Bilgisayar topluyorum önerilerinizi bekliyorum.

Peki hocam işlemci olarak hangisi dersin 9800x3d mi yoksa 9950x3d mi bütçe olarak zaten direk 9950x3d olarak belirledim kafamdan şimdi arkadaşlar 9800x3d yi önerdiler aslında baktığımda mantıklı gibi duruyor ama l3 bellek ve çekirdek sayısından dolayı daha ileriye dönük olur diye bir mantık var kafamda yanlışta düşünüyor olabilirim. Artı olarak 9070xt ile 5070ti konusuda kafamı karıştırdı. Satıcı olarak önerebileceğiniz fiyatlarıda uygun olan yerler var mıdır ? Ha birde anakart için ne düşünüyorsunuz x870 için ?
Ben nvidia fanboyluğu yapmak istemem geçmişte %80 kadarıyla amd ekran kartı kullandım ama ve ama :D
Bugüne kadar forumda 50k civarı sistem önerisi isteyen arkadaşlara rx9060xt önermişimdir çünkü nvidia tarafında 5060 ın bu paraları hak etmediğini 9060xt nin fiyat performans kartı olduğunu savundum fakat iş büyük bütçeli kasa toplamaya gelirse,
Yeni nesil amd kartlarda driver sorunu yok diyenler olsa bile bu forumda büyük bir konu açıldı rx9070xt üzerinde. Kartı kullanıp çok iyi sonuçlar alırken yazılım güncellemeleri ardından sıkıntı çeken arakdaşlar var hala rx9070xt nin cayır cayır bir kart olduğunu düşünüyorum ama aklımda bir şüphe varsa bu konudur. Kart 5070ti kıvamında bir kart bazı yerlerde 70ti bazı yerlerde xt saplıyor.
işlemciye gelirsek
9950X3D 128 mb l3 önbellek 16 çekirdek
9000X3D 128 mb l3 önbellek 12 çekirdek
8000X3D 96 mb l3 önbellek 8 çekirdek
Eğer render yapacak olsaydım 9950x3d alırdım, eğer oyun oynasaydım bütçem yetrli olsaydı 9000x3d yeterli olmasaydı 8000x3d alırdım. 5-6k çıkabiliyorsanız net 9950x3d
Ben ileride
5070ti phoenix-s
x serisi anakart
ve 9800x3d almayı planlıyorum.
Ama hocam 9950x3d alın hiç işlemciyi bozmayın ona uygun bir sıvı soğutma ve bu sıvı soğutmayı destekleyen güzel bir akvaryum kasa alın bence hem görünüş açısından da süper olur.
Sff model almamaya çalışın bu kadar.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Elinizdeki parçalar güzel bence. Sadece kasa ve ekran kartı modelini değiştirirdim. Kasa değiştirmemin sebebi tamamen zevk sebebi akvaryum yakışıklı oluyor.
Ekran kartı ise sff model olmamalı
İşlemciye hiç dokunmayın bence böyle iyi

Son düzenleme:
  • Beğen
Reaksiyonlar: xeht
Bir arkadaşın konusunu inceledim 9950x3d için 9800x3d daha iyi çok çekirdekli olduğu için aralarında uyum konusunda sorun yaşıyor bundan dolayı da performans olarak 9800x3d daha iyi diye anladım ben ondan dolayı kafam karıştı, ama cevapların için çok teşekkür ederim, sağolasın.

@frostybite abem sende fikrini paylaşır mısın ?

Son düzenleme:
Bir arkadaşın konusunu inceledim 9950x3d için 9800x3d daha iyi çok çekirdekli olduğu için aralarında uyum konusunda sorun yaşıyor bundan dolayı da performans olarak 9800x3d daha iyi diye anladım ben ondan dolayı kafam karıştı, ama cevapların için çok teşekkür ederim, sağolasın.

@frostybite abem sende fikrini paylaşır mısın ?

9950x3d çift ccd 9800x3d tek ccd. 9950X3D oyun oynarken tek ccd kapatıp 9800x3d oluyor kısaca hatta yer yer 9800x3d geçiyor. Oyun olarak fark yok nerdeyse. Render kısmında var. Amaç oyunsa fiyat farkına değmez.

9950x3d çift ccd 9800x3d tek ccd. 9950X3D oyun oynarken tek ccd kapatıp 9800x3d oluyor kısaca hatta yer yer 9800x3d geçiyor. Oyun olarak fark yok nerdeyse. Render kısmında var. Amaç oyunsa fiyat farkına değmez.
Peki ileriye dönük olması açısından hangisi mantıklı olabilir uzun süre upgrade etmemek üzere düşünüyorum

@yigitizmir @PC DONANIM @kyemre058 @jombo @Mr. Ahmet sez @frostybite @AMYG arkadaşlar hepinizin eline yüreğine sağlık vermiş olduğunuz fikirler ve bilgiler için sizlerin ışığında yapmış olduğum teknik araştırmalar ve beklentilerim sonucunda resimde ki gibi bir sistem topladım. Kasa tamamen afaki daha ona karar veremedim. 5080'e çıkmayı da baktım ama 30k değer mi bilemedim belki sonrası için olabilir ama şuanda biraz hevesle girdiğim işte hızlı davranmak istediğim için 5080'e çok bakmadan daha ederinde bir sistem olduğunu düşündüğüm için 5070ti ile düşünüyorum. Sizlerin düşünceleri nelerdir ? Farklı önerileriniz var mıdır ?

Ekler

• 5070ti.webp
    5070ti.webp
    96.4 KB · Hit: 23
@yigitizmir @PC DONANIM @kyemre058 @jombo @Mr. Ahmet sez @frostybite @AMYG arkadaşlar hepinizin eline yüreğine sağlık vermiş olduğunuz fikirler ve bilgiler için sizlerin ışığında yapmış olduğum teknik araştırmalar ve beklentilerim sonucunda resimde ki gibi bir sistem topladım. Kasa tamamen afaki daha ona karar veremedim. 5080'e çıkmayı da baktım ama 30k değer mi bilemedim belki sonrası için olabilir ama şuanda biraz hevesle girdiğim işte hızlı davranmak istediğim için 5080'e çok bakmadan daha ederinde bir sistem olduğunu düşündüğüm için 5070ti ile düşünüyorum. Sizlerin düşünceleri nelerdir ? Farklı önerileriniz var mıdır ?
Ekran Kartını acil değiş o leş modeli alma lütfen arkası Plastik 3 heat pipelı 5070Ti tarihinin en rezil modeli.

Bide 55 56k hocam yazık günah. MSI denen markanın giriş seviyesi ürünlerini almayın.

Ekran Kartını acil değiş o leş modeli alma lütfen arkası Plastik 3 heat pipelı 5070Ti tarihinin en rezil modeli.

Bide 55 56k hocam yazık günah. MSI denen markanın giriş seviyesi ürünlerini almayın.
Onun yerine şunu alın https://www.sinerji.gen.tr/gainward...an-karti-p-56012?utm_campaign=akakce&v=1.19.7
Arta kalan bütçeyle de en kaliteli sessiz güç kaynağını alırdım ben. Mesela Corsair RM850x veya RM1000x.
Gen 5 giriş seviyesi SSD yerinede en üst seviye gen 4 ssd alırdım. Corsair MP600 Pro NH, Kingston KC3000 veya Kioxia Exceria PRO hepsi birbirinin tıpatıp aynısı.

Bu arada 850W gayet yeterli PSU için 1000e gerek yok. Zaten UV yapılıyor 30 40w daha az güç çekiyor. 850 fazla fazla yeterli.

Ssd ve ekran kartı konusunda biraz zayıf 5080 den düştüysen yüksek modellere yönelmek için düşmüş olman lazım psu okey 10 senelik planlarına hizmet eder. 5070 TI almadan önce 5070 ti karşılaştırmalarını izle. Almışken 2tb ssd al.

Hocam şöyle yaptım o zaman, SSD için kc3000 alacağım onu site üzerinde bulamadığım için fiyatı yakın bir tane seçtim, ramı 2x16'ya çektim halihazırda 16gb kullanıyorum ileride yükseltirim diye düşündüm. 850 psuya geçtim 1000w'ı ilerisi için tek seferde alayım sonra tekrar değiştirmem diye aldım. Fakat değiştirdim 5080'e bu şekilde yine 70.000 TL civarında bulabilirim diye düşünüyorum. Bu şekilde aynı paraya 5080 e çıkmış oldum diye düşünüyorum. Fakat darboğaz testlerinde 1080p de darboğaz uyarısı veriyor bundan dolayı çekinmedim değil. Önerilerinizi tekrardan bekliyor ve rica ediyorum. @kyemre058 @AMYG

Ekler

• enucuzsistem-build.webp
    enucuzsistem-build.webp
    72.8 KB · Hit: 12
Hocam şöyle yaptım o zaman, SSD için kc3000 alacağım onu site üzerinde bulamadığım için fiyatı yakın bir tane seçtim, ramı 2x16'ya çektim halihazırda 16gb kullanıyorum ileride yükseltirim diye düşündüm. 850 psuya geçtim 1000w'ı ilerisi için tek seferde alayım sonra tekrar değiştirmem diye aldım. Fakat değiştirdim 5080'e bu şekilde yine 70.000 TL civarında bulabilirim diye düşünüyorum. Bu şekilde aynı paraya 5080 e çıkmış oldum diye düşünüyorum. Fakat darboğaz testlerinde 1080p de darboğaz uyarısı veriyor bundan dolayı çekinmedim değil. Önerilerinizi tekrardan bekliyor ve rica ediyorum. @kyemre058 @AMYG
9800x3D 5080 le darboğaz falan olmaz kanka takma bu işleri o zaman hangi işlemciyle kullanıcaz ? 850w psu dediğin raijintek olmasın lütfen. Bide ramlerin 2x8 gözüküyor. Hangi uygulama bu :)

Sen direk akakçe epeyden aradığın parçaların linklerini atsana hocam. Böyle ne olduğu tam anlaşılmıyor.

Dm de yazdığım gibi 4k ve 2k da oynayacaksın
Satın almadan önce fiyatlarından emin ol 2 tb kc3000 bile 12 13 den fazla etmez

Cpu incehesaptan al
Anakart İncehesap
Ram ikinci el sitelerinde kapalı kutu alsan fena olmaz ama o fiyat yüksek 16gb için 32 kapalı kutu alınıyor sarısitede o paraya
Güç kaynağı satıcısı güvenilir.
Mümkünse kc3000 tebilon 2tb almak daha mantıklı
Bu parçalar için

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,206,452
Üyeler
193,048
Son üye
Fenerlirix