Çözüldü✓ 7800x3d - 4060ti Sistemde Güç Tüketimi ve Kullanım Sorunu

Ayrıca örnek olarak cs2 de kullanım ve watt değerleri artmama durumu var doğru. Peki w değeri neye göre artıp azalıyor; kullanıma göre. FPS de bunun sonucunda artıp azalıyor. Tabi eğer sorun Cs2 de değilse. Eğer ekran kartı dışında başka bir parça bu kullanıma etki ediyorsa ki bunu test yapmadan bilemeyiz, o hâlde test yapmadan bu kadar emin konuşamayız.
Test yapılmasın demedim, tekrar okuyun yazdıklarımı.

Bende de Aorus anakart var, direk easy mode a girdiğinde sağ üstte duruyor X3d Turbo mode. Biosa bakana kadar windowsdan da kontrol edebilirsin açık olup olmadığını, Task manager > Performance > CPU sağ altta logical processors da 16 mı yazıyor 8 mi. 8 yazıyorsa turbo mode açık, 16 yazıyorsa kapalı.

@3uncubayezit dediği gibi gigabyte sitesine girip driverlara gir orda anakart modelini gir ve güncel driverları çeker kurarsın, en önemlilerden biri chipset driver.

Cinebench R23 ü de microsoft appsden çekersin, kendi sitesi indirmek için kayıt/üyelik istiyor. Çalışırken de sıcaklıklara bakman yeterli, test sonucu skorun normal çıkarsa zaten bi sorun yok demek. Eğer bi güç kısma vs varsa zaten skor düşük çıkar
Tamamdır hocam teşekkürler. Cinebench'i dediğiniz yerden yüklemiştim. Akşam görüşürüz inşallah.

Cinebench R23 "Multi Core" 10 dakika sonuçları bu şekilde.

Bios ve chipset güncel.

@Asulgard, @3uncubayezit.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

@Senoly sende görmek istersin belki.

Ekler

• 20250918_194715.webp
    20250918_194715.webp
    2.5 MB · Hit: 12
  • 20250918_194702.webp
    20250918_194702.webp
    1.9 MB · Hit: 11
  • 20250918_194653.webp
    20250918_194653.webp
    1.7 MB · Hit: 11
  • 20250918_194636.webp
    20250918_194636.webp
    1.9 MB · Hit: 9
  • 20250918_194625.webp
    20250918_194625.webp
    2.3 MB · Hit: 11
Hayırlı olsun, bi problem göremedim, skor da normal sıcaklıklar da.
Allah bin kere razı olsun ikinizdende @3uncubayezit. Yardımlarınız için teşekkürler. Herhangi bir konu da yardıma ihtiyacınız olursa her daim ulaşabilirsiniz.

Bu arada o fan dönme mevzusu da göz yanılmasıymış 🤣.

Sistemin öteki bileşenlerinin testlerini yaparsam atarım buraya hocalarım. Müsaitlik durumunuz olur ise bakarsınız. Tekrardan çok teşekkür ederim.

Bu arada biosu güncelleyince işlemci sıcaklığı düştü 😃.

Single Core testinin puanı ise 1803.

Allah bin kere razı olsun ikinizdende @3uncubayezit. Yardımlarınız için teşekkürler. Herhangi bir konu da yardıma ihtiyacınız olursa her daim ulaşabilirsiniz.

Bu arada o fan dönme mevzusu da göz yanılmasıymış 🤣.

Sistemin öteki bileşenlerinin testlerini yaparsam atarım buraya hocalarım. Müsaitlik durumunuz olur ise bakarsınız. Tekrardan çok teşekkür ederim.

Bu arada biosu güncelleyince işlemci sıcaklığı düştü 😃.

Single Core testinin puanı ise 1803.
Rica ederim kardeşim, ne demek, istersen SSD ve Ram (Memtest) testlerini de hallet aradan çıkar kafan rahat etsin, onlar da gayer basit testler.

Sonuç gayet iyi hocam ama oyunda artmıyor değil mi?
Hocam onada bakıcam detaylı bir şekilde birazdan. MSI Afterburner'ı yeniden yükledim. Hem onunla hemde başka programlarla bakıcam.

Rica ederim kardeşim, ne demek, istersen SSD ve Ram (Memtest) testlerini de hallet aradan çıkar kafan rahat etsin, onlar da gayer basit testler.
Onlarada bakayım hocam o zaman, atarım sonuçları.

Multi sonucu güzelmiş, anlaşılan NZXT T120 önermek lazım. En azından beyaz sistemler için. Sanki PA'dan daha iyi gibi.

Cinebench R23 "Multi Core" 10 dakika sonuçları bu şekilde.

Bios ve chipset güncel.

@Asulgard, @3uncubayezit.

@Senoly sende görmek istersin belki.
Rica ederiz. Değerler gayet iyi, diğer testleri de yaparsanız @Asulgard hocamın dediği gibi kafanız rahat olur. Testlerde sorun çıkmazsa bir iki bios ayarı kurcalatacağım size. Oyunlardaki düşük kullanım durumu hâlâ aynı mı?

Hocam ssd testini yaptım. Direk uygulamayı açıp "all" yazısına tıkladım.

Bu Memtest86'yı indirdim de arkadaş usbye felan atıyor ordan gidiyor biosa felan çok üşendim ona 🤣.

Rica ederiz. Değerler gayet iyi, diğer testleri de yaparsanız @Asulgard hocamın dediği gibi kafanız rahat olur. Testlerde sorun çıkmazsa bir iki bios ayarı kurcalatacağım size. Oyunlardaki düşük kullanım durumu hâlâ aynı mı?
Bakamadım ki hocam henüz oyunlarda ki performansına. İlerleyen saatler de üşenmezsem onları da yapar atarım inşallah. Bu arada flahsa atarak mı yapıyoruz harbiden ram testini?

Ekler

• 20250918_202432.webp
    20250918_202432.webp
    2.6 MB · Hit: 6
Geri