Neler Yeni

Comnet'e BTK'dan ceza yağdı

onurkaplan

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
618
İsim
Onur
Comnet Ev İnterneti Hizmetini Sonlandırıyor: BTK’dan Ağır Ceza!Türkiye’nin bireysel ve kurumsal internet hizmeti sağlayıcılarından biri olan Comnet, bireysel müşterilere sunduğu ev interneti hizmetini sonlandırdığını açıkladı. Bu karar, kullanıcıların alternatif bir internet servis sağlayıcısına geçiş yapmasını zorunlu hale getiriyor. Öte yandan, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), Comnet’e 5 milyon TL’yi aşan bir ceza kesti.Comnet’e Kesilen Ceza DetaylarıBTK’nın 12 Aralık 2024 tarihli duyurusuna göre, Comnet’in çeşitli nedenlerden ötürü toplamda 5 milyon 218 bin 20 TL ceza ödemesine karar verildi. Ceza gerekçeleri arasında:
  • Sistem verilerini tutmaması,
  • Abonelik verilerinin internette erişilebilir olması,
  • Veri ihlallerine ilişkin BTK’ya bilgi vermemesi,
  • Talep edilmesine rağmen gerekli evrakları sunmaması,
  • 111 abonenin hizmetlerini talepleri olmaksızın feshetmesi,
  • İşlem kayıtlarını ve abonelik sözleşmelerini muhafaza etmemesi yer alıyor.
Bu ceza, Comnet’in 2023 yılı cirosunun yüzde 25’ini aşıyor. Şirket, 2023 yılında toplamda 25 milyon TL ciro elde etmişti.Comnet Müşterileri Ne Yapmalı?Comnet’in açıklamasına göre, bireysel müşterilerin farklı bir internet servis sağlayıcısına geçmesi gerekiyor. Bu süreçte TurkNet ile bir iş birliği yapıldı. TurkNet’e geçiş yapan Comnet müşterilerine şu avantajlar sunuluyor:
  • 2 ay ücretsiz internet,
  • Ücretsiz kurulum hizmeti.
Geçiş ve İptal İşlemleriComnet’ten yapılan açıklama şu şekilde:
  • Başka bir internet sağlayıcısına geçmek isteyen aboneler, Comnet uygulaması veya web sitesindeki “Online İşlemler” bölümüne giriş yaparak xDSL hizmet numarasını alabilir ve geçiş işlemlerini tamamlayabilir.
  • Hizmetlerini iptal etmek isteyen kullanıcılar, yine aynı kanallar üzerinden kolayca iptal başvurusunda bulunabilir. Başvuru sonrasında teslim edilmesi gereken modem ve ONT cihazlarının Comnet’e ulaştırılması gerekiyor.
İptal edilen hizmetlere ait kalan yasal günlerin hesaplanarak, hak edilen tutarın kullanıcıların ödeme yaptığı kartlara iade edileceği belirtildi.

birhiçim

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
74
İsim
Mehmet taş
Hocam bende comnet mağduruyum,hızlı bir şekilde başka bir ISS ye geçmek istiyorum turknet dışında varmı önerebileceğiniz netspeed düşünüyorum şuan 299TL lik 100mb fiber paketini siz ne önerirsiniz

onurkaplan

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
618
İsim
Onur
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Hocam bende comnet mağduruyum,hızlı bir şekilde başka bir ISS ye geçmek istiyorum turknet dışında varmı önerebileceğiniz netspeed düşünüyorum şuan 299TL lik 100mb fiber paketini siz ne önerirsiniz
Fiber alt yapın yok ise turknet önermem
Söylediğin fiyat güzel bu arada

MamiKK

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,755
İsim
Muhammed
İlgilendiği Kategoriler
Ekran Kartı, AnaKart, İşlemci
1.5 yıl millenicom deneyimim oldu fiyat her ay fakrlı geliyor bilgin olsun ama internetten bakarsan halen 299 tl yazıyor, güncel fiyat değil. Ben 1 yıl önce o fiyatları ödüyodum ama her ay farklı geliyordu bilgin olsun. (Modem ücreti+Kurulum ücreti+Fiber modem ücreti gibi bomboş şeyleri ek göstererek fiyatı yükseltiyorlar. İlk aylar 550 den aşağı gelmiyordu kurulum ve modem ücreti olduğu için ondan sonrada 370-400 civarı gelmeye başladı
Mesaj otomatik birleştirildi:

Comnet Ev İnterneti Hizmetini Sonlandırıyor: BTK’dan Ağır Ceza!Türkiye’nin bireysel ve kurumsal internet hizmeti sağlayıcılarından biri olan Comnet, bireysel müşterilere sunduğu ev interneti hizmetini sonlandırdığını açıkladı. Bu karar, kullanıcıların alternatif bir internet servis sağlayıcısına geçiş yapmasını zorunlu hale getiriyor. Öte yandan, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), Comnet’e 5 milyon TL’yi aşan bir ceza kesti.Comnet’e Kesilen Ceza DetaylarıBTK’nın 12 Aralık 2024 tarihli duyurusuna göre, Comnet’in çeşitli nedenlerden ötürü toplamda 5 milyon 218 bin 20 TL ceza ödemesine karar verildi. Ceza gerekçeleri arasında:
  • Sistem verilerini tutmaması,
  • Abonelik verilerinin internette erişilebilir olması,
  • Veri ihlallerine ilişkin BTK’ya bilgi vermemesi,
  • Talep edilmesine rağmen gerekli evrakları sunmaması,
  • 111 abonenin hizmetlerini talepleri olmaksızın feshetmesi,
  • İşlem kayıtlarını ve abonelik sözleşmelerini muhafaza etmemesi yer alıyor.
Bu ceza, Comnet’in 2023 yılı cirosunun yüzde 25’ini aşıyor. Şirket, 2023 yılında toplamda 25 milyon TL ciro elde etmişti.Comnet Müşterileri Ne Yapmalı?Comnet’in açıklamasına göre, bireysel müşterilerin farklı bir internet servis sağlayıcısına geçmesi gerekiyor. Bu süreçte TurkNet ile bir iş birliği yapıldı. TurkNet’e geçiş yapan Comnet müşterilerine şu avantajlar sunuluyor:
  • 2 ay ücretsiz internet,
  • Ücretsiz kurulum hizmeti.
Geçiş ve İptal İşlemleriComnet’ten yapılan açıklama şu şekilde:
  • Başka bir internet sağlayıcısına geçmek isteyen aboneler, Comnet uygulaması veya web sitesindeki “Online İşlemler” bölümüne giriş yaparak xDSL hizmet numarasını alabilir ve geçiş işlemlerini tamamlayabilir.
  • Hizmetlerini iptal etmek isteyen kullanıcılar, yine aynı kanallar üzerinden kolayca iptal başvurusunda bulunabilir. Başvuru sonrasında teslim edilmesi gereken modem ve ONT cihazlarının Comnet’e ulaştırılması gerekiyor.
25 Milyon ciro yapmış bir şirkete 5 milyon ceza vermek vicdansızlıktan başka hiçbir şey değildir ama Comnetinde yaptığı doğru değil, yanlış bilmiyorsam 50.000+ den fazla abonesi varmış. Küçük bi rakam değil bir sürü insanı mağdur etmişler.

birhiçim

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
74
İsim
Mehmet taş
1.5 yıl millenicom deneyimim oldu fiyat her ay fakrlı geliyor bilgin olsun ama internetten bakarsan halen 299 tl yazıyor, güncel fiyat değil. Ben 1 yıl önce o fiyatları ödüyodum ama her ay farklı geliyordu bilgin olsun. (Modem ücreti+Kurulum ücreti+Fiber modem ücreti gibi bomboş şeyleri ek göstererek fiyatı yükseltiyorlar. İlk aylar 550 den aşağı gelmiyordu kurulum ve modem ücreti olduğu için ondan sonrada 370-400 civarı gelmeye başladı

25 Milyon ciro yapmış bir şirkete 5 milyon ceza vermek vicdansızlıktan başka hiçbir şey değildir ama Comnetinde yaptığı doğru değil, yanlış bilmiyorsam 50.000+ den fazla abonesi varmış. Küçük bi rakam değil bir sürü insanı mağdur etmişler.
aktif 165k kullanıcısı vardı...

Kullanıcıların haberi dahi olmadan üyeliğini sonladırıyorlar ,ek olaraktan müşteri hizmetlerine adam akıllı yazı bile yazamıyorken acaba benimde üyeliğimi iptal ederlermi düşüncesi ile hiçte acımıyorum, keşke daha fazla ceza ödeselerdi, geçen sene benim bilgilerimde dahil sayısını net olarak bilmediğim kullanıcıların verilerini herşeyini public olarak sızdırdılar.İçerde 469 gün internetim kaldı ücret iadesi için bunlara güvenmiyorum bile.Türk telekoma borç takan firma kullanıcıların ücretini ne ile ödeyecek acaba? İnternetim kesildiği gün ve üyeliğimin iptal edildiği gün,THH verdim karşı tarafın savunması bekleniyor şuan.
Geri Türknete döndüm 48 saat süre içerisinde 24 saat olmadan direkt bağlantı gerçekleşti sorunsuz kullanıyorum..Bundan sonra (TÜRKNET,TURKTELEKOM,SUPERONLİNE) harici hiçbir firmaya geçiş dahi yapmam .

Dahası  
Reaksiyon skoru
7
İsim
musa kara
Bende mağdurlardanım parasıyla keenetıc modem aldım onu geri iade etmem mi gerekiyor şimdi anlamadım bu kısmı

Top Bottom