Gün içinde araştırıp öğrendim. Şöyle, alüminyum olanlar genelde 2 kiloya yakın ağırlığı bulunmakta. Bunda alüminyum plaka + polikarbonat kasa kullanıyorlar. Ağırlık düşsün ama alüminyum kasadaki o yazma hissi çok bozulmasın diye herhalde. "Yastık gibi" bir tabiri var yazım hissiyatı yerinde de tam çeviremedim.
Emin olamamamın nedeni hiç bu tarz bir klavye daha önce kullanmış olmamam ve kullanılan materyalleri çok ayırt edemeyişim

ondan dolayı bakındım biraz da tek kesin cevabı şurada buldum.
shorturl.at
"PC" kısaltması olanların hepsi polikarbonat kasa yani plastik ama öyle klasik plastik kasalar gibi düşünmeyin. Gerçekten çok sağlam his olarak. Alüminyum kasa model sadece bir tane var o da Year of Dragon ve o da sadece kablolu. Tri mode falan yok
O yüzden şu Monsgeek M1W V3 HE modelinin beyazını bekliyorum. Gelirse TR'ye alıp karşılaştıracağım. Hangisi kullanım açısından daha rahatsa onu kullanmaya devam ederim.
Youtube'taki soruya cevap veren de kandırdı beni sağolsun

[automerge]1735492080[/automerge]
Bu arada moderatörler, Akkogear linki niye banlı

shortladım mecburen
[automerge]1735492328[/automerge]
@KeyN_N @freygasm "PC" yazanlar plastik, diğer modeller Alüminyum imiş. Zaten sadece 1 tane Akko Alüminyum HE modeli var pre-built olan. O da Year Of Dragon.
Monsgeek bak istersen
@KeyN_N eğer alüminyum istiyorum diyorsan. Bana bu bile hafiften ağır geldi, onlar 2 katı ağırlıkta hemen hemen bu modelden söyleyeyim

[automerge]1735492465[/automerge]
O model de baya güzel duruyor baktım da şimdi kablosuz 8khz o bataryayı eritmez mi hocam

Switch konusunda daha iyi galiba ama. Gelebiliyorsa ve 60'lık klavye kullanırım diyorsan al.
Akko'ya sordum 5 pin mekanik switch için pcb vs. var mı diye ikisini de bir arada kullanma açısından, daha cevap gelmedi.