Editörlük için PC önerisi

İntelin ikinci eli fiyat olarak çok daha sağlam bu arada, sadece alıcı bulmak daha zor. Örneğin 9800X3D nin değeri aynı sokete 10800X3D çıkınca düşüyor ama 270K nın değeri büyük ihtimalle sonsuza kadar o soketin en iyi işlemcisi olarak kalacağı için talep görüyor.

Bu arada Core Ultra için kim soba falan diyor anlamadım, AMD den daha verimli şuan Core Ultra 2. Nesiller. Ama 9800X3D işlemci ile aynı kulvarda kıyaslamak olmaz kullanım amaçları çok farklı, birinde 8 diğerinde 24 çekirdek var hani tabi intel daha fazla güce ihtiyaç duyar 😀
Hocam yani hem gemini chatgpt vs de bu şekilde söyledi çok güç tüketip amd lere kıyasla çok daha fazla ısındıklarından aynı şekilde kuzenim de aynısını dedi. Almışken r9 9950x3d alayım diyorum içime sinsin diye ama daha önce hiç kendim pc toplamadım o yüzden parçalar düzgün mü uyum sağlar mı bilemedim sipariş geçmeye elim gitmedi korkudan

Dün akşam 270k plus 16500’dü gene bekleyin bence profesyonel işler için intel işlemciler çok iyi fiyat bandına inebiliyor. 5070 ti da akşamları 47 bin TL’ye düşüyor

Dün akşam 270k plus 16500’dü gene bekleyin bence profesyonel işler için intel işlemciler çok iyi fiyat bandına inebiliyor. 5070 ti da akşamları 47 bin TL’ye düşüyor
Hangi marka 5070 ti iniyor bilginiz var mı? çin markaları mı yoksa bildğimiz olanlar mı?

Bir de dediğiniz gibi hesaplama yaptığımda 270k plus ve 5070ti ile (verdiğin fiyattan hesapladım) sistem 116k ya geliyor.

Diğer türlü ise r9 9850x3d ve 5070 normal ile 124k ya geliyor

ne yapacağım bilmiyorum valla. Bu arada antalyada yaşıyorum o yüzden hani çok da sıcaklıklarda gene sorunsuz çalışsın istiyorum işlemci. Editte ne kadar farkını görürüm ryzen ile intel arasında sizce?
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Ben bu arada sıvı soğutucu olarak bunu sipariş verdim :

Ocypus Sigma L36 PRO Siyah 360 mm Intel(1700p/1851p)-AMD Uyumlu Sıvı Soğutucu

Kasa olarak da bunu sipariş verdim:

Cooler Master Elite 600 Curve TG Siyah ARGB 7x12 Fanlı, Back-Connect Anakart Destekli MidTower Kasa (E600-KGNN-S02)

Bir yola girdik bakalım yardımlarınızı bekliyorum intel amd seçimim konusunda

Hangi marka 5070 ti iniyor bilginiz var mı? çin markaları mı yoksa bildğimiz olanlar mı?

Bir de dediğiniz gibi hesaplama yaptığımda 270k plus ve 5070ti ile (verdiğin fiyattan hesapladım) sistem 116k ya geliyor.

ne yapacağım bilmiyorum valla. Bu arada antalyada yaşıyorum o yüzden hani çok da sıcaklıklarda gene sorunsuz çalışsın istiyorum işlemci. Editte ne kadar farkını görürüm ryzen ile intel arasında sizce?

Cooler Master Elite 600 Curve TG Siyah ARGB 7x12 Fanlı, Back-Connect Anakart Destekli MidTower Kasa (E600-KGNN-S02)

Hocam Zotac Solid veya Zotac Solid Core

Şu daha uygun sanırım

Hocam Zotac Solid veya Zotac Solid Core

Şu daha uygun sanırım
hmm anladım hocam ama zotac da almak istemem pny, gigabyte,asus,msi benim alacağım markalar güvenmiyorum ve 2. el satarken de sorun yaşatır diye düşünüyorum. İnteldeki en büyük sıkıntıyı da işte bu soket muhabbetinden yaşayacağım diye korkuyorum. Bilmiyorum valla bilmiyorum ne yapcam be o_O

hmm anladım hocam ama zotac da almak istemem pny, gigabyte,asus,msi benim alacağım markalar güvenmiyorum ve 2. el satarken de sorun yaşatır diye düşünüyorum. İnteldeki en büyük sıkıntıyı da işte bu soket muhabbetinden yaşayacağım diye korkuyorum. Bilmiyorum valla bilmiyorum ne yapcam be o_O
Hocam 47’ye aldığınızı düşünürsek ona göre 2. El fiyatı verirseniz benim gibi F/P tayfa alır :) 270k plus da teknoloji piyasasını fena sarstı sizi üzmez

O sıvı soğutma markasını ilk defa duyuyorum. Bilenler der belki iyidir de ben bilmiyorumdur ama ne olduğu bilinmeyen modellerden uzak dur uzun vadede arıza vermemesi ve arıza verse de sıvı sızdırma gibi sistemi çöp edecek şeylere sebep olmaması önemli sıvı soğutmaların.

Zotac 5070ti solid sff 47 ye düşüyor vatanda. 5070 alacaksan biraz fazla verip 6 taksitte alabilirsin https://www.amazon.com.tr/dp/B0F2M9RKC4?tag=akakcetr-21&linkCode=ogi&th=1&psc=1&psc=1

Zotac 5070ti solid sff 47 ye düşüyor vatanda. 5070 alacaksan biraz fazla verip 6 taksitte alabilirsin https://www.amazon.com.tr/dp/B0F2M9RKC4?tag=akakcetr-21&linkCode=ogi&th=1&psc=1&psc=1
hocam akşam alacaktım ama peşin fiyata 3 taksit yapıyordu, n11 de ise peşin fiyata 9 taksit var 5000tl daha pahalı ama taksit daha fazla olduğu için daha mantıklı gibi geldi bana https://www.n11.com/urun/gigabyte-g...e-oc-16gd-ekran-karti-75562269?magaza=tebilon

umarım hata yapmamışımdır. İşlemci olarak peşin fiyata yine 9 taksitle bunu aldım 24000 tl ye:

Amd Ryzen 9 9950x 4.30ghz 16 Çekirdek 64mb Önbellek Soket Am5 Acac4amd0128

anakart olarak bunu: https://www.amazon.com.tr/gp/product/B096Y3Z7GG/ref=ox_sc_act_title_1?smid=A1UNQM1SR2CHM&psc=1

kasa ve sıvı soğutucuyu atmıştım zaten.

Sence iyi bir seçim mi yaptım, gece malum maç vardı arkadaşlarla gaza geldik kafalar da biraz şeydi :D bir anda alıverdim.
Tabi eğer hata yaptın dersen iptal de edebilirim.

Şuan sadece ram ve m2ssd kaldı. Ram de dünkü o senin attığın ares gibii bir indirim bekliyorum taksit yapan bir yerden.

hocam akşam alacaktım ama peşin fiyata 3 taksit yapıyordu, n11 de ise peşin fiyata 9 taksit var 5000tl daha pahalı ama taksit daha fazla olduğu için daha mantıklı gibi geldi bana https://www.n11.com/urun/gigabyte-g...e-oc-16gd-ekran-karti-75562269?magaza=tebilon

umarım hata yapmamışımdır. İşlemci olarak peşin fiyata yine 9 taksitle bunu aldım 24000 tl ye:

Amd Ryzen 9 9950x 4.30ghz 16 Çekirdek 64mb Önbellek Soket Am5 Acac4amd0128

anakart olarak bunu: https://www.amazon.com.tr/gp/product/B096Y3Z7GG/ref=ox_sc_act_title_1?smid=A1UNQM1SR2CHM&psc=1

kasa ve sıvı soğutucuyu atmıştım zaten.

Sence iyi bir seçim mi yaptım, gece malum maç vardı arkadaşlarla gaza geldik kafalar da biraz şeydi :D bir anda alıverdim.
Tabi eğer hata yaptın dersen iptal de edebilirim.

Şuan sadece ram ve m2ssd kaldı. Ram de dünkü o senin attığın ares gibii bir indirim bekliyorum taksit yapan bir yerden.
Dediğim gibi intel daha doğru bir seçenek senin için. Ama AMD de olur. Yalnız o anakartı direk iptal et üst seviye bişey lazım sana. Render alacaksın.

Dediğim gibi intel daha doğru bir seçenek senin için. Ama AMD de olur. Yalnız o anakartı direk iptal et üst seviye bişey lazım sana. Render alacaksın.
Hocam amd aldım ya intel yemin ederim çok özür dilerim ama içime sinmiyor nasıl bir önyargım varsa yani sindiremedim kendime. Tamam iptal edeyim ama ne almam lazım bilginiz var mı?

hmm anladım. İlla bu fiyatlara çıkmam mı lazım peki 10k fiyat bandında bişey bulunmaz mı?

bu falan işimi görmez mi hocam sence çok artıyor iyice fiyatlar

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,209,561
Üyeler
195,056
Son üye
hvhsuperstar
Geri