[REHBER] AMD Ekran Kartı Alanların Yapması Gerekenler

Ekler

  • Screenshot_20200613_101021_com.android.chrome.webp
    Screenshot_20200613_101021_com.android.chrome.webp
    115.2 KB · Hit: 77
3. Nesil güncellemesini almıştır zaten tahminimce 1 tane güncelleme yapacaksın ama kontrol edersin zaten.
teşekkür ederim efendim cevaplarınız için
lakin bu kontrol işini delete+enter biostanmı kontrol edicem
eğerki 1 sürüm güncelemesi gerekiyorsa biostan sürücüyü nasıl seçebilirimki masaüstünde çalışmıyoruz :) kusura bakma bilgi sahibi değilim.
 
teşekkür ederim efendim cevaplarınız için
lakin bu kontrol işini delete+enter biostanmı kontrol edicem
eğerki 1 sürüm güncelemesi gerekiyorsa biostan sürücüyü nasıl seçebilirimki masaüstünde çalışmıyoruz :) kusura bakma bilgi sahibi değilim.
ASUS tarafında pek bilgi sahibi değilim açıkçası. İnternetten merak ettiklerinizi baksanız daha sağlıklı olur yanlış bilgi vermek istemem :(.
 
Güzel olmuş.
WQHL nedir hocam?
 
Evet arkadaşlar bugün ''AMD Kart Alanların Ne Yapması Gerekir?'' sorusunun cevabını vereceğim. Öncelikle sorun yaşayan arkadaşlarımızın sorunlarının %70 çözüleceğini düşünüyorum. Hemen başlayalım!
BIOS GÜNCEL DEĞILSE GÜNCELLEYIN
Doğru Sürücüyü Bulmak
Doğru sürücüyü bulmak için öncelikle AMD'nin sitesine giriş yapıyoruz, Buradan ''Drivers & Support'' kısmına tıklıyoruz. Burada açılan pencerede kendi ekran kartı modelimizi seçeceğiz. Benim kartım 5700XT olduğu için 5700XT'yi seçtim.

Alıntıyı görüntüle


Kartımızı seçtikten sonra Submit'e basıyoruz.
Burası ÇOOK ÖNEMLİ!!
Açılan pencerede dikkat etmemiz gereken kısım ''WQHL'' sertifikalı sürücüyü indirmek. SAKIN OPSİYONEL SÜRÜCÜYÜ İNDİRMEYİN!!!
Alıntıyı görüntüle

Sürücüyü indirdikten sonra kuruyoruz eğer önceden opsiyonel sürücüyü indirdiyseniz DDU ile silip bu WQHL sertifikalıyı indirin.

EĞER KEKEMELİK, SİYAH EKRAN, MAVİ EKRAN, DONMA TARZI SORUNLAR YAŞIYORSANIZ BÜYÜK İHTİMAL GEÇMİŞ OLMALI BURAYA KADAR OLAN KISIMI EKSİKSİZ UYGULARSANIZ

Sıcaklık Düşürmek İçin
Sıcaklık düşürmek için Undervolt yapmanız gerekiyor. Eğer kartınız 80 derece ve üstünü görüyorsa kesinlikle yapmalısınız.
Şu an anlatmaya üşendiğim için kendi yararlandığım rehberi bırakıyorum. Undervolt Rehberi için tıklayın.
Eğer undervolt bile yetersiz kaldıysa özel fan ayarı yapmalısınız. Bunun için;
Radeon Ayarları>Oyun>Global ayarlar>Global Wattman Biraz aşağı kaydırınca Hız/sıcaklık otomatikten manuele alın. Grafikden kaç derecede % kaç çalıştırmak istiyorsanız ayarlayabilirsiniz. Ben 5700XT Pulse kartımı %55'te çalıştırıyorum ses olmaması için.
EĞER Undervolt'tan Sonra Bile Sıcaklık 77 Dereceyi Geçiyorsa FAN Ayarı Yapın!! Eğer 70 derecelere düştüyse fanı TAM YÜKTE ÇALIŞTIRMAYIN!!

Evet arkadaşlar bu rehberimizin sonuna geldik kendinize iyi bakın umarım işinize yaramıştır :).


NOT: Elimden geldiğince kısa yapmaya çalışıyorum eğer takıldığınız bir yer varsa ya da eklenmesini istediğiniz bir yer yazmayı unutmayın :).
Çok yararlı bir rehber dostum AMD ye geçtim endişe ediyordum
 
Güzel olmuş.
WQHL nedir hocam?
WQHL sürücü Beta döneminden çıkmış onaylanmış sürücüdür.

Bilmediginden değil de ayrıntı sevdiğinden soruyon ama neyse ekleyeyim :D.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Çok yararlı bir rehber dostum AMD ye geçtim endişe ediyordum
Hayırlı olsun. Üzmez umarım :). Bu arada ısınsa da ısınmasa da UV yapmayı unutma sakın. Gereksiz voltaj veriyor AMD. Faturadan tassarruf edersin :D.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Bu arada artık 2060S önerilmez umarım. Şu an cidden çözüldü sorunlar WQHL sürücülerde :).
 
Son düzenleme:
@T.P.G. Senin pulse yükte kaç derece oluyor? Almayı düşünüyorum da.
 
Bu opsiyonel olayını falan bilmiyordum bak, iyi oldu öğrendiğim :).
 
Geri
Top