YD iPhone Alırken Nelere Dikkat Etmeliyim?

MattJohn

80+ Silver
Reaksiyon skoru
652
Bütçe
50000
Merhaba arkadaşlar. YD 256 GB 16 Pro ya da Pro Max almayı düşünüyorum. Sahibinden'de önerdiğiniz bir mağaza var mı? Telefonu alırken nelere dikkat etmem lazım? Ek olarak bu telefonların piyasası nedir, yakın zamanda satın alan ya da bilgisi olan var mı? Ben baktım Pro'lar 45k civarında gibi ama Pro Max de aynı fiyat kafam karıştı biraz.

Biraz araştırdım şöyle olaylar varmış galiba,
  • Amerika cihazı (2 tane e-sim var fiziksel sim yok),
  • Aktif cihaz (Açılıp aktif edilmiş ve geri kapatılmış),
  • Face id kapalı modeller.
Ben herhangi bir eksiği fln olmasını istemiyorum, face id olsun sim yuvası fln her şeyi olsun. Ek olarak çift fiziki sim olan modeller de var, onları tercih etmeli miyim, avantajları var mı? Bilgisi olan arkadaşları piste davet ediyorum, iyi forumlar.

@şahin doğan

Çift fiziki sim olan cihazların %99'u çin cihazı. Çin cihazlarında sesli FaceTime ve yapay zeka özellikleri yok.
%1 ihtimal de Hongkong cihazı oluyor, o cihazlarda eksik yok.
En mantıklısı avrupa cihazları.
16 Pro Max fiyatı ortalama 1220 dolar falan.

Çift fiziki sim olan cihazların %99'u çin cihazı. Çin cihazlarında sesli FaceTime ve yapay zeka özellikleri yok.
%1 ihtimal de Hongkong cihazı oluyor, o cihazlarda eksik yok.
En mantıklısı avrupa cihazları.
16 Pro Max fiyatı ortalama 1220 dolar falan.
Tamamdır hocam o zaman çift fiziki sim bakmaya gerek yok. Özellikle avrupa cihazı diye belirtmem mi lazım yani, face time açık model demem yeterli değil mi? Bir de Pro Max mi alayım almışken Pro mu? Eğer arada çok fark yok ise Pro da tercih edebilirim daha kompakt bir telefon.

Tamamdır hocam o zaman çift fiziki sim bakmaya gerek yok. Özellikle avrupa cihazı diye belirtmem mi lazım yani, face time açık model demem yeterli değil mi? Bir de Pro Max mi alayım almışken Pro mu? Eğer arada çok fark yok ise Pro da tercih edebilirim daha kompakt bir telefon.
Avrupa diye belirt. Pro Max al pilde aşırı fark var.

Avrupa diye belirt. Pro Max al pilde aşırı fark var.
5160 mAh telefon kullanıyorum, Pro attan eşeğe binme gibi mi olur o zaman, bir de 120 Hz fln açıcaz yani o kadar para veriyoz :D Tamam Avrupa diye belirtiyim bakalım inş bulurum, sizin önerdiğiniz satıcı var mı hocam? Bir de Avrupa diye belirtince başka bir şey demem gerekiyormu yoksa o yeterli mi?

Beyler 16 PM almaya karar verdim. 256 yeter mi sizce 512 mi bakayım? Bir de YD 512 modelleri yaygın mı acaba?

Arkadaşlar bir de bunu nasıl kontrol edicem, ayarlardan hakkında kısmına fln mı bakıcam Apple sitesine kodunu fln mı giricem nasıl kontrol edebilirim Avrupa modeli ve 1 yıl garantili sıfır cihaz olduğunu? Toplama fln da satıyorlarmış taklaya gelmeyelim.

Hocam peki YD iPhone alırken başka nelere dikkat etmem lazım ve kontrollerimi nasıl yapabilirim?

Merhaba arkadaşlar. YD 256 GB 16 Pro ya da Pro Max almayı düşünüyorum. Sahibinden'de önerdiğiniz bir mağaza var mı? Telefonu alırken nelere dikkat etmem lazım? Ek olarak bu telefonların piyasası nedir, yakın zamanda satın alan ya da bilgisi olan var mı? Ben baktım Pro'lar 45k civarında gibi ama Pro Max de aynı fiyat kafam karıştı biraz.

Biraz araştırdım şöyle olaylar varmış galiba,
  • Amerika cihazı (2 tane e-sim var fiziksel sim yok),
  • Aktif cihaz (Açılıp aktif edilmiş ve geri kapatılmış),
  • Face id kapalı modeller.
Ben herhangi bir eksiği fln olmasını istemiyorum, face id olsun sim yuvası fln her şeyi olsun. Ek olarak çift fiziki sim olan modeller de var, onları tercih etmeli miyim, avantajları var mı? Bilgisi olan arkadaşları piste davet ediyorum, iyi forumlar.

@şahin doğan
Pro 128lik 39, 256lık 43-44, 256 pro max 48-49. Fiyatlar için neredeyse aynı denemez. Aktif cihaz açılıp aktif edilmiş geri kapatılmış demek değil kullanıma hazır demek. Tak çalıştır/aktif anlamında. Face id kapalı model veya facetime kapalı model diye bir şey kalmadı hepsinde var. Sadece asya malı olanlarda deklanşör sesini kapatma yok. Çift fizikiye gerek yok, çift fizikiler 2-3 bin daha pahalı oluyor. Fiziki simin imeisi ile esimin imeisinin yerini değiştiriyorlar 2dkda esimi fizikiye tanıyorlar tek fizikiden devam ediyorsun. Amerikan malı alma çoğu simlocklu oluyor. U3tools mu ne uygulama var onu kullanarak telefonu pcye takıp parçaların orijinal olup olmadığını, telefonun ilk açılış tarihini vesaire görebilirsin. Alacağın yer güvenilir değilse toplama olup olmadığını kutuyu açmadan anlama ihtimalin yok. Adamlar fabrikayla aynı özende topluyor malı. Bir sürü refurbished telefon var piyasada.

Pro 128lik 39, 256lık 43-44, 256 pro max 48-49. Fiyatlar için neredeyse aynı denemez. Aktif cihaz açılıp aktif edilmiş geri kapatılmış demek değil kullanıma hazır demek. Tak çalıştır/aktif anlamında. Face id kapalı model veya facetime kapalı model diye bir şey kalmadı hepsinde var. Sadece asya malı olanlarda deklanşör sesini kapatma yok. Çift fizikiye gerek yok, çift fizikiler 2-3 bin daha pahalı oluyor. Fiziki simin imeisi ile esimin imeisinin yerini değiştiriyorlar 2dkda esimi fizikiye tanıyorlar tek fizikiden devam ediyorsun. Amerikan malı alma çoğu simlocklu oluyor. U3tools mu ne uygulama var onu kullanarak telefonu pcye takıp parçaların orijinal olup olmadığını, telefonun ilk açılış tarihini vesaire görebilirsin. Alacağın yer güvenilir değilse toplama olup olmadığını kutuyu açmadan anlama ihtimalin yok. Adamlar fabrikayla aynı özende topluyor malı. Bir sürü refurbished telefon var piyasada.
Hocam telefonculara sordum Pro Max 256gb 51k-52k değişiyor yerine göre. No Aktif, Avrupa cihazı 1 yıl garantili.

Bu arada aktif olayı tam sizin dediğiniz gibi değil sanırım böyle buldum:

!! Piyasada 3 Farklı Cihaz Vardır !!
Aktif
No Aktif
Cift e sim
Aktif Dedigimiz Cihazlar Apple Tarafından Eski
Cihazda Sorun Cıktıgında Onun Yerine Sıfırını Verdigi Cihazlara Swap Denir. Bu Swap Cihazlar Piyasada Sıfır Kapalı Kutu Diye Satılır Ama Kutuları Orjinal Kapalı Kutu Degildir Sonradan Kapatmadır !!
No Aktif Dedigimiz Cihazlar İse Kutuları Hic Acılmamış Orjinal Sıfır Kapalı Kutu Anlamına Gelir !!! Kutuyu Actıkdan Sonra Ayarlar Kısmında Hakkında Bölümünden 1 Yıl Garantili Olurlar Garanti Süreleri Siz Aktivasyon Yaptıktan Sonra Başlar !!

Cift e sim : Bu Cihazda Sim Kart Girişi Yoktur. Bu Sebeple Bizim Ülkemizde Tutulmayan Model Olarak Kabul Edilir. Bu Cihaz Alınıp Satılmaz Tamamiyle Müşteriye Gel Gel taktiğiyle uygulanır. Siz Mağazaya Almaya Gittiginizde Sim Kart Girişinin Olmadığını Söyleyecekler. Kalmadı Bitti Normallerinden Var Diyip Elindeki Cihazları Yüksek Rakamdan Satacaklar. Sizde Gitmişken Alayım Zaten O cihaz İyi Degilmiş İyisi Olsun Madem Diyip Alcaksınız !!!

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,171,007
Üyeler
185,993
Son üye
oznkrnfl
Geri