Neler Yeni

Türkiye'de olan suriyeliler

Excator23cm

80+ Gold
17 yaşındayım hala bana hespa soruyorsunuz.
ulan 16 yaşındayım bir şey olursa vatanda ölmeye hazırım diyorum sen 17 yaşındasın savaşmıyosun 10 yaşındayken buraya geldiğini söyledin ulan zaten siz iç savaşın çıktığı anda daha size bir şey olmadan korkunuzdan kaçıp gelmişsiniz buraya 17 yaşındaysan gitsene savaşa bakalım 18 yaşında girdikten sonra ülken için ne yapacaksın.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Her Suriyeli bebek başına aldığınız paralardan bahsetsene hele sen. Vergi muafı falan yaşıyorsunuz hayatı. Ülkenizde savaş var güya.
Suriyeliler bebek başına 1100tl aylık olarak kızılaydan para alıyorlar

Neden ben

80+
ulan 16 yaşındayım bir şey olursa vatanda ölmeye hazırım diyorum sen 17 yaşındasın savaşmıyosun 10 yaşındayken buraya geldiğini söyledin ulan zaten siz iç savaşın çıktığı anda daha size bir şey olmadan korkuuzdan kaçıp gelmişsiniz buraya 17 yaşındaysan gitsene savaşa bakalım 18 yaşında girdikten sonra ülken için ne yapacaksın.

Suriyeliler bebek başına 1100tl aylık olarak kızılaydan para alıyorlar
Bend ebir şey olursa ölmeye hazırım, ama olan şey 15 temmuz gecesi gibi değil, darbe değildi. İç savaştı, evinden kovulduk ama ortada bir şey yoktu

Drqnk

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
110
İsim
Kayra Tunçel
o suriyelilere bebek başı 1100 tl verileceğine çocuklara verilese aylık şuan her TÜRK çocuğu istediğini yapardı

Neden ben

80+
Niye arkadaşın üstüne gidiyorsunuz anlamıyorum. Sanki bütün Suriyelilerin sorumlusuymuş gibi muamele yapıyorsunuz.
Keşke anlatabilsem. Hepsine saygıyla cevap veriyorum, sadece sizin gibi yaşamak istiyorum diyorum. Başka bir isteğim yokki.

o suriyelilere bebek başı 1100 TL verileceğine çocuklara verilese aylık şuan her TÜRK çocuğu istediğini yapardı
Ya lütfen habere göre konuşan biri daha katılmasın, almıyoruz diyorum neden yalan söyleyeyim?

Drqnk

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
110
İsim
Kayra Tunçel
Keşke anlatabilsem. Hepsine saygıyla cevap veriyorum, sadece sizin gibi yaşamak istiyorum diyorum. Başka bir isteğim yokki.

Ya lütfen habere göre konuşan biri daha katılmasın, almıyoruz diyorum neden yalan söyleyeyim?
alamıyoruz ha o para çünkü sana değil anne babana veriliyor anladın

Drqnk

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
110
İsim
Kayra Tunçel
Niye arkadaşın üstüne gidiyorsunuz anlamıyorum. Sanki bütün Suriyelilerin sorumlusuymuş gibi muamele yapıyorsunuz.
evet sorumlu 15 temmuzda biz nasıl tankların önüne yattıysak onlarda iç savaşın başlarında ülkesini savunacak iç savaş başladığında ah ben hangi ülkeye gitsem popişim rahat eder diye düşünmiycek

Excator23cm

80+ Gold

Annemin kuzeni dayım sayılır çeşitli bölgelerde kızılayda müdürlük yapmış bir isim Suriyeliler çocuk bşaına devletten 100tl para alıyor buna hayır diyemezsin dersen yalan söylemiş olursun

Ne olduğundan haberim yok uydurup düşünceler ile cevap vermeye çalışma, asıl ne olduysa o zaman oldu. Tabi o zamanlar haberlere çıkmıyorduk nerden bilesiniz.
Haberlere çıkmak bile dış ülkelerden yardım istemektir ama sen bilirsin uyduruk falan değil
Al sana 15 temmuz darbe girişimindeki Şehit olan 15 yaşındaki çocuk https://www.cnnturk.com/turkiye/15-temmuzun-en-genc-sehidi-halil-ibrahim-yildirim @Neden ben cesaretiniz yok korkaksınız araplar olarak alışmışsınız sefa sürmeye

Acılı babanın diğer 4 çocuğumda feda demesi bile herşeyi anlatır vaziyette

Son düzenleme:

Drqnk

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
110
İsim
Kayra Tunçel
la bizimim gibi düşünenlerle twitterda gündem açsak suriyelileri gönderir miyiz acaba + olarak onlar bize çakı çekiyor alcan sende çakıyı tüfek silah abartmayım o kadar öldürceksin misilleme aga öldürdükten sonra asıcaksın meydan türkiyeden gidin sonunuz böyle lur diye la 1 aya türkiyede suriyeli kalmaz

Ariseks

80+ Gold
la bizimim gibi düşünenlerle twitterda gündem açsak suriyelileri gönderir miyiz acaba + olarak onlar bize çakı çekiyor alcan sende çakıyı tüfek silah abartmayım o kadar öldürceksin misilleme aga öldürdükten sonra asıcaksın meydan türkiyeden gidin sonunuz böyle lur diye la 1 aya türkiyede suriyeli kalmaz
Hayır yaklaşık 10 yıldır burdalar başka bir iktidar gelmeden değişeceğini sanmıyorum

Drqnk

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
110
İsim
Kayra Tunçel
Kuzenim ile görmüştük suriyeli 15 yaşındaki çocuk 20 yaşlarındaki kıza affedersiniz pandik atmıştı biz kuziyle dalardık ama elinde çakı var kız bir şey diyemedi çocuk tekrar attı sonra gitti

Kuzenim ile görmüştük suriyeli 15 yaşındaki çocuk 20 yaşlarındaki kıza affedersiniz pandik atmıştı biz kuziyle dalardık ama elinde çakı var kız bir şey diyemedi çocuk tekrar attı sonra gitti
yani bizim tahminimiz çocuk o kadar yaşı kızda o civarda

Top Bottom