Neler Yeni

RX 9070XT Zam mı Geliyor❓

ChristianSerratos

80+ Silver

Existentia

80+ Silver
Sa 3 Saat Önce vs. Akakceden baktığımda 6-7 model RX 9070XT vardı şimdi ise 3 model kalmış

Yani Stokların Çok ama çok fazla olduğunu söylüyolardı yani stok bittiğini düşünmüyorum

Bence Talep olduğunu görünce Yeni Zamlı Fiyatları koymak için Kaldırdılar ilandan

Siz ne düşünüyorsunuz???
Hocam amazonda bile top seller 9070xt kartlar olmuş talep yüksekse piyasadaki nvdia kart kıtlıg milleti amd'ye itmiş olabilir

KaptanMC

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,043
İsim
Mehmetcan
Nitro yu max 35'e almalıydık ama stok yoktu ilerleyen dönem de o civarlarına alınabilir gibi geliyor
Mesaj otomatik birleştirildi:

Asrock steel legend 36k. https://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=16184
Screenshot_20250308-031910.png
Fotoğraftaki en üstteki model Asrock'un En tepe Modelidir ve 730$ yani 26.600TL
Ve Türkiye'ye gelirse +%20 KDV eklenir yani 5.300TL (145$)

730$+145$= 875$

875$ = 31.900TL

Ve attığım fotodaki Asrock Taichi, Asrock'un En tepe Modelidir Senin attığın ise taichi'nin altı olan Phantom Gaming'in Bir altı Olan Steel Legend modeli yani Orta Segment bir model Asus Tuf gibi düşün

Yani En tepe modeli 31.900TL olması gerekiyor iken ,hadi diyelim Satıcıya zaten o fiyatın içinde olan kâr yetmedi aç gözlük yaptı ve 3.100TL daha ekledi fiyata o zaman bile 35K anca Oluyor
Yani Durumbu iken asrock'un orta segment kartına 36K vermek açıkçası bana mantıksız geliyor

RinDoChi

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
607
İsim
Murat Cemal
5000 serisini bekleyen yükseltmek isteyen çok insan vardi hemde dünya çapında. umduğunu bulamayanlar amd'ye yöneldi bence normal karşılanmalı.

NanyaRevB

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
649
İsim
TAHA KOÇAK
Hocam sadece Şu SS bırakmak istiyorum o zaman
Alıntıyı görüntüle
Ekran Kartlarına türkiye'de uygulanan Vergi (%100 Resmi Kaynaktır)
Mesaj otomatik birleştirildi:

He Ayrıca Newegg'i hatırlatrığınız iyi oldu
Şunları bırakayım'da belki yüzünüz kızarır
(Hayır firmları babanızın oğluymuş gibi savunmanızıda anlamıyorum)

Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle
Attığınız içerikleri incellerseniz zaten sizin dediğiniz fiyata şatışının olmayacağını anlarsınız. Ben destekleyen kanıtlar sunduğunuz için teşekkür ederim.

KaptanMC

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,043
İsim
Mehmetcan
Attığınız içerikleri incellerseniz zaten sizin dediğiniz fiyata şatışının olmayacağını anlarsınız. Ben destekleyen kanıtlar sunduğunuz için teşekkür ederim.
Matematiğiniz yok galiba ??

FR13NDSLX

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
10,540
İsim
Diyarhan
Hocam öncelikle zaten sorun orda başlıyor insanlar 26K'fan başlaması gereken Kart'a 30K veriyorlar Ve 1-2 kişi değil binlerce Kişi alıyor durum bu olunca firmalarda Zaten Bu fiyattan satabiliyoruz neden indirelim diyor dediğiniz gibi

Ayrıca 25K değil 26K'dan başlaması gerektiğini söyledim yani Asus Prime Vs. 27-28K falan olmalıydı

RX 9070XT 600$

MSRP: son kullanıcı yani bizlere satılması gereken fiyat

Şimdi Firmalara 550$ geliyor desek
(Bence 500$ geliyordur ama neyse)

Fiyat hesaplama

550$ (20K) + %20 KDV (4K) = 24K +2K satıcı kârı olsa = 26K

Yani dediğim Gibi bence 500$ geliyor aslında Sapphire Pluse kartı (Sapphire Pluse modeli FE ile aynı Fiyat'ta olur genelde) bu durumda 25K'ya rahat satılabileceği anlamına gelir
Üreticiye 350 dolardan satıcıya 500 dolardan gittiğine eminim. Satıcı karı da 2k olması imkansız. %10 kazancı oem sistemlerde ki ekran kartından kazanıyorlar zaten. Sadece KDV ile 22k ya geliyor stopaj çalışan maaşını hesap edersek firma %30 yani 7k gibi bir fiyat koyucaktır. Hazır sistem yapsalar kartı 25k dan anca Faturalandırırlar bunu da amd nin kampanyası felan varsa ucuza mal ederler. Yazın 45k dan 7500F li kasasını satarlar biraz ilerleyen dönemde 40k ya hazır sistem satıcaklarına eminim. (9070XT)

MAH0A

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
607
İsim
Mahmut Taplamacıoğlu
Millet ne yapıyor anlamıyorum ki işine yaramasa bile 5 tane falan mı alıyor sonra satarım diye bu şekilde bu ürünlerin bir taneden fazla alınması yasaklanmalı tedbirler koyulmalı gerekirse TC kimlik numarası ile alınmalı birinci derece yakınlarının 2.sefer alımları yasaklanmalı vs
Saçmalık. Herkes aynı bilgisayarı kullanmak zorunda değil.

NanyaRevB

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
649
İsim
TAHA KOÇAK
Matematiğiniz yok galiba ??
Matematik okuyorum, sizinle bir arpa boyu yol almak imkansız. Tamam siz haklısınız. Daha fazla sizin bakış açınız ile bizimki aynı değil.

KaptanMC

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,043
İsim
Mehmetcan
Matematik okuyorum, sizinle bir arpa boyu yol almak imkansız. Tamam siz haklısınız. Daha fazla sizin bakış açınız ile bizimki aynı değil.
Hocam anlatın o zaman Nasıl tr'ye KDV'siz vs. 750$ giriyor açıklayın

Ayrıca sanki ben yanlış biliyormuşum gibi Ekran kartından %25 gümrük/%20 KDV/%25 Gelir vergisi alınıyor dedin Bende sana attım resmi siteden gördüğün gibi sadece %20 KDV alınıyor Ekran kartından bu konuda ne düşünüyorsun beni yalancı gibi gösterdin ya???

NanyaRevB

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
649
İsim
TAHA KOÇAK
Hocam anlatın o zaman Nasıl tr'ye KDV'siz vs. 750$ giriyor açıklayın

Ayrıca sanki ben yanlış biliyormuşum gibi Ekran kartından %25 gümrük/%20 KDV/%25 Gelir vergisi alınıyor dedin Bende sana attım resmi siteden gördüğün gibi sadece %20 KDV alınıyor Ekran kartından bu konuda ne düşünüyorsun beni yalancı gibi gösterdin ya???
Size kesilecek olan her faturada + KDV vardır. Bu KDV değeri gümrükte ödenenden hariç satıcının devlete ödemesi gereken KDV'dir. Türkiye şartlarında bu KDV %20 olarak faturalandırılmaktadır. Sizin ürünü aldığınız satıcının devlete ödemesi gerektiği bir de gelir vergisi vardır. Bunu ürün fiyatına ekleyerek satış yaparlar. Bu tutar %0 ile %40 arasında değişebilir. Limited firmaların büyük kısmında %25 şeklindedir.

Evet hesabımda ufak bir hata var, o da devlet ürün için ödenmiş olan KDV 2. kez almaz. Örneğin Arena'dan İtopya kart satın aldı, Arena'nın kestiği faturada zaten KDV bulunuyor, dolayısıyla o tutar kadar satıştan KDV ödemeyecektir. 600$ bir ürün için 120$ KDV zaten Arena'ya İtopya ödemişti. Bu kartı eğer 1000$ satarsa 166,67$ içerisinde KDV vardır ama devlete 120$ zaten ödediği için sadece 46,67$ sizin satışınızdan devlete ödemesi gereken bir KDV vardır. Ayrıca satışın net kârının %20'sini de devlete gelir vergisi olarak ödemek zorundadır.

Zaten bahsettiğim bu rakamları çıkarttığınızda göreceksiniz ki zaten kartlar ülkemizdeki vergilerden dolayı fiyatı artıyor. Size ürünün giriş fiyatı ve satış fiyatını gösteren hesaplamayı da aşağıya bırakıyorum.

100$ ithal edilen bir ürün içerisinde kargo olmadan düz hesaplarla %10 kazanılması için 253$ satılması gerekiyor.

1. Gümrük Vergisi (İthalat Aşaması)
Mal Bedeli: 100$
Gümrük Vergisi (%20): 100 × 0.20 = 20$
Gümrük Vergisi Dahil Maliyet: 120$
2. KDV (Katma Değer Vergisi)

KDV (%20): 120 × 0.20 = 24$
KDV Dahil Maliyet: 144$
3. Satış Fiyatı için %10 Net Kâr Hesaplama

Bir işletmenin net kârı, tüm vergiler (KDV ve gelir vergisi) çıktıktan sonra kalan tutardır.

Brüt Satış Fiyatı (X) hesaplanırken:
Satıştan elde edilen net gelir = Brüt satış fiyatı - KDV - Gelir Vergisi
Gelir Vergisi = Net kârın %25’i olarak hesaplanır
Sonuç olarak %10 net kâr bırakacak satış fiyatını bulmalıyız.

Ürünün %10 net kâr bırakması için KDV ve gelir vergisi dahil satış fiyatı yaklaşık 253.44$ olmalıdır.

Umarım tüm soru işaretlerini kafanızdan yok edebilmişimdir.

Top Bottom