Çözüldü✓ 5600x valorant 90 derece çıkması

JackieTR

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
552
Merhaba arkadaşlar. Sistemi yeni topladım ancak işlemci sanırım soğutamıyorum RX 9060xt e.kartı ile kullanıyorum şuan Stok soğutucu ile kullanıyorum kule tipi sipariş geçtim gelecek. Ancak bu Stok soğutucu ile 90 derece çıkması normal mi.. Anakart ram lar işlemci yüzünden çok ısınıyor. Acaba macun mu az geldi diye düşünüyorum.

Normal de başka arkadaşlar 5600x Stok fan idarelik yeter demişti sıcak havalar da sıkıntı yaratır demişlerdi. Şimdiden valorant oyununa girince işlemci ve fan ısınma sorunu yaşıyor.

Merhaba arkadaşlar. Sistemi yeni topladım ancak işlemci sanırım soğutamıyorum RX 9060xt e.kartı ile kullanıyorum şuan Stok soğutucu ile kullanıyorum kule tipi sipariş geçtim gelecek. Ancak bu Stok soğutucu ile 90 derece çıkması normal mi.. Anakart ram lar işlemci yüzünden çok ısınıyor. Acaba macun mu az geldi diye düşünüyorum.

Normal de başka arkadaşlar 5600x Stok fan idarelik yeter demişti sıcak havalar da sıkıntı yaratır demişlerdi. Şimdiden valorant oyununa girince işlemci ve fan ısınma sorunu yaşıyor.
amd wraith prism ile 5 5600x kullanıyorum aynı oyunda 65 dereceyi geçmiyor. Soğutucunun altında macun var mıydı ? Hem işlemcide hem soğutucu altında macun olunca kalın oluyor bizzat deneyimledim pcyi ilk aldığımda bende 80 90 ları görüyordum. Güzel bir temizlik yapıp macun çalınca kurtuldum.

stok soğutucu yeter diyenlere inanma. Tam yükte oyunda stok soğtucu kesinlikle yetmez. Yapacağın 2 şey var. 1. si ya kule tipi soğutucu almak. 2. si eğer bütçe yok ise Bios ayarlarından Core Boostu kapatırsan işlemcin o kadar ısınmaz. FPS De de öyle uçuk derecede farketmez.

Abicim hiç mi araştırma yapmıyorsunuz, bu zenginlik mi cahillik mi anlamıyorum.
5600x alacağına 5600 alıp bir tane hava soğutucu alırdın olur biterdi. Normalden fazla ısınıyor. Stok soğutucuyla 90 derece olmaz. Bir tane hava soğutucu al tak.

stok soğutucu yeter diyenlere inanma. Tam yükte oyunda stok soğtucu kesinlikle yetmez. Yapacağın 2 şey var. 1. si ya kule tipi soğutucu almak. 2. si eğer bütçe yok ise Bios ayarlarından Core Boostu kapatırsan işlemcin o kadar ısınmaz. FPS De de öyle uçuk derecede farketmez.
CPB kapatınca fps baya farkediyor. Kule tipi sipariş geçmiş o gelince güzelce macununu çalıp taksın kafası rahat eder.

stok fan yetmez kule tipi şart

Muhtemelen 90 dereceyi görünce sipariş etti. Bu tür aksiyonlara gerek yok ki. 5600x almak başlı başına saçmalık.
Arkadaş sen azarlamak için mi geldin. Ürünleri Amazon indirimin de aldım Stok soğutucu yanında geldi.. Kule tipi zaten sipariş verdim adres hatası yüzünden İstanbul'a gitti. Adam gibi cevap vermek yerine ne bu afedersin rencide eder gibi yok şöyle böyle yapmak aklınıza gelmiyor diyorsun. Kaç yıldır şu forumda ilk defa konuma bu kadar asabi bir tip geldi. Yazma arkadaş sen benim konuma senden yardım isteyen yok.

Muhtemelen 90 dereceyi görünce sipariş etti. Bu tür aksiyonlara gerek yok ki. 5600x almak başlı başına saçmalık.
2026 yılında almak çok mantıklı değil katılıyorum hocam ama büyük ihtimalle am4 soketten dolayı kısıtlı upgrade imkanı vardı umarım konu sahibi uygun bir fiyata almıştır.

2026 yılında almak çok mantıklı değil katılıyorum hocam ama büyük ihtimalle am4 soketten dolayı kısıtlı upgrade imkanı vardı umarım konu sahibi uygun bir fiyata almıştır.
Hocam elimde Fazladan ddr4 ram vardı. Bende Am5 geçmek yerine Am4 update ettim devam. Bunun bütçe ya da saçma sapan ilgisi yok ben taksitle aldım fiyat farkı bana geliyor. Bu yüzden pahalı olması sorun değil şuan bile 25k karım var. Ben sadece işlemci adında bir konu açtım ve dediğiniz gibi Am5 geçemedim ram konusu yüzünden elimdeki sistemi de satmak istemedim. Kısa ve net bu şekilde açıklaya bilirim. Bir başkası gelip bu alınmaz edilmez denmesi rencide eder gibi afkem kesmesi saçma geliyor. Basit bir soru sordum ve cevabı da aldım. Açicam macun fazla mı az mı bakıcam kule tipi soğutucu gelince de takarım. Bu kadar basit. Bu arada sözüm size değil yukarıda ki kibirli arkadaşa.

Stokta normal 5600 ü 3 senedir stok undervolt kullandım şimdi 7800x3d ye geçtim sıvı soğutma bakınıyorum :D

Geri