleme:
oyunlarda milyon kişi öldürdügüm için cehheme gidicem bir de cehapeli oldugum için hala bu tarz şeylerı düşünen insanların ben 70 yaşında oldugunu akıl yaşlarının öyle oldgunun düşüncesindeyim

Hocam müzikte de sakınca yoktur istisnalar hariç. Şimdi gidip de Feyzullah dinlersen sakıncalıdır

Her sakallıya hoca dersek islam diye bir şey kalmaz, kafana göre fetva arıyorsan her sakallı hocadır. Onun dışında doğru bilgi istiyosan adam akıllı oturup araştıracaksın yok bu keyfime geliyo diye helal bu gelmiyo diye haram.
Bu yorumum konudaki genel haram diye tersleyip bikaç sakallı diyip dalga geçmeye çalışan arkadaşlar için. Vesselam

Geri