Piyasanın Nirvanası İddialarına Biraz Daha Yakından Bakalım

instagramda şu tarz 50 tane sayfa bir bir tanesi bilgisayardan anlamıyor bir de setup fareleri çıktı başımıza onlar daha beter

Yıllardır f/p kralı diye peynir ekmek gibi satılıyor bu ekran kartı kimse fark edemedi mi yani sorun olduğunu? Veya ettiği küfürle kendini diğer içerik üreticilerinden ayıran birisinin sözüne ne kadar güvenilir?

Bu ekran kartında bu kadar büyük bir sorun olsa (Büyükten kastım 10 ekran kartının en az 5'inde kapanma, ekran kararma sorunu) zaten teknoloji forumları bu haberlerle çalkalanır. Forumlarda bırakın düzenli gezinmeyi 2-3 haftada bir girip göz gezdiren birinin bile karşısına çıkar bu neymiş diye bakar eder. Ben hiç gündemde bir konu görmedim rx 9070 xt şöyle böyle sorunu var diye. Ben aldım cayır cayır kullanıyorum değil. Çoğu insan aldı ve alanların hepsi cayır cayır kullanıyor. Ben duyduğuma değil gördüğümle tasdiklediğime inanırım. Dünya genelinde insanların çoğu sosyal medyadaki 3-5 videodan etkilenip etkiket yapıştırıp işi kolaya getirip inanmaya bayılır. Şaşırmıyorum.

Aynı yorumları buraya da yapın hadi
Videonun yarısı olmasa da büyük bir kısmını barındıran video kaydı alma sorunu ekran kartının performansından değil amd'nin programı kötü yapmasından kaynaklı ve RTX 5070 TI ile arasındaki fiyat farkını sorgulayacak bir sorun değil. Youtube'da video izlerken takılma sorunu da spesifik bir sorun. 10 kullanıcının 2'sinin başına gelebilir, muhtemelen bu sorunun çözümü de şudur, chroımium tabanlı tarayıcılarda gpu hızlandırması gibi ayarları kapattığında sorun tamamen giderilecektir (tahmin). Diğer siyah ekran sorunları da zaten videoda belirtildiği üzere "genel olarak" sapphire markasına özgü "bazen" çıkan spesifik sorunlar.

Yani uzun lafın kısası bu tür sorunlar hâlâ bu ekran kartını "kesinlikle alınmamalı" kategorisine sokmaz. Aradaki fiyat farkı devasa.

Bir önceki genel mesajımda dolaylı olarak söylediğim gibi bu tür sorunlar eskiye göre çok çok azalmış durumda. Çok daha az kullanıcının başına geliyor.
Aynı yorumları buraya da yapın hadi
Yaptım :)
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Ayrıca tüm bunlara ek olarak ben RTX 4070 super ekran kartımda amd'de yaşadığımdan çok daha fazla sorun yaşamıştım. Oyunlarda takılmalar mı olmadı tarayıcılarım mı donmadı, sürücü güncellerken ekran kartım mı çökmedi. Oldu da oldu. Yani bu tür sorunlar her 2 markada da olacak. Belki birinde 2 olurken diğerinde 3 olur.

Son düzenleme:
kendisi boş insan herkese atıp tutuyor en son yorumlarda atıştık engelledi daha yazmadı :) arkadaştan kasa tavsiyesi istedim bu kasayı önerir misin diye. bana dedi ki önce ücret sonra tavsiye. :) sanki adama sistem toplatıyoruz

kendisi boş insan herkese atıp tutuyor en son yorumlarda atıştık engelledi daha yazmadı :) arkadaştan kasa tavsiyesi istedim bu kasayı önerir misin diye. bana dedi ki önce ücret sonra tavsiye. :) sanki adama sistem toplatıyoruz
masallah hocam zaten neden boyle bır vıdeo cektıgı cok daha ortaya cıktı XD

masallah hocam zaten neden boyle bır vıdeo cektıgı cok daha ortaya cıktı XD
biz yorumlarda çok atıştık hocam. insanları yanlış yönlendiriyorsun vesaire diye sonra konu ücrete geldi. dedi ki bana günde 100 kişi yazıyor hepsi tavsiye istiyor ne yapayım yani bedava mı yanıtlayım dedi. bide özellikle incehesaptan toplamamı istiyor herhalde incehesapla anlaşması var. hakaret ederdimde şimdi savcılığa dilekçe vermek falan uzun iş seviyesine düşmeyeceğim :D

biz yorumlarda çok atıştık hocam. insanları yanlış yönlendiriyorsun vesaire diye sonra konu ücrete geldi. dedi ki bana günde 100 kişi yazıyor hepsi tavsiye istiyor ne yapayım yani bedava mı yanıtlayım dedi. bide özellikle incehesaptan toplamamı istiyor herhalde incehesapla anlaşması var. hakaret ederdimde şimdi savcılığa dilekçe vermek falan uzun iş seviyesine düşmeyeceğim :D
katılıyorum XD

bıde pasamız ben kac kısıyle konusuyorum 3 saatımı sıze ucretsız mı harcayayım dıyor :D ucuzda degıl fıyatları bır sıstem onerıcek sponsorundan gıdıcek alıcak sponsor sıteden hem sıte odeme yapıcak hemde bu adam kasa onerdı dıye odeme yapıcak kolay ısmıs valla.

Videonun yarısı olmasa da büyük bir kısmını barındıran video kaydı alma sorunu ekran kartının performansından değil amd'nin programı kötü yapmasından kaynaklı ve RTX 5070 TI ile arasındaki fiyat farkını sorgulayacak bir sorun değil. Youtube'da video izlerken takılma sorunu da spesifik bir sorun. Benim başıma gelmemişti, gelen yakınımda olmadı. 10 kullanıcının 2'sinin başına gelebilir, muhtemelen bu sorunun çözümü de şudur, chroımium tabanlı tarayıcılarda gpu hızlandırması gibi ayarları kapattığında sorun tamamen giderilecektir (tahmin). Diğer siyah ekran sorunları da zaten videoda belirtildiği üzere "genel olarak" sapphire markasına özgü "bazen" çıkan spesifik sorunlar.

Yani uzun lafın kısası bu tür sorunlar hâlâ bu ekran kartını "kesinlikle alınmamalı" kategorisine sokmaz. Aradaki fiyat farkı devasa.

Bir önceki genel mesajımda dolaylı olarak söylediğim gibi bu tür sorunlar eskiye göre çok çok azalmış durumda. Çok daha az kullanıcının başına geliyor.

Yaptım :)
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Ayrıca tüm bunlara ek olarak ben RTX 4070 super ekran kartımda amd'de yaşadığımdan çok daha fazla sorun yaşamıştım. Oyunlarda takılmalar mı olmadı tarayıcılarım mı donmadı, sürücü güncellerken ekran kartım mı çökmedi. Oldu da oldu. Yani bu tür sorunlar her 2 markada da olacak. Belki birinde 2 olurken diğerinde 3 olur.
Dostum öncelikle söylediğin hiçbir şey doğru değil videoyu izlediğin bile muamma. Videonun ilk 4 dakikasında yaşanan ve yıllardır çözülemeyen kayıt alma/kaydı bulamama/oyun performans optimizasyonu yapamama gibi konulardan bahsediliyor. Kalan dakikalar videonun yüzde 60ında kullanıcı yorumları, yaşanan teknik sorunlar, glitch sorunları ve daha fazlasından bahsediliyor.

Sen sorun yaşamamış olabilirsin -ki bence bunu söyleyen kişilerin yüzde 90ı yalan söylüyor. Neden yalan söylüyor onu da anlamıyorum. Kendim 4 ayrı amd kartı 2 ayrı nvidia kartı kullandım. Tüm amd kartlarında bazen büyük bazen küçük sorunlar yaşarken nvidia kartlarında yaşadığım sorunlar yok denecek kadar azdı. Biraz eleştirip sorgulayın marka fanboyluğu yapmayın buraya gelip. Ayrıca günümüzde masaüstü pc kullanıcıları arasında nvidia kullanıcı sayısı amd kullanıcılarından çok daha fazla. Yani aslında bir sorun algısı çıksa nvidia tarafından çıkması çok daha yüksek. Zaten bu pazarda yüzde 10-20 payı olan amdnin bu derecede fazla sorunu olup sürekli karşımıza çıkması hiç normal değil. Seni bir şeye ikna etmeye çalışmıyorum senin fikrin değişmez zaten

Geri