5070 Ve 5070 Ti Arasındaki Gerçek Performans Farkı Ne?

Reaksiyon skoru
5
Sorum tam olarak bu 270k+ işlemcili bir sistemim var ekran kartı hariç aldım. Ekran kartı konusunda bu ikisi arasındayım ama fiyat farkı çok gibi geliyor oyunlarda ve üretkenlik yazılımlarında ne kadar performans farkı olur?

%10-20 arasıdır oyuna duruma göre değişir

Yüzde 25 civarı kullanıma göre değişir tabi birde dram faktörü var 12gb yeterli ama ilerleyen yıllarda ne olur bilemem youtube dan karşılaştırma videolarına bakarsanız sizin için daha net olur

Sorum tam olarak bu 270k+ işlemcili bir sistemim var ekran kartı hariç aldım. Ekran kartı konusunda bu ikisi arasındayım ama fiyat farkı çok gibi geliyor oyunlarda ve üretkenlik yazılımlarında ne kadar performans farkı olur?
Çok fark var çok aralarında fiyat farkı olarakta bu modeli alırsan çok memnun kalırsın baba bir karttır 5070 40 bin 35 bin vereceğine bütçen varsa 54 bine bu modeli alabilirsin

Colorful RTX 5070 TI Battle AX NB EX 16GB-V 256 Bit GDDR7 16 GB Ekran Kartı model stokları bitmiş sömürmüşler piyasadaki fiyatına oranla en iyi 5070ti modeli budur stok gelirse bundan alabilirsiniz.

Performans olarsk 5070 iyi ama 12 gb vram çok bozuyor.

ya kısaca 5070 2k, 5070 ti ile 4k oynarsın. oynadığım oyunlardan örnek vereyim. aldığımdan beri bitirdiğim oyunlar; rdr2, pragmata, doom eternal, cyberpunk 2077, re8, forza 6. bütün bu oyunların hepsini 4k olarak oynadım.
rdr2 de bende çözemediğim bir takılma sıkıntısı vardı. onun dışında 90 fps lerde bütün ayar ultra, 4k da bitirdim.
pragmata yı 3x mfg modunda 150 fps lerde, ultra, pt, 4k ile bitirdim ve pragmata 15 gb vram kullanıyordu.
doom u çok rahat oynuyorum. daha daha ages ı oynamadım onu da yükleyip oynuyacağım.
cyberpunkta ise 4x mfg modunda her şey açık şekilde oynadım.
re8 de bayağı vrami sömürdü gerçekten 15500 mb vram kullanımını gördüm.
forza da da mfg 3x modunda oynuyorum 150 fps lerde.

normalde bnen 5060 ti 16gb alıcaktım. fiyatları yakın diye 5070 e yönelmiştim. ondan sonra da ulan 1 defa alıyorum diyerek 5070 ti ı vatan indiriminden aldım. iyiki de öyle yapmışım çünkü oled 4k da almak istiyordum. eğer 5070 alsaydım 4k yı kesin almayı düşündüğüm için performans sorunları yaşayabilirdim.
bu arada oynadığım her oyundaki tüm teknolojileri kullanarak oynuyorum. rt, varsa pt, ışın oluşturmadır, sadece re8 de normalde 80 fps lerde iken 150 160 lara çıksın diye smooth motion açtım. grafiksel sorun yaşamadım. çok iyi akıcılık verdi. onun dışında her oyunu 4k ultra da oynuyorum. bayağı bir deneyimimi yazdım yardımcı olur umarım.

Framebuffer'ın (VRAM'in) bant genişliği bakımından 5070 12GB'a kıyasla bant genişliği veriyor. Oyunlarda biraz fark hissedilebilir ancak GPGPU amaçlı kullanıldığında veya ağır koşullarda çalıştırılırken fark bayağı hissedilebilir. Eğer büyük yapay zekâ modelleriyle işiniz varsa daha büyük VRAM daha iyi olur ama sadece oyun oynanırsa RTX 5070 de işinizi görecektir.

1783370696966.webp

Yuvarla %30 fark var

Geri