Neler Yeni

PUBG DÜŞÜK AYARLAR DÜŞÜK FPS PROBLEMİ

Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Berat Atlas
Arkadaşımla PUBG Duo oynuyoruz. İkimiz de aynı ekipmanlara sahibiz hemen hemen. Ryzen 5 5600 + 4060 + 32 GB ram var. Afterburner ile de kontrol ettim. Fazla kullanım ısınma veya darboğaz gibi durumlar söz konusu değil. Diğer bütün oyunlarda yüksek fps alıyorum yüksek ayarlarda bile. Ancak PUBG'de sanhok mapinde özellikle 80 fpsyi geçmiyor düşük ayarlarda. Yazılımlar güncel driverlar güncel. SORUN NEDİR?

PNSHER

80+ Bronze
Arkadaşımla PUBG Duo oynuyoruz. İkimiz de aynı ekipmanlara sahibiz hemen hemen. Ryzen 5 5600 + 4060 + 32 GB ram var. Afterburner ile de kontrol ettim. Fazla kullanım ısınma veya darboğaz gibi durumlar söz konusu değil. Diğer bütün oyunlarda yüksek fps alıyorum yüksek ayarlarda bile. Ancak PUBG'de sanhok mapinde özellikle 80 fpsyi geçmiyor düşük ayarlarda. Yazılımlar güncel driverlar güncel. SORUN NEDİR?
Büyük ihtimalle işlemci darboğazı oluyordur alt çekirdeklere ayrı ayrı bakın. Sanhok haritası küçük olduğu için haritadaki insan yoğunluğu daha fazla oluyor o sebeple işlemciye daha fazla yük bindirir o harita.

Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Berat Atlas
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
konuyu yazarken belirtmiştim. testlerini yaptım darboğaz söz konusu değil. 5600 4060'ı rahat besliyor. arkadaşımda da aynı sistem var ayarlar her şey aynı o 220 alırken ben 90 fps alıyorum. genelde 50 80 arası seyrediyor

sfky9842

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,023
İsim
baba merhaba
sanhok haritası orman olduğu için fps düşüşü oluyor. çok fazla detay var, ekran kartına yük bindiriyor. bende 4060ti ile diğer haritalara göre düşük fps alıyordum sanhokta.

Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Berat Atlas
sanhok haritası orman olduğu için fps düşüşü oluyor. çok fazla detay var, ekran kartına yük bindiriyor. bende 4060ti ile diğer haritalara göre düşük fps alıyordum sanhokta.
dostum arkadaşımda aynı özelliklerde sistem var aynı şehirdeyiz duo giriyoruz aynı yerde yan yana bakıyoruz o 200 fps alıyor ben 70 bu neden oluyor onu soruyorum

Mithril

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
972
İsim
Muhammet Kürkçü
dostum arkadaşımda aynı özelliklerde sistem var aynı şehirdeyiz duo giriyoruz aynı yerde yan yana bakıyoruz o 200 fps alıyor ben 70 bu neden oluyor onu soruyorum
İkinizde aynı İşletim sisteminimi kullanıyor?

Akadir41

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
253
İsim
Abdülkadir İvenç
Instagram
akadirr1
Steam
Rinnflow
Twitter
aakadir_
Discord
Kadirr#4145
Reddit
Rinnflow
Hocam denetim masasında güç ayarınız güç tasarufu olarak seçili kalmış olabilir. O baya düşürüyor fps . Darboğaz olması çok zor bu sistemde dediğiniz gibi.

Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Berat Atlas
Hocam denetim masasında güç ayarınız güç tasarufu olarak seçili kalmış olabilir. O baya düşürüyor fps . Darboğaz olması çok zor bu sistemde dediğiniz gibi.
baktım ona da sıfırladım tekrardan ve performans moduna aldım sonuç aynı

aslan6226

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
23
İsim
Çağdaş
hocam sanhok yeni guncellemede optimizesi asiri bozuldu

Akadir41

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
253
İsim
Abdülkadir İvenç
Instagram
akadirr1
Steam
Rinnflow
Twitter
aakadir_
Discord
Kadirr#4145
Reddit
Rinnflow
baktım ona da sıfırladım tekrardan ve performans moduna aldım sonuç aynı
Hocam peki arkadaşınızda düşük ayarlarda mı oynuyor. Ben bunu 1660ti kartla bile deneyimledim düşük ayarlarda daha az fps veriyor bazı oyunlar. Size tavsiyem ayarları orta yüksek olacak şekilde sırasıyla yükseltip test etmeniz. Yani kartı %100 şekilde çalıştırmadığnız sürece yüksek fps alamamanız normal. Kart 40-50 civarlarında çalışıyordur düşük ayarlarda ondan kaynaklı bir darboğaz olabilir.

Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Berat Atlas
Hocam peki arkadaşınızda düşük ayarlarda mı oynuyor. Ben bunu 1660ti kartla bile deneyimledim düşük ayarlarda daha az fps veriyor bazı oyunlar. Size tavsiyem ayarları orta yüksek olacak şekilde sırasıyla yükseltip test etmeniz. Yani kartı %100 şekilde çalıştırmadığnız sürece yüksek fps alamamanız normal. Kart 40-50 civarlarında çalışıyordur düşük ayarlarda ondan kaynaklı bir darboğaz olabilir.
dediğin doğru bu arada ultra ayarlara aldığım zaman adamları göremiyordum ama fps'im 100 civarı en azından stabil çalışıyordu onu da bir deneyecem birazdan hali hazırda oyundayım şuan zaten
Mesaj otomatik birleştirildi:

evet arkadaşım da en düşük ayarlarda oynuyor hemen hemen her şey aynı diyebiliriz.

yok valla başka maplerde de çok düşük fps alıyorum. Arkadaşımın aldığı fps'in her zaman yarısını alıyorum.

Son düzenleme:

Akadir41

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
253
İsim
Abdülkadir İvenç
Instagram
akadirr1
Steam
Rinnflow
Twitter
aakadir_
Discord
Kadirr#4145
Reddit
Rinnflow
dediğin doğru bu arada ultra ayarlara aldığım zaman adamları göremiyordum ama fps'im 100 civarı en azından stabil çalışıyordu onu da bir deneyecem birazdan hali hazırda oyundayım şuan zaten

evet arkadaşım da en düşük ayarlarda oynuyor hemen hemen her şey aynı diyebiliriz.

yok valla başka maplerde de çok düşük fps alıyorum. Arkadaşımın aldığı fps'in her zaman yarısını alıyorum.
alt r ile gpu kullanım oranını takip edin bakalım hocam durum ne olacak.

Top Bottom