Şu arkadaşın mesajlarında bakin @Cheazyama yeni ekran kartlarında bu sorunlar bayağı bi azalmış diyorlardı
Fizik yapılandırması ve legacy directX için halen sorunlu. Donanımsal gereksinimleri yetersiz olduğundan zaten çözülemeyecek sorunlar. Eski Fog, Fizik kütüphaneleri olan oyunları ya açmıyor yada aşırı düşük FPS verdiriyor. Mesela Blade of darkness oyununda gezerken normalde 700-800 FPS alınan yerde bir varile vurup dağıtılırken FPS bi anda 1-3 FPS oluyor. Nvidia 5000 Serisinde de PhysX kaldırmışlardı 5000 seriside sorunlu ama bu kadar kayıp yapmıyor yinede. İntelde hiçbir şekilde bu tip işlemeler olmadığından güncellemeyle felan düzeltilebilen şeyler değil malesef.ama yeni ekran kartlarında bu sorunlar bayağı bi azalmış diyorlardı
B580 yerine sendeki kart daha iyi bence, geçeceksen intele bulaşmadan daha üst bir şeye geç ya da elindekiyle devam et keyfine bak.rx6650xt ekran kartım 2-2.5 yıllık çok zorlamadım moba türü oyunlar için kullandım genel olarak kaç TL'ye satmalıyım içi açılmamış kozmetikte kusur yok kutu var garanti yok garanti etiketi üstünde hala en fazla kaça satabilirim ve geçeceksem intel arc b580 iyi midir
Geleceği belirsiz biraz kartın. Köklü diye bildiğimiz AMD bile geçen tepki gelmese 6000 serisine sürücü desteğini kesecekti, şimdi İntel “biz GPU işini beceremedik çekiliyoruz” dese büyük ihtimalle eski kartlara düzgün sürücü desteği vermeye de uğraşmaz ve gelcekte güncel oyunları oynatamayan bolca hata veren ikinci eli ölü rezil bir karta döner.Fizik yapılandırması ve legacy directX için halen sorunlu. Donanımsal gereksinimleri yetersiz olduğundan zaten çözülemeyecek sorunlar. Eski Fog, Fizik kütüphaneleri olan oyunları ya açmıyor yada aşırı düşük FPS verdiriyor. Mesela Blade of darkness oyununda gezerken normalde 700-800 FPS alınan yerde bir varile vurup dağıtılırken FPS bi anda 1-3 FPS oluyor. Nvidia 5000 Serisinde de PhysX kaldırmışlardı 5000 seriside sorunlu ama bu kadar kayıp yapmıyor yinede. İntelde hiçbir şekilde bu tip işlemeler olmadığından güncellemeyle felan düzeltilebilen şeyler değil malesef.
Bütceyi birazdaha çıkarıp 3080 tarzı bişey alınmonitörüm 2 k olduğu için bazen çok takılmalar oluyor droplar felan çözemedim de
resize bar vs diye zart zort söylentiler var hocam. Biz a520 anakart r5 5600 le a750 kendi intelin ürettiği modeli kullanamadık sorunsuzca yırtılmalar fps dususlerı vs olduama yeni ekran kartlarında bu sorunlar bayağı bi azalmış diyorlardı
5 6 ya a6600 yok. 8-9a gider kf varsa5-6 bine gider muhtemelen. B580'e geçilir de 5050 veya 5060 a geçsen daha iyi olur geçmişken
6650 var zaten niye 6500xt alsın la6500 xt bak o paraya
3080 6800 6800xt AMD tavsiye etmem ama düşük bütce için bunlar idealhocam peki ikinci elden çok fazla para vermeden 2k ekran kartı ne önerirsin
12-15k civarına çıkman lazım eğer çok geliyosa kalsın şimdilik minimal upgradeleri hissetmezsin yoksahocam peki ikinci elden çok fazla para vermeden 2k ekran kartı ne önerirsin