x570 mi b450 mi

Reaksiyon skoru
21
Herkese iyi geceler iyi forumlar arkadaşlar. Yeni bir sistem toplamaya çalışıyorum. Sistem ryzen 7 3700x ve 2070super etrafında oluşturulacak fakat aklıma bir şey takıldı. anakart olarak normalde x570 bir anakart almayı düşünüyordum fakat bazı forumlarda aralarında ciddi bir fark olmadığı b450 nin gaming açısından aynı işlevi göreceği boşa israf olduğunu gördüm. Yorumlarınızı merak ediyorum açıkçası

Herkese iyi geceler iyi forumlar arkadaşlar. Yeni bir sistem toplamaya çalışıyorum. Sistem ryzen 7 3700x ve 2070super etrafında oluşturulacak fakat aklıma bir şey takıldı. anakart olarak normalde x570 bir anakart almayı düşünüyordum fakat bazı forumlarda aralarında ciddi bir fark olmadığı b450 nin gaming açısından aynı işlevi göreceği boşa israf olduğunu gördüm. Yorumlarınızı merak ediyorum açıkçası
X570 güzel fakat b450 ile özellik kıyasına girersen pek tercih edilmemesi gerekiyor şahsen oyun render vb şeyler için b450 gayet yeterli hem f/p

İyi de her şey bu kadar basit değil cidden. X570 chipseti normalde zaten B450 chipsetinden daha üstün. B450'yi aklınızdan çıkarın ve B550 chipsete odaklanın. O işlemciye TUF GAMING B550-PLUS veya MAG B550 TOMAHAWK yakışır. Hem PCIe 4.0'dan da yararlanmış olursunuz hem de VRM'leriniz iyi olur.

bence biraz bekleyip b550 almak daha mantıklı kimi kesim kaliteli b450 anakartların faz yapısının ucuz x570 lerden daha iyi olduğunu düşünüyor bence kaliteli bir b550 alıp artan parayla sistem upgrade edilebilir biraz ama b450 mi x570 mi diye soracaksan tabikide x570 b550 lerin yüksek modellerinde faz yapısının çok iyi olduklarını söylüyorlar bence beklerseniz b550 alın beklemezseniz x570 en iyi tercih olacaktır

İlk gelişinde fiyatlar uçuk olacak 3 ay sonra tercih edilmeli
Oynasa oynasa 100-150 ₺ oynar, genel olarak pahalı zaten. Örnek olarak TUF GAMING B550-PLUS'ın önceki modeli yani TUF B450-PLUS GAMING modeli bundan 55-60 $ daha pahalı, ki haklılar da. B550 chipset normalde orta seviye chipset olmasına rağmen özelliklerle dolu. Fiyatlar böyle iyi şu anda, olması gerektiği gibi. Tabii ki zamanla düşecek.

Oynasa oynasa 100-150 ₺ oynar, genel olarak pahalı zaten. Örnek olarak TUF GAMING B550-PLUS'ın önceki modeli yani TUF B450-PLUS GAMING modeli bundan 55-60 $ daha pahalı, ki haklılar da. B550 chipset normalde orta seviye chipset olmasına rağmen özelliklerle dolu. Fiyatlar böyle iyi şu anda, olması gerektiği gibi. Tabii ki zamanla düşecek.
yani neredeyse dolu dolu x570 e yakın bir kart yapmış b550 leri. şu an ki fiyatlarını bile hakediyorlar....

yani neredeyse dolu dolu x570 e yakın bir kart yapmış b550 leri. şu an ki fiyatlarını bile hakediyorlar....
Kesinlikle. B550 Taichi ve B550 AORUS MASTER aynı anakartların X570'li modellerinden daha güçlü, gerisini diğer arkadaşlar bunu okuyup düşünsünler :).

Kesinlikle. B550 Taichi ve B550 AORUS MASTER aynı anakartların X570'li modellerinden daha güçlü, gerisini diğer arkadaşlar bunu okuyup düşünsünler :).
hocam X ile B serileri arasında tam olarak fark nedir ? overclock ile alakalı diye biliyordum ben ama şöyle bir özet geçme şansınız var mı acaba

hocam X ile B serileri arasında tam olarak fark nedir ? overclock ile alakalı diye biliyordum ben ama şöyle bir özet geçme şansınız var mı acaba
x serisi amd anakartların en üst serisi b serisi ise orta segment en üst özellikler x serisine gelir daha sonra kırpılarak altlara iner(x serisi crossfire ve sli desteğine sahip ama b serisi sadece crossfire a sahip ve 2, slot x4 hızında çalışıyor(b450 lerde öyleydi b550 elrde değişmiş olabilir))

Geri