Neler Yeni

Fitness için tavsiye

Atahan34

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
11
İsim
Atahan Kutlu
Herkese iyi günler. Sizden fitness adına tavsiye isteyeceğim. Öncelikle 17 yaşındayım. Boyum 192 cm, kilom ise 110 kg. Haziran ayında hem fitness hem de de diyete aynı anda başladım. Haziran'da ilk başladığım zamanlar kilom 128,8 kg idi. Ağustos'un ortalarına kadar spor ve diyetimi devam ettirerek 20 kilo civarı bir kilo verdim ve 108 Kg'a kadar düştüm. Daha sonra 3 haftalığına köye gittim ve orada spor ve diyeti bayağı saldım. İstanbul'a döndüğümde 3 kilo alıp 111 Kg'a çıkmıştım. Döndüğümde bir süre spor salonuna gitmedim. Daha sonra okullar açıldığı için (12. sınıfım) sporu savsaklamaya devam ettim biraz. Diyette de biraz kaçırmalarım oldu, abur cubur falan yiyordum, ona rağmen 400 gr vermiştim geçen hafta. Şimdi tekrardan sporu ve diyeti devam ettirmeye karar verdim. Bu cuma uzun süreden sonra ilk kez salona gittim. Oradaki hoca öncelikle 3 haftalık bir adaptasyon programı verdi. Bunu bitirdikten sonra tekrar normal program yazarız dedi.
Program şu şekilde:

Adsız.png

Bu program şimdilik iyi midir sizce? 10 dk ısınma yazılmış ama 15 dk koşu bandı + 15 dk eliptik bisiklet yapıp öyle hareketlere geçsem sorun olur mu? (Alt bölgem üst vücuduma göre daha yağlı o yüzden böyle yapmak istiyorum.)

Son olarak ise şey soracağım. Üyeliğim Ocak ayının 20'sine kadar devam ediyor, daha sonra üyeliğimi devam ettirmeyeceğim çünkü dersler bayağı yoğunlaşacak, belki YKS bittikten sonra bir dahaki yaz tekrar yazılıp devam ederim. Bu zamana kadar hedefim vücudumu forma sokup 80-85 kilolara düşmek. Sizce bu şekilde hem sporla hem diyetle giderek kilomu bu kadar düşürebilir miyim yoksa çok uç bir hedef mi olur?

Ayrı olaraktan yarın diyetisyene gidip yeni program alacağım, isterseniz onu da atabilirim yarın. Fazla uzattıysam kusura bakmayın. Şimdiden teşekkürler.

CemSultan01

80+ Bronze
Sınırlarını sadece sen belirlersin.
Azimle tabii ki yaparsın. Neden uç bi hayal olsun ki :)

pekcevik

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,600
İsim
Mert Pekçevik
İlgilendiği Kategoriler
Oyun Bilgisayarları
Instagram
pekcevikk
Steam
https://steamcommunity.com/profiles/76561199142548828/
Discord
bigg papi locsta
15 dk koşu bandı + 15 dk eliptik bisiklet yapıp öyle hareketlere geçsem sorun olur mu?
SAKIN böyle yapma antrenmandan sonra yap bunları ve bence kesinlikle spora ara verme ilk 1 yıl ilaçlı gibi gelişiceksin zaten günde 1.30 saatini ayırman sorun olmaz bence

mhmtsalih

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
125
İsim
Mehmet Salih
Eğer kilo almak istemiyorsan kalori hesabı yapman lazım ve ona göre diyet listesi yapmalısın veya yemelisin. Kafana takılan farklı bir soru varsa sorabilirsin.(3 ay gitmişsin zaten büyük değişim 3 ayda oluyor sonra yavaş yavaş gelişim oluyor hedefine göre çalışmalısın)

Atahan34

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
11
İsim
Atahan Kutlu
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
SAKIN böyle yapma antrenmandan sonra yap bunları ve bence kesinlikle spora ara verme ilk 1 yıl ilaçlı gibi gelişiceksin zaten günde 1.30 saatini ayırman sorun olmaz bence
Hocam Ocak ayında üyeliğim bitiyor. Hem son sınıf olduğum için hem de maddi durumlardan dolayı devam ettiremem ancak yazın belki olabilir. Haziran'daki programımda ilk 15 dk eliptik bisiklet yapıp sonrasında hareketlere geçip en son da 15 dk koşu bandı yapıp çıkıyordum. Sizce yine böyle devam ettirsem iyi midir?

pekcevik

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,600
İsim
Mert Pekçevik
İlgilendiği Kategoriler
Oyun Bilgisayarları
Instagram
pekcevikk
Steam
Discord
bigg papi locsta
Hocam Ocak ayında üyeliğim bitiyor. Hem son sınıf olduğum için hem de maddi durumlardan dolayı devam ettiremem ancak yazın belki olabilir. Haziran'daki programımda ilk 15 dk eliptik bisiklet yapıp sonrasında hareketlere geçip en son da 15 dk koşu bandı yapıp çıkıyordum. Sizce yine böyle devam ettirsem iyi midir?
Değildir, idmanı bitirdikten sonra bisiklet gibi aletleri yapmalısın idmandan önce filtre kahve içebilir muz falan yiyebilirsin güzel avantajları olur senin için

Atahan34

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
11
İsim
Atahan Kutlu
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Eğer kilo almak istemiyorsan kalori hesabı yapman lazım ve ona göre diyet listesi yapmalısın veya yemelisin. Kafana takılan farklı bir soru varsa sorabilirsin.(3 ay gitmişsin zaten büyük değişim 3 ayda oluyor sonra yavaş yavaş gelişim oluyor hedefine göre çalışmalısın)
Hocam benim sıkıntım biraz fazla kilom var. Boyumdan dolayı çok göstermese de vücudum yağlı birazcık. Özellikle bacak ve kalça bölgemde daha fazla. Yağ yakıp daha şık bir görünüm kazanmak istiyorum. Sizce 4 ayda herhangi bir sonuç alır mıyım? Bir de haftada kaç gün gitmemi önerirsiniz? 4 gün falan yeter mi?
Mesaj otomatik birleştirildi:

Değildir, idmanı bitirdikten sonra bisiklet gibi aletleri yapmalısın idmandan önce filtre kahve içebilir muz falan yiyebilirsin güzel avantajları olur senin için
Filtre kahve yerine Türk kahvesi olabilir mi?

pekcevik

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,600
İsim
Mert Pekçevik
İlgilendiği Kategoriler
Oyun Bilgisayarları
Instagram
pekcevikk
Steam
Discord
bigg papi locsta
Hocam benim sıkıntım biraz fazla kilom var. Boyumdan dolayı çok göstermese de vücudum yağlı birazcık. Özellikle bacak ve kalça bölgemde daha fazla. Yağ yakıp daha şık bir görünüm kazanmak istiyorum. Sizce 4 ayda herhangi bir sonuç alır mıyım? Bir de haftada kaç gün gitmemi önerirsiniz? 4 gün falan yeter mi?

Olur ayrıca Nescafe Gold olabilir

mhmtsalih

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
125
İsim
Mehmet Salih

1 gün gidip birgün gitmeyebilirsin ama ağırlıktan ziyade cardio yapman lazım. Ayrıca her sabah düzenli koşu yapman lazım 2 günde 1 gideceksen. Sporda süreklilik önemli, çünkü nankördür kendisi :)

woody

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
37
İsim
woody
kardiyo arti bu programi uygulayabilirsin. baslangic-orta seviye denilebilir. bir gun usttekini, bir gun alttakini yaparak dongu halinde ilerlersiniz.

Ekler

• 1664127242564.png
    1664127242564.png
    276.9 KB · Hit: 78
Top Bottom