Neler Yeni

🔴 Yunanistan'a F-35, Türkiye'ye F-16!

Bura.K

80+ Silver
f35 bana göre fiyasko.
Değil.
F-16 dediğimiz uçak bile 1000'den fazla kez düştü çoğunluğu da test sırasında.
F-35 daha yeni yeni çağa ayak uyduran ve gelişen bir uçak. Düşme durumları gayet normal.
Tarihte hiçbir şekilde sıfırdan yapılıp 1 kere bile düşmeyen uçak gösteremezsiniz.
F-35'in düşmesi kötü değil tersine iyi, hataları bulup geliştiriyorlar.

Aoruss

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,891
İsim
Kagan
AUUUUUUUUUUUUU

Carl-S

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
15,191
İsim
s
İlgilendiği Kategoriler
Laptop önerileri ve Telefon önerileri
Tam bir enayi ülkesi olduğu kanıtlandı herhalde. :D

Siene

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
662
İsim
Sinan
F-35 alırsak üstüne vermemiz gereken daha bir sürü para olması gerekmez mi ?
Pilot eğitim - yedek parça - uyumlu silah - yazılım gibi.
F-16 yı şuan pilotlarımız nerdeyse kendi uzuvları gibi kullanıyorlar ve bütün yazılım işlerine hakimiz. Silahlandırma + radar olayları da fazlaca geliştirildi diye biliyorum.
Tabi ki F-35 leri envantere alıp onun üstünde de çalışmalara başlamaya çok geç kaldık , çoktan F-16 lara yapılanları F-35 lerede yapmamız gerekirdi ama F-35 daha baya deneysel safhada yani bize bu çalışmalar için izin bile vericeklerini sanmıyorum.
S-400 olayına hala anlam veremiyorum sadece savunma amaçlı olan bir silah neden diğer ülkeleri rahatsız ediyor amaçları sadece Rusya'dan değil bizden alacaksın demekten başka bir şey değil.
Kaan eğer amaçladıkları doğrultuda gelişir ve üretimine geçilirse pilotlu uçaklar daha geri plana geçebilir gibi geliyor.

Perfectshot06

Moderatör
Dahası  
Reaksiyon skoru
14,162
İsim
Oğuz Oğuz
Değil.
F-16 dediğimiz uçak bile 1000'den fazla kez düştü çoğunluğu da test sırasında.
F-35 daha yeni yeni çağa ayak uyduran ve gelişen bir uçak. Düşme durumları gayet normal.
Tarihte hiçbir şekilde sıfırdan yapılıp 1 kere bile düşmeyen uçak gösteremezsiniz.
F-35'in düşmesi kötü değil tersine iyi, hataları bulup geliştiriyorlar.
Peki Burak hocam ingilziler ile ortak geliştirilmiş bir kaanımız olduğunu varsayalım yani 5.nesil motora sahip ve tam gücünde. Ege'de hava üstünlüğü ortada mı olur yoksa f35 üstün mü olur?

-nisay

80+ Bronze
zamanında patriotlarıda vermemişlerdi. maalesef amerika kadar güçlü olmadığımız için söz geçiremiyoruz. onlarında haklı yanları var tabii ama parasını verdiğimiz uçakları vermemeleri amerikanın ..lığı.

Siene

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
662
İsim
Sinan
Verdik zaten ancak alamadık vermemize rağmen.
Benim anladığım F-35 dipsiz bir kuyu Bir çok haber de F-35 lerin dünyayı söğüşleme yöntemi olarak söyleniyor. Tabi ki ben doğruluğunu ya da gerçekliğini ispat edemem.

Alacağımız F-16 Block 70 ler için de yerli silah kullanma lisansımız yokmuş...
Kısaca ABD Yunanistan'a 'bak Türkiye güçlü F-35 al' diyor , Türkiye'ye 'bak sen güçsüz kaldın sana biz F-16 yeni nesillerden satalım yaklaşabilirsen vurursun savaşı kazanabilirsin' diyor ama F-35 lerin bütün kontrolü ABD de F-16 Block 70 lerinde mühimmatı ABD de.
Bütün beklentimiz KAAN üzerine kurulu gibi gözüküyor. Gerçi KAAN hayali gerçekleşirse ABD yine 'dengeler için araya girip gerekli demokrasiyi sağlamak adına yeni F-35 leri dostlarına satar.

proxcis

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
760
İsim
Semih Aydın
Yunanistan F35 ile DogFight'a giremez.
Çünkü bir şekilde F35 düşer ve farklı bir ülke tarafından incelenmeye başlanırsa ABD ile arası çooook fena açılır.
Ek olarak ben elimizdeki F16'ların modernizasyonlarının yapılmasını mantıklı buluyorum.
F35 de gelmeli, kullanmalıyız ama önce sayı ve teknoloji üstünlüğünü korumak için F16 modernizasyonu şart.

proxcis

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
760
İsim
Semih Aydın
Önleme uçağı değil zaten bombardıman uçağı. S400'ün görememesi bu kadar kritik yapıyor bu uçağı.
Yunanistan ile hava sahasında "sürekli olarak bir it dalaşı var."
Nereden biliyorsun diye sorma ancak geçmiş yıllarda Yunanistan'ın suya çaktığı uçaklar öyle arıza yapıp suya çakılan uçaklar değildi.
Bahsettiğim nokta şu: Yunanistan bu uçağı doğrudan bizim pilotlarımıza karşı kullanamaz.

GTX 1050 Tİ

80+ Bronze
Yunanistan ile hava sahasında "sürekli olarak bir it dalaşı var."
Nereden biliyorsun diye sorma ancak geçmiş yıllarda Yunanistan'ın suya çaktığı uçaklar öyle arıza yapıp suya çakılan uçaklar değildi.
İt dalaşına girmez ancak girse bile hatrı sayılır bir f16 olmadan durduramazsın o uçağı. Çünkü senin radarında gözükene kadar adam çoktan füzeyi yollamış olur. Riskli ve pahalı olucağından kendi hava sahasının dışına çıkarmazlar ancak bu caydırıcı bir güç olduğunu değiştirmiyor.

Bura.K

80+ Silver
Peki Burak hocam ingilziler ile ortak geliştirilmiş bir kaanımız olduğunu varsayalım yani 5.nesil motora sahip ve tam gücünde. Ege'de hava üstünlüğü ortada mı olur yoksa f35 üstün mü olur?
F-35. İngilizler hiçbir zaman tam teknoloji vermezler, yarım teknoloji verirler. F-35'ler Tam teknolojiyken bizim elimizde yarım teknoloji olur. Hani ismi "5. Nesil" ama kendisi "4.5 Nesil" gibi düşünün.

Ama varsayımsal olarak bakarsak; hani diyelimki sarhoş oldular boş zamanlarına gelip bize tam güçlü tam donanımlı motor verdiler, yine alamayız. KAAN bir çok açıdan F-35'den geride.

F-35'i onlarca ülke geliştiriyor, KAAN'ı tek biz, 1-2 ek ülke daha varda saymaya gerek yok ana desteği biz veriyoruz KAAN'a. Hani 10'a karşı 1 durumu oluşuyor. Mantıksal açıdan da F-35'i geçmesi mümkün değil.

Ayrıca biz KAAN'ı yapana kadar F-35 dünya kadar modernizasyon alır.

S-400 olayına hala anlam veremiyorum sadece savunma amaçlı olan bir silah neden diğer ülkeleri rahatsız ediyor amaçları sadece Rusya'dan değil bizden alacaksın demekten başka bir şey değil.
S-400'ler casusluk yapabilen silahlar. F-35'lerin açığını falan hepsini tespit edebilirler. Türkiye'de F-35 projesinde olduğundan proje, tehlikeye giriyordu bu yüzden. Ayrıca Rusya yani, NATO'nun öncü düşmanı. S-400 aldık ama şu ana kadar hiçbir işimize yaramadı şimdi yerli sistemimizi geliştiriyorduk. S-400 alacağımıza yerli sistemimize o parayla bütçe ayırıp hem yerli sistem sahibi hemde F-35 sahibi olabilirdik.
Ve eminim o bütçeyle S-400'e rakip bir sistem ortaya koyabilirdik.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,032,278
Üyeler
163,631
Son üye
scisquds
Top Bottom