Neler Yeni

Trendyol rx 6600 xt Ekran Kartını Iadeye Kabul Etmiyorlar?

Ahmet Sevinç

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,380
İsim
Ahmet Sevinç

Alihanarr

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
92
İsim
Alihan Arı
Valla dostum ister beğensin ister beğenmesin hiç kimse devletin yasalarından üstün değildir
Trendyol ya da başka bir online mağaza üzerinden alışveriş yaparsanız onların uzaktan satış sözleşmeleri olduğunu görürsünüz. Satış sözleşmesinde ne yazıyorsa o işlenir. Çoğu mağaza da satış sözleşmesine ürün açıldığı zaman hijyen sebeplerinden ötürü iade kabul edilmez yazıyor sen satın alırken okuyup anladım okeyi işaretliyorsun. Bu saatten sonra satıcı insafına kalırsın her türlü satıcı haklı çıkacaktır. Yasal olarak zaten haklılar, yaptıkları etik mi değil mi o tartışılır. Sana göre etik olmasa da satıcı açısından bakınca ürünün ikinci ele düşüyor ve geri satamaz hale geliyorlar öyle bakınca da onlar haklı. Arkadaş burda kartı ikinci elden satmak durumunda kalıyor.

onurkaplan

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
620
İsim
Onur
şunuda söyliyeyim THH gitsen bile olduki haklı çıktın yine iade almayabilir o zaman mahkemeye gitmen lazım

Amanita

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Trendyol ya da başka bir online mağaza üzerinden alışveriş yaparsanız onların uzaktan satış sözleşmeleri olduğunu görürsünüz. Satış sözleşmesinde ne yazıyorsa o işlenir. Çoğu mağaza da satış sözleşmesine ürün açıldığı zaman hijyen sebeplerinden ötürü iade kabul edilmez yazıyor sen satın alırken okuyup anladım okeyi işaretliyorsun. Bu saatten sonra satıcı insafına kalırsın her türlü satıcı haklı çıkacaktır. Yasal olarak zaten haklılar, yaptıkları etik mi değil mi o tartışılır. Sana göre etik olmasa da satıcı açısından bakınca ürünün ikinci ele düşüyor ve geri satamaz hale geliyorlar öyle bakınca da onlar haklı. Arkadaş burda kartı ikinci elden satmak durumunda kalıyor.
Öyle bir dünya yok. Mesafeli satış sözleşmesi sabit ve her yerde aynıdır. KOŞULSUZ ŞARTSIZ ALDIĞINIZ HER ÜRÜNÜ 14 İÇERSİNDE İADE EDEBİLİRSİNİZ. HİJYEN ÜRÜNLERİ VE elektronik SARF ÜRÜNLERİ HARİÇ. Ekran kartı ne hijyen ürünüdür ne de elektronik sarf ürünü. Kısacası her türlü satan değil alan kazanır bu davaları.
"kutusu açıldı bu artık iade olmaz" mantığı satıcıların şerefsizliğinden, yalancılığından ve kanun tanımazlığından başka bir şey değildir.

cfranko

80+ Platinum
En İyi Cevap
12
Dahası  
Reaksiyon skoru
28,598
İsim
cfranko
İlgilendiği Kategoriler
Memory
Aynı kartı indirimden alıp 7200’e sattım dolaptan kargo ile

Syqex

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
349
İsim
Ömer Faruk
Ben de Ram almıştım kutusunu açmama rağmen geri iade kabul ettiler.

Ahmet Sevinç

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,380
İsim
Ahmet Sevinç

diekatze

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
579
İsim
Kerem Uyar

Ahmet Sevinç

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,380
İsim
Ahmet Sevinç
Dahası  
Reaksiyon skoru
100
İsim
enes furkan kayhan
Öyle bir dünya yok. Mesafeli satış sözleşmesi sabit ve her yerde aynıdır. KOŞULSUZ ŞARTSIZ ALDIĞINIZ HER ÜRÜNÜ 14 İÇERSİNDE İADE EDEBİLİRSİNİZ. HİJYEN ÜRÜNLERİ VE elektronik SARF ÜRÜNLERİ HARİÇ. Ekran kartı ne hijyen ürünüdür ne de elektronik sarf ürünü. Kısacası her türlü satan değil alan kazanır bu davaları.
"kutusu açıldı bu artık iade olmaz" mantığı satıcıların şerefsizliğinden, yalancılığından ve kanun tanımazlığından başka bir şey değildir.
Ben tüketici haklarına başvurdum ürünü de iade için yolluyorum 14 gün süresi geçmesin diye.
Sonrasında ne yapmam lazım elimde trendyol asistanın iade edemezsiniz dediği konuşmalar var.
Birde iade edemezsiniz diyor sonra yasal hakkim var diyince o zaman asusa yollayın onlar belge düzenlesin öyle iade olabilir diyor.
Asus arıyorum öyle bir şey yapamayız diyor ürün arızalı ise yollayın diyor hiç kullanmadım ki daha poşetin de duruyor diyorum.
Bunların hepsi aynı abi :D

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,042,032
Üyeler
165,270
Son üye
Zekaseviyemeulaşamazsınız
Top Bottom