Neler Yeni

RX 5700xt vs RTX 2060Super

𝐊𝐞𝐫𝐞𝐦

tedebbür ehli
Moderatör
En İyi Cevap
26
Hayır 5700xt 2070ten iyi bir kart 2070 ile 2070s in arasında konumlanıyor.
Değil fps olarak aynı sayılırlar fakat RTX ve DLSS teknolojisi, iyi render performansı, daha iyi O.C pootansiyeli ve stabil hali ile 2070 daha iyi.

SariSapy

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
123
İsim
Akif AKTAŞ
Arkadaşlar ekran kartı almayı düşünüyorum. 3500tl maks bütçem var. Büyük ihtimalen yarın gece alacağım. Şimdi bu sorunun çok fazla sorulduğunu biliyorum ancak knedimi daha iyi bir şekilde ifade edebilmek için kendi konumu açmak istedim. Şimdi 5700xt biraz ısınan bir kart bu yüzden alırsam 3 fanlı bir modelini tercih edeceğim. 2060s de bütçeme göre 3fanlı bir modeli olursa neden olmasın. Ancak performans olarak 5700xt biraz daha güçlü bir kart ancak ben henüz hiç Nvidia kullanmadım ve yazılımsal olarak aralarında nece farklar var bilmiyorum. Sadece 5700xt nin felan karşılaştırma testlerine baktım kart 2070super ile eşit denenebilir. Tabi 2070s daha iyi birkaç konuda ancak fps farkı olarak bakıcak çoğu oyunda eşit sayılırlar. Belli başlı oyunlarda birbirlerini geçiyorlar. Şimdi aranızda hem Nvidia hemde AMD nin yüksek performanslı kartlarını kullanan var mıdır bilmiyorum ama bütçeme göre sizce 5700xt 3 fanlı bir modeli (veya msı gaming x) yoksa bütçeme göre bir 2060s mi almalıyım. Şimdiden teşekkürler.
5700xt performans,2060s kalite demektir.2060s tercih ederdim.

Yasin Çelik

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
21,810
İsim
Yasin Çelik
Instagram
yasincelikz
Hayır 5700xt 2070ten iyi bir kart 2070 ile 2070s in arasında konumlanıyor.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Nvidia tabanlı oyunlarda bile 5700xt 2060si geçiyor (1-2 örnek dışında)
Hadi 3-5 fps fazla aldı. Peki bu kadar teknolojiyi görmezden mi geleceksiniz?

mszeyrek

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,665
İsim
Muhammed said zeyrek
Şu kadar oyun arasında 2060s oyunda listenin altındaki oyunlarda geçiyor ve rtx açınca fps de düşüyor.

1591307396791.png

Mesaj otomatik birleştirildi:

Hadi 3-5 fps fazla aldı. Peki bu kadar teknolojiyi görmezden mi geleceksiniz?
3-5 mi? İşinize gelince 2 fpsin hesabını yaparsınız bazen de 10fps farka 3-5 dersiniz.

Ömerfk

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
73
İsim
Ömer Faruk Kılıç
Bunları kaybedeceksiniz;

+RTX.
+DLSS 2.0.
+Nvenc sayesinde daha iyi yayın ve render.
+Daha stabil driver.
+Daha stabil sıcaklık.
+Nvidia tabanlı oyunlar hem daha fazla hem daha popüler.
Reyiz şimdi karşılaştırdığımız kartlar 5700xt ve 2060s sıcaklık olarak bir fark olmayacağına eminim. Driver olarakta bir problemim olmaz. 5700xt daha performanslı olduğu için fps olarak geri düştüğü oyun sayısı az. 2060s gibi bir kartta rtx açsam bile çok kaliteli olmayacağını düşünüyorum ve birkaç araştırma yapmıştım ve amd navi kartlarına da ray tracing teknolojisi gelecek diye birkaç haber okudum. Tabi bu güncelleme için geleceği için (veya belkide gelmiştir bilmiyorum okuduğum haberler 1 yıl önce felan çıkmıştı) kartın içinde dahili olarak olmadığından yinede çok elzem olmayacaktır. Ama 2060superin vereceği ray tracing performansı da öyle aman aman iyi değil. Zaten şuan öyle ray tracing teknolojisi olan çok oyun yok. Minecraft var tamam ama oynayacağım bir oyun değil kendisi. Bf5 control cod felan bu oyunlardaki ray tracingde öyle aman aman iyi değil en azından minecrafta yapılan ray tracing gibi değil diyeyim. Ben 5700xt ye biraz daha yatkınım ama birkaç tanıdığım nvidia al farkını hissedersin dediği için biraz kararsız kaldım.

Redmental

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,183
İsim
RML
Konuyu ve tüm yorumları okudum. RX 5700 XT ile "umarım" mutlu olacak günler... Hayırlı olsun.
Dipnot : RTX ekran kartlarının özelliği sadece "RETEX" değildir.

mszeyrek

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,665
İsim
Muhammed said zeyrek
Ha şunu unuttum 5700xt kullananlar sorunların çözüldüğünü söylüyor ama kullanmayanlar amd sorunla ya alma diyor Eğer render yapacaksan 2060s al ama düz oyuncuysan 5700xt al geç şuradaki 10fps farkı şöyle düşün bir gün 2060s 22fps verip oynanmayan bir oyun deneyimi sunacak ama 5700xt ile 30fpe sabitleyip konsol gibi oynarsın. Belki 1 yıl daha fazla gideri var.

Yasin Çelik

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
21,810
İsim
Yasin Çelik
Instagram
yasincelikz
Reyiz şimdi karşılaştırdığımız kartlar 5700xt ve 2060s sıcaklık olarak bir fark olmayacağına eminim. Driver olarakta bir problemim olmaz. 5700xt daha performanslı olduğu için fps olarak geri düştüğü oyun sayısı az. 2060s gibi bir kartta rtx açsam bile çok kaliteli olmayacağını düşünüyorum ve birkaç araştırma yapmıştım ve AMD navi kartlarına da ray tracing teknolojisi gelecek diye birkaç haber okudum. Tabi bu güncelleme için geleceği için (veya belkide gelmiştir bilmiyorum okuduğum haberler 1 yıl önce felan çıkmıştı) kartın içinde dahili olarak olmadığından yinede çok elzem olmayacaktır. Ama 2060superin vereceği ray tracing performansı da öyle aman aman iyi değil. Zaten şuan öyle ray tracing teknolojisi olan çok oyun yok. Minecraft var tamam ama oynayacağım bir oyun değil kendisi. Bf5 control cod felan bu oyunlardaki ray tracingde öyle aman aman iyi değil en azından minecrafta yapılan ray tracing gibi değil diyeyim. Ben 5700xt ye biraz daha yatkınım ama birkaç tanıdığım Nvidia al farkını hissedersin dediği için biraz kararsız kaldım.
Hocam sen kafanda kurmuşsun zaten 5700xt alacaksın. İçine de sinmiş belli ki. Bu tarz durumlarda içine sineni al. 2060S al deriz bir sorun yaşarsın sonra büyük pişmanlık duyarsın. 5700xt al geç. Sorun yaşasan bile kendi tercihin olduğu için fazla koymaz.

Ömerfk

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
73
İsim
Ömer Faruk Kılıç
Hocam sen kafanda kurmuşsun zaten 5700xt alacaksın. İçine de sinmiş belli ki. Bu tarz durumlarda içine sineni al. 2060S al deriz bir sorun yaşarsın sonra büyük pişmanlık duyarsın. 5700xt al geç. Sorun yaşasan bile kendi tercihin olduğu için fazla koymaz.
Doğru diyorsun zaten düşüncemide belirttim. Ben en başından beri 5700xt almayı düşünüyorum ama birkaç tanıdığım nvidia al farkını görürsün dedikleri için biraz tereddütte kaldım ve burda böyle bir konu açma ihtiyacı duydum. Gelen mesajlara da bakarak 5700xt nin daha iyi olacağına karar verdim kendi açımdan. Teşekkür ederim dostum yardımların için. Diğer herkese de teşkkür ederim çok yardımcı oldunuz.

mszeyrek

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,665
İsim
Muhammed said zeyrek
Konuyu ve tüm yorumları okudum. RX 5700 XT ile "umarım" mutlu olacak günler... Hayırlı olsun.
Dipnot : RTX ekran kartlarının özelliği sadece "RETEX" değildir.
Evet ama rtx ekran kartının "UBER DÜPER SÜPER BAŞKA KART ALINMAZ D- DOSTUM BU BİR HARİKA RESMEN UÇUYOR" klasmanında bir özelliği olsaydı kimse ne rx kart alırdı ne de tasvsiye ederdi.

Yasin Çelik

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
21,810
İsim
Yasin Çelik
Instagram
yasincelikz
3-5 mi? İşinize gelince 2 fpsin hesabını yaparsınız bazen de 10fps farka 3-5 dersiniz.
AMD kart kullandığın için kendini avutmaya çalışıyor yada bu markanın fanboyluğunu yapıyor olabilirsin ama kimseyi bu şekilde itham edemezsin.
Bu adam nvidia tercih ettiğinde ben para mı kazanacağım? Hayır. Yalnızca insanların doğru tercih yapmasını istiyorum ve elimden geldiğince nedenleri ile anlatmaya çalışıyorum. Sana da teşekkürler zaten çokça sevdiğim birisin sen de doğru bildiğini anlatmaya çalışıyorsun. Haklısın da. Ama lütfen bir daha birbirimizi kıracak ithamlarda bulunmayalım.

mszeyrek

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,665
İsim
Muhammed said zeyrek
AMD kart kullandığın için kendini avutmaya çalışıyor yada bu markanın fanboyluğunu yapıyor olabilirsin ama kimseyi bu şekilde itham edemezsin.
Bu adam Nvidia tercih ettiğinde ben para mı kazanacağım? Hayır. Yalnızca insanların doğru tercih yapmasını istiyorum ve elimden geldiğince nedenleri ile anlatmaya çalışıyorum. Sana da teşekkürler zaten çokça sevdiğim birisin sen de doğru bildiğini anlatmaya çalışıyorsun. Haklısın da. Ama lütfen bir daha birbirimizi kıracak ithamlarda bulunmayalım.
Komik, bunu yazdığım bilgisayarda da nvidia kart var.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,053,184
Üyeler
167,272
Son üye
Muraat743
Top Bottom