Neler Yeni

SİZCE TÜRKİYEDE OKUNARAK BİR YERLERE GELİNİLEBİLİR Mİ?

silinenuye785438

80+ Titanium
En İyi Cevap
1
biliyorum hocam 30k bile zor kazanıyor usta
işveren olmak lazım babamda öyle
Olay tamamen çalışma biçiminde bitiyor. Bir meslekte o işin en alt tabaka çalışanı da olabilirsin o işin ustası, o alt tabaka çalışanlara maaşını veren kişi de olabilirsin.

Meslek konusunda ise bazı meslekler üniversite okunmadan zordur hatta bazıları imkansızdır, bazıları için ise üniversiteye gerek yoktur ona harcanacak zaman o işte ustalaşmaya harcansa daha mantıklıdır. Önemli olan ne yapacağını bilmek ve ona uygun adımlar atmaktır.

Shaw

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,687
İsim
Fatih
Liseden değil de daha öncesinden dönsen olabilirdi. Ama yine yapılabilir, babanın yerine geçeceksen.

Existentia

80+ Silver
Evet gelinir gelinmez diyen arkadaşlar hiç başaran görmemiş sanırım

Existentia

80+ Silver
daha öncesinden fark edemedim hocam
Mesaj otomatik birleştirildi:

başarmaya değermi orası ayrı ben başarabilirmiyim odaha ayrı
Değer hocam üniversitede aylak aylak gezmemişseniz iyi bir üniversitede okuduysanız ya da iyi bir bölüm seçtiyseniz hayatın ona sağladığı avantajları kullandıysanız her türlü başarırsınız

Shaw

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,687
İsim
Fatih
daha öncesinden fark edemedim hocam
Mesaj otomatik birleştirildi:

başarmaya değermi orası ayrı ben başarabilirmiyim odaha ayrı
Sorun değil hocam sen de haklısın, ben lise son sınıfa kadar fark edemedim ne istediğimi. Dediğim gibi babanın yerine geçebileceksen olur ancak bence okurken yanında öğren çünkü eğer işinize bir şey olursa Allah korusun, elinde yine başka bir yol olsun. Mümkünse babanın olduğu şehirde üniversite okursun, her yerde var zaten. Böylece ikinci yolunu da açmış olursun. İnsanın mali kaygısı olmadığında bazı seyler daha rahat yapılabiliyor.

Sorun değil hocam sen de haklısın, ben lise son sınıfa kadar fark edemedim ne istediğimi. Dediğim gibi babanın yerine geçebileceksen olur ancak bence okurken yanında öğren çünkü eğer işinize bir şey olursa Allah korusun, elinde yine başka bir yol olsun. Mümkünse babanın olduğu şehirde üniversite okursun, her yerde var zaten. Böylece ikinci yolunu da açmış olursun. İnsanın mali kaygısı olmadığında bazı seyler daha rahat yapılabiliyor.
Sağolun hocam icimi o kadar rahatlattinizki yarin bu konuyu daha detayli anlatcam baska bi konuda

• Beğen
Reaksiyonlar: Shaw

Öğrenen_biri

80+ Bronze
Şimdi sözde okursan gelinmez. Torpil işi ise bir yere kadar. En kötü yurtdışına çıkmak istersen bile mesleğinle alakalı bir belgen olur. Onu kullanırsın. Diploma önemli bir şey sonuçta.

Nquyen

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,791
İsim
Selim
Evet arkadaşlar soru yukarda
okuyanlar veya okuyup okul bitirenler ne düşünüyosunuz
ben 10.sınıfım okulu bırakıp babamın yanında çalışmayı düşünüyürum
Zekisen gelirsin ama günümüz artık yazılım üzerine olduğu için en büyük ekmeği yazılımda yersin 👍 yazılım da okulda değil bireysel öğrenilir yani seveceksin ve evde bunun kitaplarını ve internet üzerinden hazır kursları alacaksın ve unutma üniden mezun olunca büyük işletmeler size diploma sormaz onun yerine yabancı dil biliyormusun ve kaç tane yazılım diline hakimsin 👍 Türkiyenin en iyi ünisinden mezun olsan bile yabancı dilin ve yeterli sayıda yazılım dilini bilmezsen almazlar seni tabii bu dediklerim Euro dolar üzerinden maaş veren işletmeler için geçerli.

Zekisen gelirsin ama günümüz artık yazılım üzerine olduğu için en büyük ekmeği yazılımda yersin 👍 yazılım da okulda değil bireysel öğrenilir yani seveceksin ve evde bunun kitaplarını ve internet üzerinden hazır kursları alacaksın ve unutma üniden mezun olunca büyük işletmeler size diploma sormaz onun yerine yabancı dil biliyormusun ve kaç tane yazılım diline hakimsin 👍 Türkiyenin en iyi ünisinden mezun olsan bile yabancı dilin ve yeterli sayıda yazılım dilini bilmezsen almazlar seni tabii bu dediklerim Euro dolar üzerinden maaş veren işletmeler için geçerli.
Anladim hocam

Carlsson

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
89
İsim
burak yılmaz
Discord
cevll
Liseye geçmeden babamın yanjnda çalışmaya başlamıştım şuan gerçekten çok rahat ve iyi hisettiriyo okuldan 1000 kat iyidir bence gerek yok

MacWix

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
641
İsim
HAYRETTİN KÖNEŞ
Kendimden örnek vereyim liseyi son sınıfta bıraktım, şimdi bir şirkette muhasebe elemanı olarak çalışıyorum yaklaşık 20k maaş alıyorum. Şirketin Muhasebecisi (mali müşaviri) liseden arkadaşım o okudu. Hem kendi bürosu var hem buranın mali müşavirliğini yapıyor. Tüm işleri neredeyse ben ve bir eleman daha var biz yapıyoruz, o gelip kontrol edip onaylıyor. Ve şirketten 60k maaş alıyor bunun için. Bürodan da 100k civarı geliri var. İkimizde Ticaret lisesi muhasebe bölümündeydik ben bıraktım. O okudu.
Okumak gibisi kendini geliştirmek uzmanlaşmak gibisi yok. Hiç romantik hikaye peşinde koşmayın. Ben okuyup da bir yere gelmeyeni görmedim çevremde.
Not: Okurum diye başka ile giden yeğenim hariç! O da bir yere gelemedi. Okuyorum diye her ay evden para alıyordu, ilk gittiğinde ne okuyordu büro yönetimi...!? Böyle saçma bölüm okumazsınız herhalde.

B1L0

Hayırlı forumlar
Moderatör
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
10,396
İsim
bilo
İlgilendiği Kategoriler
Her şeyden ufak ufak
Gelinir tabii neden gelinmesin ki? Alanını doğru seçip doğru şekilde çalışırsan sıkıntı yok.

Top Bottom