Neler Yeni

❌İndirim Bitti! Samsung 27" Odyssey OLED G6 G61SD QHD, 27” 240Hz 17.519TL

Dahası  
Reaksiyon skoru
114
İsim
Berkay Ocakcı
Hocam ambilight olarak hangi ürünü tercih ettiniz? Link paylaşır mısınız?

Hocam buradaki ürünü aldım, ödeme kısmı shopier üzerinden payTR ile yapılıyor. Bazı arkadaşlar ürünlerin yurtdışından gönderildiğini söylenmiş, ben beklemek istemediğim için whatsapp üzerinden yazdım hemen yollayabiliriz dediler o şekilde aldım. Ürün yurtdışında yaygın sayılabilir. Skydimo markasının ürünü. Kendine ait yazılımı var ve o çok anlık tepki verdiği için smooth'luk hissi olmadı ben de HyperHDR programını yükleyip led'leri onunla kontrol ettim. Biraz gecikme ekleyerek Philips'in ambilight'ına benzer smooth görüntüler oluşturulabiliyor.

Ürünün parlaklık seviyesi iyi, renkler çok canlı. Led sayısı solda ve sağda 17'şer, üstte 31 adet. Çok sık sayılmaz ama ambilight deneyimi için yeterli.

Ayrıca temu ve aliexpress üzerinden zaman zaman kampanya ile 1000 lira seviyelerinde alınabiliyor ama ben beklemek istemediğim için bu site üzerinden aldım.

Dahası  
Reaksiyon skoru
39
İsim
Mehmet Ali UKŞUL
Pixel refresh mevcut. Hem dört saatte bir otomatik olarak yapıyor. Manuel olarak da var ama o 2000 çalışma saatinden sonra veya görüntüde bozukluk olduğunda yapılması gerekiyor.

Hocam methodology v1.2 olduğu için puanlar yüksek, 2.0'dan itibaren ips modellerin özellikle media ve hdr puanları çok düşük çünkü yerel karartma desteklemeyen bir IPS panelden hdr deneyimi elde etmek mümkün değil.

Ürünü alalı baya oldu aktif olarak kullanıyorum ve şuana kadar problem yaşamadım. Genel anlamda her kullanımda deneyimimi iyileştirdiğini söyleyebilirim. Biraz da fanteziye kayıp ambilight led satın aldım. Şuan baya pavyon modunda takılıyorum odanın içinde.

önerir misiniz hocam çok narin bir monitör değildir diye umut ediyorum ama. memnun kalmadığınız bir özelliği var mı acaba ?

kivircix

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
94
İsim
Mete

Hocam buradaki ürünü aldım, ödeme kısmı shopier üzerinden payTR ile yapılıyor.
Teşekkür ederim hocam.

Dahası  
Reaksiyon skoru
28
İsim
berke erzan
iadeye gönderdim bende eğer onaylanırsa tekrar almayı düşünüyorum

Dahası  
Reaksiyon skoru
114
İsim
Berkay Ocakcı
önerir misiniz hocam çok narin bir monitör değildir diye umut ediyorum ama. memnun kalmadığınız bir özelliği var mı acaba ?
Öneririm hocam ama narin sayılabilir. Narinlikten kastınız ürünün genel dayanıklılığı ise beş yıl önceki monitörler gibi dayanıklı sayılmaz ince bir model. Arka kısmı metal, portların olduğu bölge ve alt kısım plastik. Çok hafif çıtırtı yapıyor ama samsung özellikle yazmış monitörün sıcaklık değeri değiştikçe genleşmeye bağlı hafif ses gelebilir sorun yok diye. :)
Panel narin mi derseniz o da narin. Oled olduğu için statik görüntülere, ısıya ve aşırı parlak görüntülere maruz kaldığında görüntü tutma veya ekran yanması gibi problemler oluşabiliyor. Ürünün panel nesli net değil, en kötü ihtimalle gen 2, en iyi ihtimal ile gen 3 QD Oled bir panel. Eğer üçüncü nesil ise mavi ve yeşil filtrelere olduğu için ilk ve ikinci nesle göre daha dayanıklı olduğu iddia ediliyor. Tabi net şekilde belirtilmediği için neslini bilmek zor.

Piyasada hızlandırılmış stres testleri var oled panellerini yakmaya yönelik. Statik görüntüyle açık bırakıyorlar ve ilk yanma ilk üç ay içerisinde meydana geliyor ama bu yanma durumu aylar geçse dahi aman aman kötü seviyeye gelmiyor. Rtings'de G85SD incelemesinde yanma için bir kısım var orayı kontrol edebilirsiniz.

Panelin 12.000 saat statik görüntü görüntüledikten sonra gri renkte gösterdiği ekran yanığı (20 ay);
Bu aşağı yukarı 6.000 saatlik statik kullanımdaki görüntüsü (10 ay);

Linkten incelemesine gidip Accelerated Longevity Test kısmından inceleyebilirsiniz.

Onun dışında sarı çizgi, dokulu görüntü gibi sorun yaşayan arkadaşlar da oldu ama onlar panel hatasıydı. Ben genel olarak fiyatına göre çok iyi bir ürün olduğunu düşünüyorum. En azından iki sene kullansam sonra çöpe atsam bile zoruma gitmez. Zaten muadillerine göre uygun fiyatı sebebiyle talep görüyor.

KatilArap

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
27
İsim
Muhammet Mustafa Günaltın
Monitörü dün gece sipariş verdim ne zaman kargoya verilir sizce ? ve teslimat süreleri kaç gün acaba ?

furkangorur

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,488
İsim
Furkan Görür
Arkadaşlar oled monitör ile ilk kez oyun oynuyorum dedim. The callisto protokol ne kadar güzel bir grafiğe sahipmiş 😅

Dahası  
Reaksiyon skoru
39
İsim
Mehmet Ali UKŞUL
Öneririm hocam ama narin sayılabilir. Narinlikten kastınız ürünün genel dayanıklılığı ise beş yıl önceki monitörler gibi dayanıklı sayılmaz ince bir model. Arka kısmı metal, portların olduğu bölge ve alt kısım plastik. Çok hafif çıtırtı yapıyor ama samsung özellikle yazmış monitörün sıcaklık değeri değiştikçe genleşmeye bağlı hafif ses gelebilir sorun yok diye. :)
Panel narin mi derseniz o da narin. Oled olduğu için statik görüntülere, ısıya ve aşırı parlak görüntülere maruz kaldığında görüntü tutma veya ekran yanması gibi problemler oluşabiliyor. Ürünün panel nesli net değil, en kötü ihtimalle gen 2, en iyi ihtimal ile gen 3 QD Oled bir panel. Eğer üçüncü nesil ise mavi ve yeşil filtrelere olduğu için ilk ve ikinci nesle göre daha dayanıklı olduğu iddia ediliyor. Tabi net şekilde belirtilmediği için neslini bilmek zor.

Piyasada hızlandırılmış stres testleri var oled panellerini yakmaya yönelik. Statik görüntüyle açık bırakıyorlar ve ilk yanma ilk üç ay içerisinde meydana geliyor ama bu yanma durumu aylar geçse dahi aman aman kötü seviyeye gelmiyor. Rtings'de G85SD incelemesinde yanma için bir kısım var orayı kontrol edebilirsiniz.

Panelin 12.000 saat statik görüntü görüntüledikten sonra gri renkte gösterdiği ekran yanığı (20 ay);
Bu aşağı yukarı 6.000 saatlik statik kullanımdaki görüntüsü (10 ay);

Linkten incelemesine gidip Accelerated Longevity Test kısmından inceleyebilirsiniz.

Onun dışında sarı çizgi, dokulu görüntü gibi sorun yaşayan arkadaşlar da oldu ama onlar panel hatasıydı. Ben genel olarak fiyatına göre çok iyi bir ürün olduğunu düşünüyorum. En azından iki sene kullansam sonra çöpe atsam bile zoruma gitmez. Zaten muadillerine göre uygun fiyatı sebebiyle talep görüyor.
peki yaz sıcağında klimasız bir ortamda kullanım sizce bir sorun teşkil eder mi.

Dahası  
Reaksiyon skoru
39
İsim
Mehmet Ali UKŞUL
stoklar bitmiş gözüküyor umarım yakında yenilenir de alabilirim.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,078,013
Üyeler
171,297
Son üye
Sertuğ Eren
Top Bottom