Çözüldü✓ 12gb VRAM 2k Yeterli mi?

5070 alacağım 12gb vram olması düşündürtüyor 5070 ti ile fiyat farki fazla. 5060 ti ilede fps farkı çok fazla. 12gb vram normal oyun deneyimlerinde sıkıntı yaratmıyor ilerde ne olur bilmem ama 5070 kullananlar oyunlarda Ray tracing ve path tracing açınca vram yetiyormu söyleyebilirse çok iyi olur.

bu arada kartı ddr4 sistemde i5 10600 ile kullanacağım bir süre. Darboğaz olacak ama oynanmayacak seviyede olacağını düşünmüyorum fpslerde gene tatmin edici olur sanırım.
12 gb ucu ucuna yetiyor bazı oyunlarda yetmiyor 16 gb almalısın

Ultra ayarlarda oynayacaksan bence yetmez the last of us 1-2 de bile zaman zaman 12gbyi geçen vram kullanımı gördüm forza horizon 6 falanda geçiyor diğer oyunları oynamadığım için yorum yapmicam
6700xt ile oyun cokuyordu çok fazla vram kullanıyor mecbur texture high yaptım o da ucu ucuna yetiyordu
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

sapphire pure satın almıştım
Sistemin tamamını yazar mısın

Bilemiyorum işlemci darboğazıda ayrı bir sorun. Driverlar ile problem yaşarsam iadede yok 2. Elden satsam zarar olucak zaten işim yok öğrenciyim birikmiş para ve baba desteğiyle alınacak o yüzden fazla endişeliyim. Nvidia 5060ti gibi bir karta 16gb koyup 5070e 12 koyması gercekten gülünç ve iğrenç bir satış tekniği gibi bir şey olmuş artık
daha gecen günlerde bi arkdaşın aynı sikayeti belirtmişti 5070 rezilliği diye aynı sorunu belirtmişti

O ayarlari kullanmak istemiyorum zaten gerekde kalmaz 9070xt alicak olursam
2K da 5070 yeterli. 9070XT'de gayet güzel kart. 9070xt RTX5070'e göre daha fazla darboğaz yaşatır. Yazılım ve stabillik avantajları 5070'de. Kas gücü ve vram avantajı 9070xt'de. Bana geldi sorun yok demek bir ürünü sorunsuz yapmaz genel kullanıcılara bakmak lazım. BF'de mesela 9070xt black screen atıyor. Yazılımsal optimizasyonu NVIDIA kadar oturmuş değil daha AMD'nin FSR'si iyi fakat NVIDIA seviyesinde değil. NVIDIA'nın destek verdiği ama amd'nin vermediği oyunlar var. Herkesin oynadığı oyunları oynuyorsan neredeyse hepsinde amd'de destek veriyor. Yani tercih kullanıcıya kalıyor. PSU'da önemli 9070XT biraz daha çok güç çeker, PSU yükseltmesi yapman gerekiyormu aradaki watt farkına onada bak.

2K da 5070 yeterli. 9070XT'de gayet güzel kart. 9070xt RTX5070'e göre daha fazla darboğaz yaşatır. Yazılım ve stabillik avantajları 5070'de. Kas gücü ve vram avantajı 9070xt'de. Bana geldi sorun yok demek bir ürünü sorunsuz yapmaz genel kullanıcılara bakmak lazım. BF'de mesela 9070xt black screen atıyor. Yazılımsal optimizasyonu NVIDIA kadar oturmuş değil daha AMD'nin FSR'si iyi fakat NVIDIA seviyesinde değil. NVIDIA'nın destek verdiği ama amd'nin vermediği oyunlar var. Herkesin oynadığı oyunları oynuyorsan neredeyse hepsinde amd'de destek veriyor. Yani tercih kullanıcıya kalıyor. PSU'da önemli 9070XT biraz daha çok güç çeker, PSU yükseltmesi yapman gerekiyormu aradaki watt farkına onada bak.
Zannetmem yapmam gerekiyorsada şuan için lazim değildir ddr4 sistemde bu işlemci ile falan 750w psu zorlanamaz sanıyorum genede bakarım. dun baya konuştuk forumdaki arkadaşlarla konustuklarimizi babamada anlattim oda bakacak 9070xt için. Birde evet çoğunlukla herkesin oynadığı oyunları oynuyorum expedition 33, pragmata, last of us serisi vb. Bu tarz bütün bilindik hikayeki oyunlari oynamak istiyorum bildigim kadariyla hepsindedr fsr desteği var güncel haliyle ama işte haka yazılım driver sorunlari kafami karistirmiyor değil redditde gezindim biraz daha cok insan var gibi sorun yaşayan 1660 super ile 1 kere yazilimsal sorun yaşamadığım için tereddüte düşürüyor

Hocam bende inanın 3 aydir durmaksızın sadece su kartları araştırıyorum reddittede aynı herkesde sorunlu olmuyor niyeyse bazilari cok iyi diyor bazilari çöküyor diyor driverlari sık guncelliyorlar ama sıkçada sorun çıktığını duyuyorum kafam karıştı iyice
Knk 9060xt kullanıyorum bende aynı sürücü problemlerini bende duydum otomatik güncelleme yapmıyorum sağlıklı devam eden bı surucude kaliyom bu zamana kadar hiç sorun almadım yaklaşık 4 aydir

Zannetmem yapmam gerekiyorsada şuan için lazim değildir ddr4 sistemde bu işlemci ile falan 750w psu zorlanamaz sanıyorum genede bakarım. dun baya konuştuk forumdaki arkadaşlarla konustuklarimizi babamada anlattim oda bakacak 9070xt için. Birde evet çoğunlukla herkesin oynadığı oyunları oynuyorum expedition 33, pragmata, last of us serisi vb. Bu tarz bütün bilindik hikayeki oyunlari oynamak istiyorum bildigim kadariyla hepsindedr fsr desteği var güncel haliyle ama işte haka yazılım driver sorunlari kafami karistirmiyor değil redditde gezindim biraz daha cok insan var gibi sorun yaşayan 1660 super ile 1 kere yazilimsal sorun yaşamadığım için tereddüte düşürüyor
Nvidia daha dertsizdir. Sadece hikayeli oyun oynuyorsan, hiç program kullanmıyorsan 9070XT güzel kart sorun yaşarsam kafaya takmam hallederim diyorsan 9070XT daha mantıklı. Yani amd hiç sorun yapmıyor diyenler ne amaçlı ve nasıl kullanıyor ona bakmak lazım. Eski amd kartlar ile kıyaslanıyorsa onlara kıyasla 9000 serisi aşırı dertsiz. Ama bi NVIDIA değil. Mesela 4K oynarım ileride diyorsan 9070XT al. Ama 2K'da ikiside üzmez. Zaten 5070 16gb vramli çıksa 9070xt alanların yarısı 5070 alırdı. Klasik NVIDIA saçmalığı 5060ti 16gb vramli çıkarıp 5070ti satabilmek için 5070i 12gb vramli çıkarıyor.

İmzamdaki sistem eşliğinde 9070 (Non XT) Sapphire Nitro+ ile yaklaşık 40 günüm doldu birçok oyun mevcut elimde test fırsatım oldu hepsini (Cyberpunk, Gow 2018, Gow ragnarok, Rdr 2, witcher 3, Fh5, Gta 5 enh, Fh6, Hogwarts legacy, CS 2, Valo ) FPS oyunları haricinde hepsi grafik ayarı full dibine kadar ne olabiliyorsa frame gen olmadan açıktı.

Kendi main oyunum olan world of warcraftı saymazsak en çok zaman geçirdiğim oyun şuan Forza Horizon 6 da 2K Ekstrem + Full RT grafik ayarında FSR 4.1 kalite + Frame gen off olarak 90-110 FPS arasında bir performans ile 5-6 saat kesintisiz zaman geçirmişliğim var.Daha sürücü veya donanım kaynaklı hiç bir hata almadım bu oyunlarda.

O ayarlari kullanmak istemiyorum zaten gerekde kalmaz 9070xt alicak olursam
5070 alacak olsanizda o uygulamalari kullanmayacaksiniz zaten. Ben sizin yerinizde olsam 5070 alirdim. En buyuk avantaji dlss ve mfg . oynatamayacagi oyun yok

5070 alacak olsanizda o uygulamalari kullanmayacaksiniz zaten. Ben sizin yerinizde olsam 5070 alirdim. En buyuk avantaji dlss ve mfg . oynatamayacagi oyun yok
Mfg gereksiz bir teknoloji zaten 5070 saf gücüyle 60 70 fps alamadığım sürece anlamı yok alabiliyorsamda düz fg açmak yeterli 300 fps hikayeli oyun oynamanin anlami yok benim icin dlss ile fsr arasindaki farkıda biliyorum deneyimledim zaten ama çoğu arkadaşın dediği gibi 5070de dlss qualityde oynayabiliyorken ayni oyunu fsr 4.1 native ile acabiliyorsam bi farkı yoktur benim için

5070 alacağım 12gb vram olması düşündürtüyor 5070 ti ile fiyat farki fazla. 5060 ti ilede fps farkı çok fazla. 12gb vram normal oyun deneyimlerinde sıkıntı yaratmıyor ilerde ne olur bilmem ama 5070 kullananlar oyunlarda Ray tracing ve path tracing açınca vram yetiyormu söyleyebilirse çok iyi olur.

bu arada kartı ddr4 sistemde i5 10600 ile kullanacağım bir süre. Darboğaz olacak ama oynanmayacak seviyede olacağını düşünmüyorum fpslerde gene tatmin edici olur sanırım.
5070 12gb ama 192bit 4060ti16gb ama 128bit veri yolu genişliğide önemli sorun yaşamazsın kesinlikle

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,216,028
Üyeler
196,874
Son üye
Burak2222
Geri