Neler Yeni

Sapphire Radeon Pulse rx 7900xtx vs Rtx 4070 ti süper

drakathx

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
530
İsim
Burak
Ovv aga ona baskı mı uygulanmış anakartta yanlış kısa devremi.olmuş bak geçmiş olsun
Yeni kartı takmadım daha bağlantı kablolarını takarken fark ettim boyası falan şişmiş kablo yanmış işlemcinin yan tarafında takiliydi söktüm
Mesaj otomatik birleştirildi:

Anakarttaki kasa pinlerinin olduğu yere yakından bak anakarta +- sine kadar yazar yapamazsan takma boşver
LED rgb diyor takmicam çünkü yerde yok reset sw ve HDD arasında 1 pin boş kaldı normal mi bu durum

Göktürk ArdaHan

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,507
İsim
Arda doğan
Yeni kartı takmadım daha bağlantı kablolarını takarken fark ettim boyası falan şişmiş kablo yanmış işlemcinin yan tarafında takiliydi söktüm

LED rgb diyor takmicam çünkü yerde yok reset sw ve HDD arasında 1 pin boş kaldı normal mi bu durum
İyi bak + ve - kutuplarına yazılara o boş pin normalde ordaya değil en sonda kalır

İşlemci eritmiş olabilir

drakathx

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
530
İsim
Burak
İyi bak + ve - kutuplarına yazılara o boş pin normalde ordaya değil en sonda kalır

İşlemci eritmiş olabilir
Ama zannetmiyorum hocam frost commender takılı kablo ona bile değmiyor aslında

İşlemci eritmiş olabilir
Kasadaki hiç bir fan işlemci hariç çalışmıyor 😅 konyrolcuyu direk söktüm yarın bı kasa birde anakart alacağım sanırım 😅 anakart çalışıyor ama ufacık kalıyor sinirbozucu

Göktürk ArdaHan

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,507
İsim
Arda doğan
Ama zannetmiyorum hocam frost commender takılı kablo ona bile değmiyor aslında

Kasadaki hiç bir fan işlemci hariç çalışmıyor 😅 konyrolcuyu direk söktüm yarın bı kasa birde anakart alacağım sanırım 😅 anakart çalışıyor ama ufacık kalıyor sinirbozucu
En iyisi sana tavsiyem 2.elden cooler master mastercase h500p bak canavar gibi kasa kalın sac içi geniş ve hava akışı iyi kablolama olayıda güzel

drakathx

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
530
İsim
Burak
En iyisi sana tavsiyem 2.elden cooler master mastercase h500p bak canavar gibi kasa kalın sac içi geniş ve hava akışı iyi kablolama olayıda güzel
Haydaa hocam 3 pin mi yeri var bende bu kadar var ne lazım buna

Ekler

• IMG_20240913_231416.jpg
    IMG_20240913_231416.jpg
    1.3 MB · Hit: 17
  • IMG_20240913_231312.jpg
    IMG_20240913_231312.jpg
    3.8 MB · Hit: 19

Göktürk ArdaHan

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,507
İsim
Arda doğan
Çoklayıcı al birde konu aç 8+8+8 ekran kartına 8+8 olur mu diye ekran kartını ve psu'nu belirt aga bende 6900xt'de böyle yaptım

quistin

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
785
İsim
Fırat divitci
amd alacak akıl varsa bir şey demiyorum
Bi bitmediniz hocam ya.

Çoklayıcı al birde konu aç 8+8+8 ekran kartına 8+8 olur mu diye ekran kartını ve psu'nu belirt aga bende 6900xt'de böyle yaptım
Çoklayıcılar hiç sağlıklı değil kabloyu yakma ihtimali var mümkünse psu değiştirilmeli. Psu'lar çok pahalı değil 800w veya üstü gold sertifikalı bir psu alınır 3.000tl'ye falan.

Göktürk ArdaHan

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,507
İsim
Arda doğan
Bi bitmediniz hocam ya.

Çoklayıcılar hiç sağlıklı değil kabloyu yakma ihtimali var mümkünse psu değiştirilmeli. Psu'lar çok pahalı değil 800w veya üstü gold sertifikalı bir psu alınır 3.000tl'ye falan.
Yok be knk psu belirtilen kanaldan kartı desleyebiliyorsa yani kart 400watt diyelim.psu'da 400-450watt verebiliyorsa çoklayıcı yanma durumu olmuyo elektrikçiyim.yaptım onunda hesabını zora düşünce😂

drakathx

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
530
İsim
Burak
Bi bitmediniz hocam ya.

Hocam vatana baktım da maşallah 4 5 k civarı yok alırım da bursada uyguna başka satan yer yok galiba istanbul mu yapsam dicem zaten uyguna alsam da gidiş geliş tutacak gene 5 k https://www.vatanbilgisayar.com/msi-mag-a650bn-650w-80-plus-bronze-guc-kaynagi.html bunu kullanıyorum 8 var yandada yedek 8 uzuyor ekran kartı 8+8+8 pinli napsam bilemedim

Yok be knk psu belirtilen kanaldan kartı desleyebiliyorsa yani kart 400watt diyelim.psu'da 400-450watt verebiliyorsa çoklayıcı yanma durumu olmuyo elektrikçiyim.yaptım onunda hesabını zora düşünce😂

Hocam var mı PSU öneriniz ben yarın büyük ihtimal hem psu hem kasa alacağım bursadan temin edebileceğim varsa kasa ve psu iyi olur istanbul yapcam yoksa itopya snerji gaming gen tr falan gitcem 😅🥲

Son düzenleme:

quistin

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
785
İsim
Fırat divitci
Hocam vatana baktım da maşallah 4 5 k civarı yok alırım da bursada uyguna başka satan yer yok galiba istanbul mu yapsam dicem zaten uyguna alsam da gidiş geliş tutacak gene 5 k https://www.vatanbilgisayar.com/msi-mag-a650bn-650w-80-plus-bronze-guc-kaynagi.html bunu kullanıyorum 8 var yandada yedek 8 uzuyor ekran kartı 8+8+8 pinli napsam bilemedim

Hocam var mı PSU öneriniz ben yarın büyük ihtimal hem psu hem kasa alacağım bursadan temin edebileceğim varsa kasa ve psu iyi olur istanbul yapcam yoksa itopya snerji gaming gen tr falan gitcem 😅🥲
Arkadaşın dediği gibi dönüştürücü takın isterseniz ama size tavsiyem kartı undervolt atarak kullanın. Gücünü %75 civarına indirip performansının %95'ini veriyor. Size gene yeterli performans sunar ama alacağı gücü güzel bir şekilde düşürdüğünüz için dönüştürücü ile kablonuzu yakma ihtimalini ortadan kaldırır.

Göktürk ArdaHan

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,507
İsim
Arda doğan
Arkadaşın dediği gibi dönüştürücü takın isterseniz ama size tavsiyem kartı undervolt atarak kullanın. Gücünü %75 civarına indirip performansının %95'ini veriyor. Size gene yeterli performans sunar ama alacağı gücü güzel bir şekilde düşürdüğünüz için dönüştürücü ile kablonuzu yakma ihtimalini ortadan kaldırır.
Dur psu öğrenek kanal watt değeri yüksekse gerek kalmaz gibi

Knk sendeki psu marka model ne psu için bütçe ne çok çok masrafa gerek yok

drakathx

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
530
İsim
Burak
Yok hocam anladığım işler değil kartı taktım bıraktım kasayı falan yarın vatandan yada varsa öneriniz bana şu psuyu alın ve kasayı alın yarın almaya gitcem direk vatanda kazığın kazağını sapliyor pek oradan ürün almal istemiyorum ama istanbula gitsem yine aynı parayı vericegim için bilemedim napsam

https://www.vatanbilgisayar.com/msi-mag-a650bn-650w-80-plus-bronze-guc-kaynagi.html ürün bu yok hocam zaten aklımdaydı psu değişmek ve kasa ve anakart anakart değiştirmem idare eder giriş seviyesi a620 mk modeli asusun anakart

Bütçe sıkıntı yok 7 8 e çıkarım psu + kasa total

Top Bottom