Sizce hayatın anlamı ne?

sizce hayatın anlamı ne? Bir hayat nasıl yaşanmalı?
-Estazübillah Bismillah- Ben cinleri ve insanları, başka değil, sırf bana kulluk etsinler diye yarattım. (Zariyat Suresi 56.Ayet)

Allah'a Kul olmak, Kendini geliştirmek,Hayırlı İlim/Bilim öğrenmek (Dini ve Pozitif, Her alanda olur.) Edepli ve Düsturlu olmak,Hayırlı Helal kazancın olduğu bir işle meşgul olmak (İşimiz Otoparkçılık gibi) Güç Yeterse Hayırlı Evlilik Yapmak ve Hayırlı evlat Yetiştirmek,Vatansever olmaktır.

Kendi açımdan Hayatın Anlamı budur Diyebilirim.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Ders çalış iyi bir meslek edin, kaliteli beslen gözüne güzel gözüken arabayı al dünyayı gez, kısacası içinden ne geliyorsa onu yap ancak içinden ne geliyorsa yapmak için başta ders çalışman lazim
Araba konusunda çesitli arabalar görüyorum Meslek gereği ve şunu diyebilirim,Araba Güvenli ve az yakması,Birde biraz rahat olması fazlası ile yeterli.

Son düzenleme:
-Estazübillah Bismillah- Ben cinleri ve insanları, başka değil, sırf bana kulluk etsinler diye yarattım. (Zariyat Suresi 56.Ayet)

Allah'a Kul olmak, Kendini geliştirmek,Hayırlı İlim/Bilin öğrenmek (Dini ve Pozitif, Her alanda olur.) Edepli ve Düsturlu olmak,Hayırlı Helal kazancın olduğu bir işle meşgul olmak (İşimiz Otoparkçılık gibi) Güç Yeterse Hayırlı Evlilik Yapmak ve Hayırlı evlat Yetiştirmek,Vatansever olmaktır.

Kendi açımdan Hayatın Anlamı budur Diyebilirim.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Araba konusunda çesitli arabalar görüyorum Meslek gereği ve şunu diyebilirim,Araba Güvenli ve az yakması,Birde biraz rahat olması fazlası ile yeterli.
Dostumun dediği gibi Allah'a güven, çok kurcalarsan hayatın anlamını içinden çıkamazsın dostum hele inançsiz kalırsan kafayı yersin çoğunlukla hayatın biter bitik bir tip olursun en azından belirsizlikle kalma bir tanrıya inan he buna töbe aşa Allah dersin Buddha dersin orası senin bileceğin iş, düşüncelerine karisamayiz bizimkisi fikir paylaşımı sadece, hayat bence mantık tahsiline uyanları almak ve rahat edicek şekilde yaşamak, bir sistemin içinde doğduk ve bu sistemde yaşıyoruz bu sistemin belirli ekonomik gereksinimleri var ve tercihleriniz var, gider yatırımcı olursun gider mühendis olursun gider yat yapımcısı olursun çeşit çeşit ve öyle bir şey ki sistem her işe farklı bir gelir sunar serbest mesleklerde kazancın tahmin edilemez ayda 1 lirada kazanabilirsin 10 milyon lirada ancak standart mesleklerde maximum taş çatlasın aylık 1 milyon onun içinde pilot, 400bin için uçak mühendisi falan filan ya demem o ki sen bilgisayar mühendisi mi olmak istiyorsun git ol baba bu kadar.
+90 507 092 99 30 hayatın anlamı ne? Bir hayat nasıl yaşanmalı?

Her canli gibi hayatta kalmaya programlanmisiz biz de. Bu dunya duzeninde hayatta kalmaya calisiyoruz. Baska bir sey yok.

2 seçenek var benim gözümde

1-Eğer bir dine inanıyorsan (ki varsayalım ki İslam)

Ahlaklı,düzgün ve cennete gitmeye odaklı bir hayat yaşamak bu hayatındaki yol olur amacın olur
Dünyada ise Ahlaklı güvenilir sadık dürüst akıllı vs. Bir eş bulup evlenmek ve bir aile kurmak bu sayede sevmek ve sevilmeği hissetmek ve ahirete gidene kadar dünyada sevdiklerin işte eşinle ve çocukların ile mutlu anılar biriktirmek “Ahirette veya ölmeden önce Dünyalık hayatına bakınca boş beleş bir hayat geçirmişim değil mutlu ve güzel bir hayat yaşamışım sadık ve iyi dostlar edinmişim arkamdada güzel düzgün bir neslimi bırakmışım diyebilecek bir hayat yaşamak”

2- Bir inanç yoksa yani Ateist vs. İse

Dünyadan sonra bir hayat olduğuna inanmadığı için hayatım hiç bir anlamı yok sadece o kişi’nin hedefi dünyada olduğu sürece deneyimleyebildiği kadar şeyi denemek yani cinsel ilişkiler,alkol, lüks yaşam işte eğlence işte aklına ne gelirse yani kısaca ölene kadar yaşadığı süre boyunca hayatı deniylmek zevk almak vs… he ama Ateistler için öldükten sonra bir hayat yok yani tüm bunlar boşa gitmiş olacak hatırlayamazsın da zamandan tamamen silinecek o yüzden zaman kavramı dışına çıktığında yani öldüğünde hiç bir anlamı olmıyacak yaptıklarının tabi Ateistlere göre (ki ateistlik en saçma şeydir bana kalırsa ateistlerde bir yaratıcı olduğunu biliyorlar ama kurallara uymak istemiyorlar kibirlerine ve mefisleirne yenik düşüyorşar ve bilimi bagane ediyorlar)

sizce hayatın anlamı ne? Bir hayat nasıl yaşanmalı?
Soru yanlış neden hayatın bir anlamı olsun ki?

Bir hayat nasıl yaşanmalı da yanlış çünkü sen ben değilsin ben de sen değilim.

çalış çalış ve o 450sr ı alıp gaza aban

Geri