Palit RTX 3090 Sıcaklık Değerleri Çok Yukarlarda! Nasıl Bakım Yapabilirim?

Reaksiyon skoru
39
Palit 3090 24 GB modelini kullanıyorum ultra ayarlarda 2k da değerler bu şekilde sanırım artık termal pad bakımı ve macun bakımının geldiğini düşünüyorum fakat termal ped hakkında pek bir bilgim yok görüşlerinize açığım
31004423-d6eb-40e5-a019-01a861191f8e.webp

En son bir moderatör tarafından düzenlendi:
işi hiç bilmiyorsan ve elin yatkın değilse bulaşma bilene bırak derim termal macun sürülür halledilir de her termal ped her ekran kartına uymaz onun milimetrik kalınlıkları var fazla ince olursa temas etmez fazla kalın olursa da o böyle kasar o yüzden bilene bırakmak daha mantıklı riske atmamak açısından

işi hiç bilmiyorsan ve elin yatkın değilse bulaşma bilene bırak derim termal macun sürülür halledilir de her termal ped her ekran kartına uymaz onun milimetrik kalınlıkları var fazla ince olursa temas etmez fazla kalın olursa da o böyle kasar o yüzden bilene bırakmak daha mantıklı riske atmamak açısından
Normalde sürekli parça aldığım samimi bir bilgisayarcım var ona sordum 3000 tl fiyat çekti işçilik dahil biraz fazla geldi bana

ata biniyorsan yemini eksik etmeyeceksin ben bilgisayarcılara güvenmiyorum hiçbir şekilde ama kaliteli macun kullanacaksa falan bunlar önemli detaylar

ata biniyorsan yemini eksik etmeyeceksin ben bilgisayarcılara güvenmiyorum hiçbir şekilde ama kaliteli macun kullanacaksa falan bunlar önemli detaylar
Tabi orası öylede hocam bir bakımada öğrenmek istiyorum ped değişimini kendi sitesinde boyutunu ve kalınlığının bilgisini aldım ped olarak ice dragon tavsiye ediyor çoğu kişi

Palit’in hangi modeli?

TKA Bilişim
Bunu araştır , bilgisayarın için fiyat al.

Kumpas varsa stok padlerin ölçülerini alıp kendin değişim yapabilirsin. Elimden böyle işler gelmez dersen hiç bulaşma. 3000 tl kullanacağı malzemelere göre normal diyebiliriz. Saçma sapan pad macun kullanırsa başka tabi. Padler zaten pahalı. Tepe model bir kart kullanıyorsun içerisinde bir çok farklı kalınlıkta pad olabilir. Bu da maliyeti yükseltir. Padleri alıp kendin yapmak istediğinde benzer bir fiyat seviyesi görebilirsin.

Birkaç gün içerisinde kendi kartımda test ettiğim padlerin incelemesini yazacağım. Detaylı bir test oldu. Evde kendin değişim yapmak istersen yazıyı okuyup fikir sahibi olabilirsin.

Son düzenleme:
Palit rtx 3090 gamingpro oc 24 gb modeli hocam
Hocam benim kaydettiğim termal ped ölçüleri arasında bulamadım, yapılabilecek en doğru şey üretici firmaya sormak. Global adrese mail atarsanız ya da ticket türü bir şeyle başvurursanız paylaşırlar ölçüleri
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Bu arada güvendiğin bir teknik servise bile bu işlemi yaptırmak sıkıntı çünkü kafalarına göre ped kullandıkları çok oluyor. En iyisi Palit globalden ölçüleri alıp değişimi kendin yapmak ama elimden böyle şeyler gelmez dersen de instagram/teknolojicozum bu arkadaşa ulaşabilirsin. Ekran kartı emanet edilebilecek nadir insanlardan

Thermal pad sıkıntı biraz ya ölçümleri tam tutsa bile yumuşaklık sertlikleri fabrika çıkıştakiyle aynı olmuyor sorun falan yaratabiliyor yani alırken yaptırırken dikkat et

Normalde sürekli parça aldığım samimi bir bilgisayarcım var ona sordum 3000 tl fiyat çekti işçilik dahil biraz fazla geldi bana

Çüş. 3000₺ lik bir iş katiyen değil. Ben yoğun araştırmaya girip termal pad kalınlıklarını öğrenip internettende videolarına bakar bi şekilde yapmaya çalışırdım

Ve gpu-z görüntülerine bakılırsa evet bakım vakti gelmiş

TKA Bilişim
Bunu araştır , bilgisayarın için fiyat al.
Sordum hocam 4500+kdv diyor :)

Çüş. 3000₺ lik bir iş katiyen değil. Ben yoğun araştırmaya girip termal pad kalınlıklarını öğrenip internettende videolarına bakar bi şekilde yapmaya çalışırdım

Ve gpu-z görüntülerine bakılırsa evet bakım vakti gelmiş
Az önce TKA bilişim diye bir firmaya yazdım öneri üzerine 4500+kdv verdi :)

Hocam benim kaydettiğim termal ped ölçüleri arasında bulamadım, yapılabilecek en doğru şey üretici firmaya sormak. Global adrese mail atarsanız ya da ticket türü bir şeyle başvurursanız paylaşırlar ölçüleri

Bu arada güvendiğin bir teknik servise bile bu işlemi yaptırmak sıkıntı çünkü kafalarına göre ped kullandıkları çok oluyor. En iyisi Palit globalden ölçüleri alıp değişimi kendin yapmak ama elimden böyle şeyler gelmez dersen de instagram/teknolojicozum bu arkadaşa ulaşabilirsin. Ekran kartı emanet edilebilecek nadir insanlardan
Bende kendim yapma taraftarıyım hocam ice dragonun pedi 700 küsür tl macun Olarakta mx6 yada thermal grizzy kullansam oda 700 tl desek 1500-1600 tl tutuyor zaten

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,232,691
Üyeler
201,005
Son üye
feyza123

Geri