Neler Yeni

155 Kilo Su Orucuna Başlayacağım

MamiKK

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,755
İsim
Muhammed
İlgilendiği Kategoriler
Ekran Kartı, AnaKart, İşlemci
22 yaşındayım ve 155 kiloyum 2 sene içerisinde 2 ameliyat geçirdiğim için 55 kilo aldım ve şuan 155 kiloyum boyum 182 civarında artık hem hayatımı düzene sokmam hemde bir işte çalışabilmem için kilo vermem gerekiyor bu sebeple su orucu tutacağım önce 3 gün tutup 10 saat ara sonra tekrar 3 gün tutup 10 saat ara ve en sonunda 15 gün tutup 15 gün ara vereceğim bunu bir süre tekrarlayacağım ve bunu sizinle paylaşacağım ve tavsiyeniz varsa verebilirsiniz her türlü bilgiye açığım

1. Gün 154.4 kilo Geldim
2. Gün 153.3 kilo Geldim
3. Gün 152.4 kilo Geldim

Bügün 3 Günü Bitirdim Şimdi 2 Gün Ara Verip Tekrar 3 Gün Tutacağım İlk Günden Sonra Açlık Hissetmedim Sadece Canım Yemek Çekti
Aga gerçekten 3 günde 2 kilo veriliyor mu
Sporla felan destekliyor musun yoksa sadece su orucumu

• Beğen
Reaksiyonlar: XGTT

XGTT

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Mert Ateş
Aga gerçekten 3 günde 2 kilo veriliyor mu
Sporla felan destekliyor musun yoksa sadece su orucumu
Hocam Sadece 20 Dk Yürüyüş Yaptım Ve gerçekten verdim Cumartesi Gününe Kadar Tek Öğün Yiyip Tekrar Başlayacağım Cumartesi

MamiKK

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,755
İsim
Muhammed
İlgilendiği Kategoriler
Hocam Sadece 20 Dk Yürüyüş Yaptım Ve gerçekten verdim Cumartesi Gününe Kadar Tek Öğün Yiyip Tekrar Başlayacağım Cumartesi
İyiymiş valla bende başliyim bari 98 im şuan üstelik ben çalılıyorum

MamiKK

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,755
İsim
Muhammed
İlgilendiği Kategoriler

XGTT

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Mert Ateş
Deneyeceğim kankam dikkat etmem gereken ne var peki
baya araştırdım ben ama 1 günlük oruçlarda dikkat edilmesi gereken bir şey göremedim sadece 3 gün ve üstünde lavman yapılması gerekiyormuş yada ingiliz karbonatlı su ama sadece 3 gün ve üstünde 1 günlükte herhangi bir şey görmedim

MamiKK

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,755
İsim
Muhammed
İlgilendiği Kategoriler
baya araştırdım ben ama 1 günlük oruçlarda dikkat edilmesi gereken bir şey göremedim sadece 3 gün ve üstünde lavman yapılması gerekiyormuş yada ingiliz karbonatlı su ama sadece 3 gün ve üstünde 1 günlükte herhangi bir şey görmedim
Tamamdır teşekkür ederim

• Beğen
Dahası  
Reaksiyon skoru
31
İsim
ismail baran şen
22 yaşındayım ve 155 kiloyum 2 sene içerisinde 2 ameliyat geçirdiğim için 55 kilo aldım ve şuan 155 kiloyum boyum 182 civarında artık hem hayatımı düzene sokmam hemde bir işte çalışabilmem için kilo vermem gerekiyor bu sebeple su orucu tutacağım önce 3 gün tutup 10 saat ara sonra tekrar 3 gün tutup 10 saat ara ve en sonunda 15 gün tutup 15 gün ara vereceğim bunu bir süre tekrarlayacağım ve bunu sizinle paylaşacağım ve tavsiyeniz varsa verebilirsiniz her türlü bilgiye açığım

1. Gün 154.4 kilo Geldim
2. Gün 153.3 kilo Geldim
3. Gün 152.4 kilo Geldim

Bügün 3 Günü Bitirdim Şimdi 2 Gün Ara Verip Tekrar 3 Gün Tutacağım İlk Günden Sonra Açlık Hissetmedim Sadece Canım Yemek Çekti
Su orucu kaslarınızı eritir yağlarınızı değil

Dahası  
Reaksiyon skoru
31
İsim
ismail baran şen
buna başlamadan önce su orucu ile ilgili 15-20 video 5 tanede belgesel izledin yanlışın var dostum
Vücutta metabolik enerji sırası

Karbonhidat "glikojen depoları" > "yağlar" >"kaslar" diye gider fakat

Kaslarınız daha kolay erir yağlar zor erir yani kaslarınızı param parça ediceksiniz vücudunuz anlık enerji ihtiyacı için kaslarınızı hızla parçalıcak

3-5 kilo vericem diye kendinizi yormayın

• Uzun süreli su orucu, vücudun ihtiyaç duyduğu temel vitamin ve minerallerin eksikliğine yol açabilir. Bu durum bağışıklık sisteminin zayıflamasına, kas kaybına ve diğer sağlık sorunlarına neden olabilir.
  • Sadece su tüketmek, elektrolit seviyelerini ciddi şekilde etkileyebilir. Sodyum, potasyum, kalsiyum ve magnezyum gibi elektrolitlerin dengesi bozulduğunda, ciddi sağlık sorunları ortaya çıkabilir.
  • Diyabet hastaları için su orucu, kan şekeri seviyelerinin tehlikeli derecede düşmesine neden olabilir. Hipoglisemi, baş dönmesi, halsizlik, bilinç kaybı ve hatta koma gibi ciddi belirtilere yol açabilir.
  • Su orucu sırasında vücut, enerji ihtiyacını karşılamak için kas dokusunu parçalayabilir. Uzun süreli oruçlarda bu durum belirgin hale gelir ve kas kütlesini azaltabilir.
  • Uzun süreli kalori kısıtlaması, bazal metabolik hızın düşmesine neden olabilir. Oruç sonrası kilo alımını kolaylaştırabilir.

Son düzenleme:

bahtsizbedevi23

80+ Bronze

1. Gün 154.4 kilo Geldim
2. Gün 153.3 kilo Geldim
3. Gün 152.4 kilo Geldim

Hergun zayıfladığını görünce motive oluyorsun ama su diyeti diye birssy yok kilo vermiyorsun aslında sadece depoya malzeme girmiyor sağlığınıda kötü etkiliyorsun. Kiloyu geri hızlı hızlı alacağından uzun vadeli garanti bir diyet uygulamak daha mantıklı. En önemlisi vazgeçmemek

Dahası  
Reaksiyon skoru
48
İsim
Hamka

1. Gün 154.4 kilo Geldim
2. Gün 153.3 kilo Geldim
3. Gün 152.4 kilo Geldim

2 Gün Ara Verdim Yeşillik Ağırlıklı Beslendim 16.11.2024 saat 22.55 te Yemekten Sonra 153.5 Kilo Geldim 3 Güne Tekrar Başlıyorum Hedefim 149 Kiloya Düşmek Eğer Hedefime Ulaşırsam 8 Günde 6 Kilo Kaybetmiş Olcam
porsiyonları küçültün rte

• Beğen

Vuudx

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,162
İsim
Yusuf Karakaya
Hocam su orucu cidden ben sonuna kadar azimli sekilde devam edebilirim diyorsan ise yarar ama ciddi sekilde aylarca sabretmen lazim ve vucut biryerden sonra kendini tamamen kapatmaya basliyor, bence 7 gun su orucu bir gun normal yemek seklinde devam et ama yemeklerin karbonhidratsiz ve olabildigince kalorisiz olsun, cok uzun sure su orucu yaparsan vucudun iyi tepki vermeyebilir, yine de denemek senin kararin

• Beğen
Top Bottom