Yardım Kutusu Açılmış Monitör Geldi, Ne Yapmalıyım?

MattJohn

80+ Silver
Reaksiyon skoru
658
Merhaba arkadaşlar,

4K 160 Hz bir monitör aldım. Kutunun bantlarından ve genel paketleme durumundan ürünün daha önce açılıp iade edildiğini ve geri paketlendiğini fark ettim.

Şu ana kadar yaptığım testlerde herhangi bir sorunla karşılaşmadım. Yine de bu durum beni biraz şüphelendirdi ve içime tam sinmedi. Bu nedenle, iade edilmiş bir ürün olduğu için ekstra dikkatli bir kontrol yapmak istiyorum.

Sizce özellikle hangi testleri yapmamı önerirsiniz? Ölü piksel, ışık sızması ve ghosting gibi temel kontrolleri yapacağım, ancak gözden kaçırabileceğim başka noktalar varsa tavsiyelerinizi duymak isterim.

Eğer herhangi bir sorunla karşılaşmazsam ürünü iade etmeyi düşünmüyorum.

Teşekkürler, iyi forumlar.

ürünü hangi firmadan temin ettin ?

ben vatandan almıştım. kargodan teslim alırken baktım daha önce alınıp iade edilip tekrar ambalajlanıp gönderilen ürün. direk geri gönderdim teslim almadım. sonra vatandaki elemana sordum dedi ki hergün binlerce ürün geri iade geliyor. 14 gün yasal hakları var diye 10 gün kullanıp geri iade ediyor herkes dedi. ne yapalım dedi mecbur satıyoruz tekrardan

Ölü pixel ve ışık sızması yoksa kullan. Monitörde sorunsuz denk getirmek büyük şans.

2019 yılında aldığım monitör de iade edilmiş üründü ama ölü ışık.. olmayınca iade vermedim. 7 yıldır da kullanıyorum.

monitörlerin kendi üzerindeki tuşlardan ayarlarını falan karıştırırsanız kullanılma süreleri yazıyor bazı ekranlarda fazlada bilgim yok bu konuda kısa bir araştırın o arayüze sahipse aldıgınız monitör alınıp daha önce ne kadar kullanıldığı belli oluyor
amazon depodan gelen ekranlara bakıyorduk aynı şekilde bi kontol et

Neredeyse bütün monitörlerde ölü piksel sorunu var marka farketmez bir sürü monitör değiştirmiş biri olarak söylüyorum. Ekran kartında coil whine ne ise monitörde kusursuz pixel hatasız monitör bulmakta büyük şans. Ben en sonunda ölü pixelsiz monitör bulamadığım için amazon depodan monitör aldım. En azından fazla para vermedim. 5 bin TL daha ucuza geldi. Sıfır kapalı kutu alıyorum fazla para verip ölü pikselli çıkıyor daha ucuza depodan kendim ölü pixelli monitör aldım. Bir çok sıfır alıp ölü pixelli çıkan iade ettiğim monitörden daha kusursuz geldi. En azından ucuza aldım diyorum.

Son düzenleme:
Ölü piksel, ışık sızması ve ghosting kontrollerini yapın. Gelen kabloları kontrol edin, telefonun flaşıyla ekranı kontrol edebilirsiniz çizik vs. var mı diye. Her şey sağlamsa kullanın uğraşmayın iadeyle.

Ölü pixel veya ışık sızması yoksa eğer kullanın gitsin. İade ile uğraşmakda zor be abi.

yanlış kopyalamışım açıp kontrol et bence sıkıntı yoksa kullan gitsin
Tam mercimek çorbası yapıyordm hocam tarife bakarak niye sildin :D

ben vatandan almıştım. kargodan teslim alırken baktım daha önce alınıp iade edilip tekrar ambalajlanıp gönderilen ürün. direk geri gönderdim teslim almadım. sonra vatandaki elemana sordum dedi ki hergün binlerce ürün geri iade geliyor. 14 gün yasal hakları var diye 10 gün kullanıp geri iade ediyor herkes dedi. ne yapalım dedi mecbur satıyoruz tekrardan
Öyle tabi de ne bileyim bir tık mide bulandırdı yani :/

Ölü pixel ve ışık sızması yoksa kullan. Monitörde sorunsuz denk getirmek büyük şans.

2019 yılında aldığım monitör de iade edilmiş üründü ama ölü ışık.. olmayınca iade vermedim. 7 yıldır da kullanıyorum.
Hocam ışık sızmasına akşam tekrar bakayım, ölü pixel fln yok, bir sorun göremedim şu an, genelde ölü pixel ve ışık sızması oluyor zaten herhalde değil mi?

monitörlerin kendi üzerindeki tuşlardan ayarlarını falan karıştırırsanız kullanılma süreleri yazıyor bazı ekranlarda fazlada bilgim yok bu konuda kısa bir araştırın o arayüze sahipse aldıgınız monitör alınıp daha önce ne kadar kullanıldığı belli oluyor
amazon depodan gelen ekranlara bakıyorduk aynı şekilde bi kontol et
ROG Strix XG27UCS hocam, varsa bakayım bi.

Neredeyse bütün monitörlerde ölü piksel sorunu var marka farketmez bir sürü monitör değiştirmiş biri olarak söylüyorum. Ekran kartında coil whine ne ise monitörde kusursuz pixel hatasız monitör bulmakta büyük şans. Ben en sonunda ölü pixelsiz monitör bulamadığım için amazon depodan monitör aldım. En azından fazla para vermedim. 5 bin TL daha ucuza geldi. Sıfır kapalı kutu alıyorum fazla para verip ölü pikselli çıkıyor daha ucuza depodan kendim ölü pixelli monitör aldım. Bir çok sıfır alıp ölü pixelli çıkan iade ettiğim monitörden daha kusursuz geldi. En azından ucuza aldım diyorum.
Ölü piksel yok hocam şükür, ışık sızmasına da bakıcam, kozmetik de bir sorun göremedim.

Ölü piksel, ışık sızması ve ghosting kontrollerini yapın. Gelen kabloları kontrol edin, telefonun flaşıyla ekranı kontrol edebilirsiniz çizik vs. var mı diye. Her şey sağlamsa kullanın uğraşmayın iadeyle.
Flaş ile bakmak da mantıklıymış, ghostinge de bakıcam, kablolara baktım zaten aynı monitörden almıştım daha önce, displayport ve güç kablosu var o açıdan eksiği yok, çantası fln duruyor. İnşallah bir sıkıntı görmem iadeyle uğraşmak istemiyorum.

On gün kullanıp iade et. Böyle uzun süre idare edilebilir. (Aklıma geldi)
Evet istismara açık bir durum :(

Ölü pixel veya ışık sızması yoksa eğer kullanın gitsin. İade ile uğraşmakda zor be abi.
Doğru diyorsun hocam bakıcam tekrar kontrol edicem bir şey çıkmazsa iade etmem dediğin gibi uğraşmak istemiyorum.

Son düzenleme:
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,226,401
Üyeler
199,151
Son üye
Emirspn

Geri