Neler Yeni

Rehber Assetto Corsa Gerçekçi Grafik ve Yağmur Aktifleştirme (Videolu)

Arkadaşlar şimdi bize temel olarak şunlar lazım:
  • Content Manager
  • Custom Shaders Patch (CSP)
  • SOL
Bu saydığım 3 şeyin indirme kurulum şeklini size bu rehberimde anlattım: TIKLAYIN.

NOT
Bu arada bahsetmeden geçmeyeyim, sakın CSP'nizi Content Manager'dan yüklemeyin. Benim üste koyduğum rehberdeki bıraktığım linkten indirin çünkü benim bıraktığım linkteki sürüm hava durumlarını desteklerken CM'deki sürüm desteklemiyor.

Assetto Corsa & CSP & PPFilter Ayarları

Size direkt link bırakacağım, bu sayede uğraşmadan CSP, oyun grafiklerini ve PPFilter ayarlarını direkt otomatik olarak yapabileceksiniz. Linkler:
Assetto Corsa Grafik Ayarlarım: TIKLAYIN.
CSP Ayarlarım: TIKLAYIN.
PPFilter Ayarlarım: TIKLAYIN.

Örneğin "Assetto Corsa Grafik Ayarlarım" linkine tıkladınız ve şöyle bir ekran geldi:
1655899094449.png

İşaretlediğim kısma tıkladıktan sonra sizi Content Manager'a atıp şöyle bir ekranla karşılayacak:
1655899138515.png

Bu çıkan sekmede de "Apply & Save" veya "Uygula & Kaydet" diyeceksiniz. Bunu her 3 linke de yapın. Sonrasında Content Manager üzerinden ayarlarımız bitiyor.

Benim sistem özelliklerim:
GPU: RTX 2060 Mobile 6GB
CPU: i7-10750H
RAM: 1x16GB 3200MHz
eğer sisteminiz bendekinden iyiyse grafik ayarlarını Content Manager'dan arttırabilirsiniz veya bendekinden kötüyse düşürebilirsiniz.

Yağmuru Aktifleştirme (Videolu)

1655899291647.png

Bu kısımda araba, harita, zaman vb. ayarları yaptıktan sonra oyunumuza giriş yapalım. Evet ok çizerek anlatmaya üşendiğim için size direkt kendi çektiğim videodan anlatmaya karar verdim, daha kısa ve kolay olur diye tahmin ediyorum. Eğer müsait olsaydım sesli bir anlatım olacaktı fakat... Neyse bir dahaki rehberde yaparız.

Video:

Arkadaşlar yanıtlarda bunun hakkında sorun yaşayan olduğu için ek olarak bir şey ekliyorum, eğer fare ile oynuyorsanız ve farenizi sağ tarafa götüremiyorsanız "CTRL+M" kombinasyonunu kullanarak farenizi açıp kapatabilirsiniz.

Rehberimin sonuna geldiniz, umarım hata almadan başarılı bir şekilde yapmışsınızdır. Sonraki rehberimde görüşmek dileğiyle...

Son düzenleme:

Charrins

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
22
İsim
Emre ÜLKER
yağmur oldu sıkıntı yok ama yerde hiç su gözükmüyor o nedendir acaba bütün ayarlar fullde @Mustafa Zahid

Dahası  
Reaksiyon skoru
50
İsim
Muhammed yılmaz
Hocam rx 6600 XT
Ryzen 5 5500
16 GB 3200 ram
Kaldırır mı minimum 80-90 FPS almak istiyorum bu modla

somoncum

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,939
İsim
Enver Eryalçın
Arkadaşlar şimdi bize temel olarak şunlar lazım:
  • Content Manager
  • Custom Shaders Patch (CSP)
  • SOL
Bu saydığım 3 şeyin indirme kurulum şeklini size bu rehberimde anlattım: TIKLAYIN.

NOT
Bu arada bahsetmeden geçmeyeyim, sakın CSP'nizi Content Manager'dan yüklemeyin. Benim üste koyduğum rehberdeki bıraktığım linkten indirin çünkü benim bıraktığım linkteki sürüm hava durumlarını desteklerken CSP'deki sürüm desteklemiyor.

Assetto Corsa & CSP & PPFilter Ayarları

Size direkt link bırakacağım, bu sayede uğraşmadan CSP, oyun grafiklerini ve PPFilter ayarlarını direkt otomatik olarak yapabileceksiniz. Linkler:
Assetto Corsa Grafik Ayarlarım: TIKLAYIN.
CSP Ayarlarım: TIKLAYIN.
PPFilter Ayarlarım: TIKLAYIN.

Örneğin "Assetto Corsa Grafik Ayarlarım" linkine tıkladınız ve şöyle bir ekran geldi:
Alıntıyı görüntüle
İşaretlediğim kısma tıkladıktan sonra sizi Content Manager'a atıp şöyle bir ekranla karşılayacak:
Alıntıyı görüntüle
Bu çıkan sekmede de "Apply & Save" veya "Uygula & Kaydet" diyeceksiniz. Bunu her 3 linke de yapın. Sonrasında Content Manager üzerinden ayarlarımız bitiyor.

Benim sistem özelliklerim:
GPU: RTX 2060 Mobile 6GB
CPU: i7-10750H
RAM: 1x16GB 3200MHz
eğer sisteminiz bendekinden iyiyse grafik ayarlarını Content Manager'dan arttırabilirsiniz veya bendekinden kötüyse düşürebilirsiniz.

Yağmuru Aktifleştirme (Videolu)

Alıntıyı görüntüle
Bu kısımda araba, harita, zaman vb. ayarları yaptıktan sonra oyunumuza giriş yapalım. Evet ok çizerek anlatmaya üşendiğim için size direkt kendi çektiğim videodan anlatmaya karar verdim, daha kısa ve kolay olur diye tahmin ediyorum. Eğer müsait olsaydım sesli bir anlatım olacaktı fakat... Neyse bir dahaki rehberde yaparız.

Video:

Arkadaşlar yanıtlarda bunun hakkında sorun yaşayan olduğu için ek olarak bir şey ekliyorum, eğer fare ile oynuyorsanız ve farenizi sağ tarafa götüremiyorsanız "CTRL+M" kombinasyonunu kullanarak farenizi açıp kapatabilirsiniz.

Rehberimin sonuna geldiniz, umarım hata almadan başarılı bir şekilde yapmışsınızdır. Sonraki rehberimde görüşmek dileğiyle...
klavye de drift atacağım sol sağ kırıp gazı köklüyorum ancak %10 gaz veriyor bir anda %100 vermiyor bunun için iade etmiştim fizikleri güzel oyunlardan ve istediğim arabayı modlayıp koyabildiğimiz için çok bir zevk veriyor ancak bu neden den dolayı oyunu iade etmek zorunda kalmıştım full sürümünü sebebi nedir?

Mustafa Zahid

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,240
İsim
Mustafa Zahid Önder
İlgilendiği Kategoriler
Her şeye maydanoz olur.
Instagram
@mustyonder
Steam
id/mustyonder
Discord
mustyonder#0007
Hocam rx 6600 XT
Ryzen 5 5500
16 GB 3200 ram
Kaldırır mı minimum 80-90 FPS almak istiyorum bu modla
Kanka ben GTX 1070 gibi performans veren RTX 2060 Mobile kullanıyorum. Onla 50FPS falan alıyorsam bence sen rahatlıkla 80FPS alırsın diye tahmin ediyorum.

yağmur oldu sıkıntı yok ama yerde hiç su gözükmüyor o nedendir acaba bütün ayarlar fullde @Mustafa Zahid
RainFX Debug'dan Water ve Wet ayarlarını açtın mı? Açmadıysan olmaz.

klavye de drift atacağım sol sağ kırıp gazı köklüyorum ancak %10 gaz veriyor bir anda %100 vermiyor bunun için iade etmiştim fizikleri güzel oyunlardan ve istediğim arabayı modlayıp koyabildiğimiz için çok bir zevk veriyor ancak bu neden den dolayı oyunu iade etmek zorunda kalmıştım full sürümünü sebebi nedir?
Assetto Corsa'nın klavye kontrol ayarlarında ayarlı gaz verme olayı vardı diye hatırlıyorum. Yanlışlıkla onla oynamış olabilirsin. Benim kontrol ayarlarımı dene bakalım:

Direksiyon mouse ile, gaz-fren klavye ile.

somoncum

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,939
İsim
Enver Eryalçın
Kanka ben GTX 1070 gibi performans veren RTX 2060 Mobile kullanıyorum. Onla 50FPS falan alıyorsam bence sen rahatlıkla 80FPS alırsın diye tahmin ediyorum.

RainFX Debug'dan Water ve Wet ayarlarını açtın mı? Açmadıysan olmaz.

Assetto Corsa'nın klavye kontrol ayarlarında ayarlı gaz verme olayı vardı diye hatırlıyorum. Yanlışlıkla onla oynamış olabilirsin. Benim kontrol ayarlarımı dene bakalım:

Direksiyon mouse ile, gaz-fren klavye ile.
Bunu denemiştim olmadı.

Charrins

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
22
İsim
Emre ÜLKER

Mustafa Zahid

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,240
İsim
Mustafa Zahid Önder
İlgilendiği Kategoriler
Her şeye maydanoz olur.
Instagram
@mustyonder
Steam
id/mustyonder
Discord
mustyonder#0007

nightfall

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
169
İsim
Kasım Can
Rehber için teşekkürler ✌🏻 Peki bu klavyeden oynama olayı için bir çözümünüz var mı? Ucuz diye aldık araba parçalama simülatör çıktı, virajları alamıyorum bir türlü 🤦🏻‍♂️

Charrins

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
22
İsim
Emre ÜLKER
Rehber için teşekkürler ✌🏻 Peki bu klavyeden oynama olayı için bir çözümünüz var mı? Ucuz diye aldık araba parçalama simülatör çıktı, virajları alamıyorum bir türlü 🤦🏻‍♂️
dip gaz zaten giremezsim virajlara ama mouse alışmayı dene daha stabil oluyor klavyeyle maks yapılacak şey trafikte makas atmak

Mustafa Zahid

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,240
İsim
Mustafa Zahid Önder
İlgilendiği Kategoriler
Her şeye maydanoz olur.
Instagram
@mustyonder
Steam
id/mustyonder
Discord
mustyonder#0007
Direksiyonu mouse ile kontrol et ve viraj 15 derece üstü (bunu nasıl hesaplarsın bilmem) keskinliğindeyse gazı kes ve frenle. Ek olarakta lastik seçimini Semislick veya Hyperslick yap. En iyi yol tutandan en kötü yol tutana doğru şöyle gider:
Hyperslick > Semislick > Street (ST)

Hyperslick : Trafikte makas atmalık
Semislick : Bunu sadece araba ayarlarında Hyperslick yokken seçiyorum.
Street ST : Drift atmalık.

dip gaz zaten giremezsim virajlara ama mouse alışmayı dene daha stabil oluyor klavyeyle maks yapılacak şey trafikte makas atmak
Ben direksiyonu klavye ile kontrol ederken arabayı döndüremiyorum bile, o halde trafikte makas atana saygı duyarım.

nightfall

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
169
İsim
Kasım Can
Direksiyonu mouse ile kontrol et ve viraj 15 derece üstü (bunu nasıl hesaplarsın bilmem) keskinliğindeyse gazı kes ve frenle. Ek olarakta lastik seçimini Semislick veya Hyperslick yap. En iyi yol tutandan en kötü yol tutana doğru şöyle gider:
Hyperslick > Semislick > Street (ST)

Hyperslick : Trafikte makas atmalık
Semislick : Bunu sadece araba ayarlarında Hyperslick yokken seçiyorum.
Street ST : Drift atmalık.

Ben direksiyonu klavye ile kontrol ederken arabayı daha döndüremiyorum bile, o halde trafikte makas atana saygı duyarım.
Tamamdır usta eyvAllah sağolasın değerli bilgilerin için 👌🏻🌿

Charrins

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
22
İsim
Emre ÜLKER
CSP sürümün benim attığım CSP sürümümü mü? Çünkü normal düz CSP sürümlerinde yağmur desteklenmeyebiliyor. İstersen CSP'yi benim koyduğum linkten bir daha indirebilirsin. Rehberin başındaki "TIKLAYIN" diye bıraktığım yerde var.
Senin attığın sürüm yoksa yağmur bile yağmıyor du zaten şuan yağıyor ses vs her şey var sadece yere birikinti yapmıyor bütün ayarlar da aynı ama

ijustfaruk

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Arayüz ve ayarlarından dolayı şu oyuna bir türlü ısınamadım rehber sayesinde tekrar deneyeceğim teşekkürler

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,032,432
Üyeler
163,656
Son üye
kingforg
Top Bottom