Bir Maliyetçinin Sistem Upgrade Macerası (Kasım - Nisan Dönemi) (Forum Sağolsun)

moonshine07

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
399
Tavsiye üzerine kısaltıp tekrar yayınlayacağım.

Son düzenleme:
Üstün körü kısa kısa okuyarak geçtim ama dürüst olayım bunun tamamını okuyacak adam yok bu forumda :ROFLMAO:

Genel özet: arkadaş en dip rakamlardan parça parça sistemi upgrade etmiş.

Bu arada 5700x3d, b450 ve 32gb ddr4 rami 23 e güzel çakmışsınız helal olsun. O paraya daha performanslı DDR5 toplanıyorken gidip de ölü sokete 23K verecek aptallar keşke bize de denk gelse.

Üstün körü kısa kısa okuyarak geçtim ama dürüst olayım bunun tamamını okuyacak adam yok bu forumda :ROFLMAO:

Bu arada 5700x3d, b450 ve 32gb ddr4 rami 23 e güzel çakmışsınız helal olsun. O paraya daha performanslı DDR5 toplanıyorken gidip de ölü sokete 23K verecek aptallar keşke bize de denk gelse.
Hocam ev tadilatta kulaklığı takıp yazdım üç saat 😂

Hocam daha fazlaya da satabilirdim bu arada. İşlemcide acele ettim çünkü bir ara x3d modellerin en düşüğü bile 14 15 bine fırladı. İkinci el platformları sık takip ediyorum.

Tavsiye üzerine daha kısa versiyon yayınlayacağım.

Son düzenleme:

Sana yok, bize de donanım uzman adamlar denk gelir 😀

Bu arada piyasa 5k iken 10k fiyat yazmadım hiçbir zaman. Yani kazıklamak gibi görmüyorum bu yüzden. Piyasa 5k iken ilana koymadım piyasa 10k'ya çıkınca 8k'ya verdim gibi düşünün.

Ben 5700x3d'yi mesela piyasa 10 - 15k arası iken 12'ye verdim. Benden alan arkadaş işlemciyi bozup 16k'ya başka birine satmış. Şimdi arkadaşın garanti süreçleri ile ben ilgileniyorum fatura benim adıma olduğu için :)

Bu arada piyasa 5k iken 10k fiyat yazmadım hiçbir zaman. Yani kazıklamak gibi görmüyorum bu yüzden. Piyasa 5k iken ilana koymadım piyasa 10k'ya çıkınca 8k'ya verdim gibi düşünün.

Ben 5700x3d'yi mesela piyasa 10 - 15k arası iken 12'ye verdim. Benden alan arkadaş işlemciyi bozup 16k'ya başka birine satmış. Şimdi arkadaşın garanti süreçleri ile ben ilgileniyorum fatura benim adıma olduğu için :)
Hocam senden alıp 16 başkasına sattiysa ben garanti için ilgilenmezdim. Kimden aldıysan onunla muhatap ol derdim.

Hocam senden alıp 16 başkasına sattiysa ben garanti için ilgilenmezdim. Kimden aldıysan onunla muhatap ol derdim.
Hocam şöyle, servis sürecinde değişim/iade kararı çıkmış. Satıcı firma üretim durduğu için değişim yapamayacağını belirtmiş. Satın aldığın platformla görüşüp iade talebi başlat demiş.

Arkadaş da bunu yapamayacağı için rica etti ben de yardımcı oluyorum elime yapışmaz.

Hatta ikinci el anakart satışındaki arkadaşla da benzer problemli bir süreç yaşandı. Ben bir pin eğik olmasına rağmen düzeltip tüm testleri yaptım ve çalışır halde teslim ettim, hatta birlikte montajlayalım teklifim de oldu ama arkadaş acele ettiği için kendi montajlamak istedi. Montaj sırasında farklı bir bölgedeki iki pini eğip birbirine değdirdiği için anakartı yakmış. Normalde sorumluluk almam ama ona da yardımcı olmak için anakart satış fiyatının yarısını ödemeyi teklif ettim.

Bu kadar fazla alış satış yapınca böyle pürüzler kaçınılmaz oluyor.

Hocam şöyle, servis sürecinde değişim/iade kararı çıkmış. Satıcı firma üretim durduğu için değişim yapamayacağını belirtmiş. Satın aldığın platformla görüşüp iade talebi başlat demiş.

Arkadaş da bunu yapamayacağı için rica etti ben de yardımcı oluyorum elime yapışmaz.

Hatta ikinci el anakart satışındaki arkadaşla da benzer problemli bir süreç yaşandı. Ben bir pin eğik olmasına rağmen düzeltip tüm testleri yaptım ve çalışır halde teslim ettim, hatta birlikte montajlayalım teklifim de oldu ama arkadaş acele ettiği için kendi montajlamak istedi. Montaj sırasında farklı bir bölgedeki iki pini eğip birbirine değdirdiği için anakartı yakmış. Normalde sorumluluk almam ama ona da yardımcı olmak için anakart satış fiyatının yarısını ödemeyi teklif ettim.

Bu kadar fazla alış satış yapınca böyle pürüzler kaçınılmaz oluyor.
Alıcılar iyi niyetli insan denk gelmiş.

Bana denk gelenler;

- hocam iyi akşamlar 9070XT takas düşünür müsünüz acaba?
+ iyi akşamlar, teklifiniz nedir hocam
- 7900XT pulse kutulu faturalı tertemiz
+ Üste düşündüğünüz rakam nedir?
- Üste ben mi verecem hocam?
+ Yok hocam ben verecem
- Benim kartım 20GB hocam farkındaysan

Muhabbet burada bitti :kekw:

Bana denk gelenler;

- hocam iyi akşamlar 9070XT takas düşünür müsünüz acaba?
+ iyi akşamlar, teklifiniz nedir hocam
- 7900XT pulse kutulu faturalı tertemiz
+ Üste düşündüğünüz rakam nedir?
- Üste ben mi verecem hocam?
+ Yok hocam ben verecem
- Benim kartım 20GB hocam farkındaysan

Muhabbet burada bitti :kekw:
Hocam hemen şak diye satılmıyor. Ben bir arkadaşın sorularına 10 gün boyunca cevap verip 3 4 saat testte tuttuktan, hwinfo'da tüm sıcaklık ve voltaj değerleri detaylı şekilde açıkladıktan sonra satabildim mesela ekran kartını :D

Hani benim işçiliğim :D

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Çevrim içi yöneticiler

Forum istatistikleri

Konular
1,206,804
Üyeler
193,132
Son üye
meyv
Geri