Yardım Amazon Yanlış Teslimat !!Yardımcı Olur Musunuz!!

Reaksiyon skoru
2
Arkadaşlar ben msı b550 gamıng adında beyaz bir anakart sipariş ettim bugün ürün elime geldi farklı model ve siyahını göndermişler
ben ürünü sipariş ettikten sonra 1200-1300tl arsında bir zam gelmiş bana gönderdikleri ürün 6700tl benim ürünüm 7200 tl ben 6000 e sipariş ettim amazona ulaştığımda da bana satıcıya mesaj attırdılar
satıcı stok yok iade edin derse bana amazon fiyat farkını karşılamazmış çünkü 3.taraf satıcıymış temsilci bana bunları söyledi sizce ne yapmalıyım böyle bir durumda hakkımı alabilir miyim bilen yada benzer durum yaşayan varsa lütfen yazar mısınız??

Arkadaşlar ben msı b550 gamıng adında beyaz bir anakart sipariş ettim bugün ürün elime geldi farklı model ve siyahını göndermişler
ben ürünü sipariş ettikten sonra 1200-1300tl arsında bir zam gelmiş bana gönderdikleri ürün 6700tl benim ürünüm 7200 tl ben 6000 e sipariş ettim amazona ulaştığımda da bana satıcıya mesaj attırdılar
satıcı stok yok iade edin derse bana amazon fiyat farkını karşılamazmış çünkü 3.taraf satıcıymış temsilci bana bunları söyledi sizce ne yapmalıyım böyle bir durumda hakkımı alabilir miyim bilen yada benzer durum yaşayan varsa lütfen yazar mısınız??
3. Taraf satıcı olduğu için Amazon değil satın aldığın mağazadan sipariş etmiş sayılırsın. Satın aldığın satıcı düzgün ise illa ki bu hatayı giderir.

hiç hatırlamıyorum dikkat etmedim ama aynı satıcının başka ürününü girdiğimde Gönderim sağlayan: Amazon Satıcı: xxx yazıyor
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Gönderici amazon muydu?
hiç hatırlamıyorum dikkat etmedim ama aynı satıcının başka ürününü girdiğimde Gönderim sağlayan: Amazon Satıcı: xxx yazıyor

Gönderici amazonsa, gelen ürün teorik olarak yanlışsa ve satıcı yardımcı olmuyorsa. Amazondan arama talebi oluştur. "A'dan Z'ye garanti sürecinin devreye alınmasını" talep et. Şansını dene belirli süre içinde sorun satıcı ile çözülemezse amazon olaya "bazen" ve "duruma" göre müdahale edebiliyor. Ama bu sorununu kesin çözdü çözecek gibi bişey değil.

Gönderici amazon muydu?
Gönderen amazon olsada satıcı farklı olabilir hocam. 3. Taraf satıcınında çok umursayacağını sanmıyorum bence çok büyük sorun teşkil etmiyorsa kullan derim hiç uğraşma bi renk için.

Gönderici amazonsa, gelen ürün teorik olarak yanlışsa ve satıcı yardımcı olmuyorsa. Amazondan arama talebi oluştur. "A'dan Z'ye garanti sürecinin devreye alınmasını" talep et. Şansını dene belirli süre içinde sorun satıcı ile çözülemezse amazon olaya "bazen" ve "duruma" göre müdahale edebiliyor. Ama bu sorununu kesin çözdü çözecek gibi bişey değil.
Amazon kendi sattığı ürünlere 30 gün koşulsuz şartsız iade garantisi veriyor diğer satıcılar 3. Taraf olduğu için dikkate alacağını düşünmüyorum.

Gönderen amazon olsada satıcı farklı olabilir hocam. 3. Taraf satıcınında çok umursayacağını sanmıyorum bence çok büyük sorun teşkil etmiyorsa kullan derim hiç uğraşma bi renk için.

Amazon kendi sattığı ürünlere 30 gün koşulsuz şartsız iade garantisi veriyor diğer satıcılar 3. Taraf olduğu için dikkate alacağını düşünmüyorum.
Gönderici amazon olduğu zaman duruma müdahale edebiliyorlar. A'dan Z'ye garanti süreci deniyor bu duruma. Sadece göndericisi Amazon'sa oluyor bu.
Kesin bilgi değildir. Politikalarını değiştirebiliyorlar.

farkları

Gönderici amazon olduğu zaman duruma müdahale edebiliyorlar. A'dan Z'ye garanti süreci deniyor bu duruma. Sadece göndericisi Amazon'sa oluyor bu.
Kesin bilgi değildir. Politikalarını değiştirebiliyorlar.
bakıyorum şuan tek fark bunlar onun dışında hepsi aynı sadece beyaz olduğun için daha pahalı 1000 tl ye yakın fark var

bana gönderdikleri: wifi6e bluetooth5.3 max 4800mhz 8 faz siyah
benim sipariş ettiğim: wifi5 bluetooth4.2 max 4400mhz 10 faz beyaz

30 gün olayı değişti bazı ürünler 14 bazı ürünler 30 oldu

farkları

bakıyorum şuan tek fark bunlar onun dışında hepsi aynı sadece beyaz olduğun için daha pahalı 1000 tl ye yakın fark var

bana gönderdikleri: wifi6e bluetooth5.3 max 4800mhz 8 faz siyah
benim sipariş ettiğim: wifi5 bluetooth4.2 max 4400mhz 10 faz beyaz
Bluetooth ve wifi olarak sana gelen daha iyi mhz olarakta daha yüksek bence boşver faz olarak daha iyi diğeri ama bilemedim sen biliyon kral ürün senin sonuçta şansını denemek istiyorsan dene belki fiyat farkı almadan yardımcı olabilir amazon. Yukarıda arkadaşın belirttiği A'dan Z'ye garanti süreci talebini oluştur hocam oradan bir şansını dene eğer uygulamada sipariş ettiğin ürün beyaz olarak gözüküyorsa siparişlerim kısmında yüksek ihtimalle yardımcı olurlar.

Bluetooth ve wifi olarak sana gelen daha iyi mhz olarakta daha yüksek bence boşver faz olarak daha iyi diğeri ama bilemedim sen biliyon kral ürün senin sonuçta şansını denemek istiyorsan dene belki fiyat farkı almadan yardımcı olabilir amazon.
aynen fiyat farkını almaya çalışıcam, çünkü forumlarda okuyorum çok uğraştırıyorlarmış aylarca beklemekte istemiyorum. Bundan sonra satıcının amazon olmasına çok dikkat edicem en azından arkasında dururlar diye düşünüyorum

aynen fiyat farkını almaya çalışıcam, çünkü forumlarda okuyorum çok uğraştırıyorlarmış aylarca beklemekte istemiyorum. Bundan sonra satıcının amazon olmasına çok dikkat edicem en azından arkasında dururlar diye düşünüyorum
Amazon her türlü duruyor sadece işleyişi ve yazılanları doğru anlamak önemli ben steel series kulaklık aldım 1.5 yıl kullandım kulaklığın tasarım hatası yüzünden içinden vidası çıktı ve sol kulak kısmı ayrıldı başlık kısmından garanti bitmesinede 1-2 ay falan vardı yazdım amazona kargo bilgileri ilettiler gönderdim incelendi bana direkt 0 ürün gönderdiler garantili ki ürünü falan hiç düşürmemiştim tabi temiz kullanmıştım onuda ekliyim ürün ayıplıymış demek ki :kekw:

Geri