Neler Yeni

Hristiyanlık neden yanlış?

The Semih

80+ Gold
Ben söyliyim mevzu akıllarına yatmaması değil. Ateizm veya herhangi bir dinin populerliği. Popülizm çok irite etmeye başladı. Belli bir tabaka bir şeyi popüler hale getirdiği zaman ne yazık bırak araştırmayı hoşuna ne gidiyorsa ona inanan türler türedi. Şu da bir etken. Dinin emirleri ve gereklilikleri hoşlarına gitmediği için. Çok genel konuşacağım örneğin bundan bi 10 yıl kadar önce bu bebeler vitamin iken Satanizm popüler olmuştu mesela. Etrafta Firavun götü gibi gezen bir sürü gençler türemişti. Ne yazık ki popüler kültür köleliği bu duruma getirdi.
Doğru söze ne denir popüler kültür köleliği yaygın şuan çünkü aile eğitimi aşırı zayıfladı, Nedense bu tizm inançlarında farkettiysen %95 i geçmiş türk tarihini bile ilgisi olmayan insanlar hep batı özentiliği var bunlarda, geçmişini atalarına ilgisi olan türk genci olupta ateist olan hiç rastlamadım daha illa vardır ama yüzdelik olarak konuşuyorum.

Marginale

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,269
İsim
Muhammed efe
Doğru söze ne denir popüler kültür köleliği yaygın şuan çünkü aile eğitimi aşırı zayıfladı, Nedense bu tizm inançlarında farkettiysen %95 i geçmiş türk tarihini bile ilgisi olmayan insanlar hep batı özentiliği var bunlarda, geçmişini atalarına ilgisi olan türk genci ve ateist hiç rastlamadım daha illa vardır ama yüzdelik olarak konuşuyorum.
Batı özentileri dediğin gibi Ateizm, Deizm gibi inançlara yöneliyor. Fakat yeni bir kitle çıktı kendince İslam ve Türk'lüğü ayırmaya çalışan. Bunlarda Tengri'ci veya Ateist. Nedense İslam'a inanmak için milyonlarca sebep arayanlar popüler olan inanç veya dinlere geçmek için osuruktan teyyare sebeplere tutunup ona inanıyor. Dünya'da, doğada, insan bedeninde düzen yok diyen gerizekalılar bilmiyor ki yüzlerce kas lifi, organlarıi ses telleri düzen içinde çalışıp onu konuşturuyor. Adam derken bile dediği şeyin anti tezini yapmış oluyor :D .

The Semih

80+ Gold
Batı özentileri dediğin gibi Ateizm, Deizm gibi inançlara yöneliyor. Fakat yeni bir kitle çıktı kendince İslam ve Türk'lüğü ayırmaya çalışan. Bunlarda Tengri'ci veya Ateist. Nedense İslam'a inanmak için milyonlarca sebep arayanlar popüler olan inanç veya dinlere geçmek için osuruktan teyyare sebeplere tutunup ona inanıyor. Dünya'da, doğada, insan bedeninde düzen yok diyen gerizekalılar bilmiyor ki yüzlerce kas lifi, organlarıi ses telleri düzen içinde çalışıp onu konuşturuyor. Adam derken bile dediği şeyin anti tezini yapmış oluyor :D .
Hocam bütün inançlara saygı duyarım fakat Ateizm'e asla gerçekten tenekeye inanana bile saygı duyarım ama hiçbir şeye inanmamak ve evrenin kendiliğinden oluştuğunu düşünenler gerçekten sıkıntılı.

Remi

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,219
İsim
Mustafa Yüksel
İlgilendiği Kategoriler
Bilim, Tarih
Instagram
@remileas
Discord
lrearis
Kendi birkaç kanıtım var onları paylaşayım bu konuda, kendim ayrıca bir konu açmayı düşünüyordum ama halihazırda bir konu var bu yüzden buna yazayım bir kısmını.

Matta 4:8 ; İblis bu kez İsa'yı çok yüksek bir dağa çıkardı. O'na bütün görkemiyle dünya ülkelerini göstererek, 9 “Yere kapanıp bana taparsan, bütün bunları sana vereceğim” dedi.

Bu ayet direkt olarak düz dünyaya işarettir , çünkü en yüksek dağa bile çıksanız yuvarlar dünya modelinde , bütün dünyayı göremezsiniz.

Yaratılış 1:14-16 ; Tanrı şöyle buyurdu: Gökkubbede gündüzü geceden ayıracak, yeryüzünü aydınlatacak ışıklar olsun. Belirtileri, mevsimleri, günleri, yılları göstersin.” Ve öyle oldu. Tanrı büyüğü gündüze, küçüğü geceye egemen olacak iki büyük ışığı ve yıldızları yarattı.

Bu ayette de , önce dünya , sonra ay ve güneşin yaratildığı yazılıdır bu da bilim ile tam tersi bir söylemdir.

Birkaç bildiğim şey daha var ama şu an finallerime çalışıyorum. Daha sonra bu konu aktif olursa yazabilirim.

Bura.K

80+ Silver
Hocam bütün inançlara saygı duyarım fakat Ateizm'e asla gerçekten tenekeye inanana bile saygı duyarım ama hiçbir şeye inanmamak ve evrenin kendiliğinden oluştuğunu düşünenler gerçekten sıkıntılı.
Saygı duymazsanız, saygı bekleyemezsiniz.
İsteyen istediğine inanır, bu sebepten kimseyi yargılayamazsınız.

Selamlar, bir dine mensup (İslam) birisi olarak neden Hristiyanlık dininin yanlış olduğunun sonucuna vardığıma daire kısa bir özet yazmak istedim. Konuda, Hristiyanlık dininde olan bazı mantık dışı hareketler ve incilin içinde olan çelişkilerden söz edeceğim. Herkesin anlayabilmesi için sade ve anlaşılır bir dil kullanacağım. Konuda hiç yorum yok sadece temel bilgilerden bahsettim ve yaptığım alıntılar kitaptandır.

1-) Öncelikle Hristiyanların inandığı TESLİS inancı:

Alıntıyı görüntüle
Hristiyanlıkta olan mantık bu görselde ifade ettiğim gibidir, bunu kabul etmeyen Hristiyan yoktur. Tesliste hem 3 ilah var hem de 1 ilah var denilmeye çalışıyor ve bu görsele değer verdiğiniz zaman matematiksel olarak bir yanlış olduğunu görürsünüz çünkü tam olarak "3=1" denilmeye çalışılıyor ve bu bilimde ve mantıkta reddedilmesi kolay bir inanç.

2-) Kitapta bulunan bazı çelişkiler

Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle
İsa(as)'ın bir Tanrı olduğuna inanılır fakat "Luka 18/19" ayetinde İsa(as) kendisi tanrı olmadığı izah etmeye çalışıyor ve bu başlı başına bir çelişkidir.

Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle
Aynı kitapta yer alan kıssa da iki farklı bilgi veriliyor, Nuh(as) "Yaratılış 6/19" ayetinde " bir erkek bir dişi olmak üzere birer çifti al" denilmiş ama bir kaç sayfa sonra "Yaratılış 7/12" de ise "temiz hayvanlardan erkek ve dişi yedişer çift, kirli sayılan hayvanlardan birer çift, kuşlardan yedişer çift al" denilmiş. Yani bu kitaba göre Nuh(as) gemiye kaç çift hayvan almış diye sorarsak bu soruya iki cevap bulabiliyor ve buda bir çelişkidir.

Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle
Aynı kitapta yer alan konu hakkında iki farklı bilgi veriliyor yine, "Mısır'dan Çıkış 34/7" ayetinde bir suçlunun suçundan geri kalan nesillerde sorumludur deniliyor, "Hezekiel 18/20" ayetinde ise herkes kendi suçundan sorumlu deniliyor.

Neden yanlış olduğuna dair temel, güçlü çelişkiler ve kitaptan alıntı yaparak anlatmaya çalıştım, bir Müslüman bu tür bilgileri biliyor olmalı diye düşündüğüm için böyle kısa ve sade bir dil ile anlatmak istedim.
Tamam da dostum Kuran-ı Kerimi de detaylı incelersen illa ki çelişkili yerler bulursun. O hal de o zaman Hristiyan bir kişi de Kuranı inceler ve senin yaptığın gibi bir teori ortaya atabilir. O zaman da ona göre o adam haklı. Sonuç olarak her iki dine mensup kişiler de Tanrı ya da Allahın var olduğuna inanıyor. Sadece peygamberler ve ibadet şekilleri farklı. O yüzden böyle konuların konuşulması ya da tartışılmasını doğru bulmuyorum. Çünkü her kişi farklı dine mensup. Ve kendine göre haklı. Sonuç olarak 4 büyük din var ve hepsini yollayan Allah değil mi ? Eee o zaman neden İslam dini en doğru din olarak kabul ediliyor sadece ? O yüzden böyle konular tartışmaya çok fazla açık.

Holmes*

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
50
İsim
ilyas ertekin
Herkes her düşüncesine bir din ismi veriyor. Çokça türediler. İşine gelen herkes işine geldiği gibi bir din uydurmaya başladı. 23 yaşında bir gencim. 17-18 yaşlarımda çok şeye cevap aradım. Ama aklım hiçbir zaman bir yaratıcının olmadığına inanmadı çünkü böyle bir şeyin mümkün olamayacağını bana verilen aklım sayesinde anlayabiliyordum. Hala daha yaygın bir şekilde inanılan din, Hristiyanlık hükmü bitmiş bir din. Geldiği ilk zamanlarda bile tevhid inancını getiren bir din (bozulmamış kaynaklarına göre). Bozulmadan evvel hak din sayılan bir din. Allah tarafından gönderilmiş bir din fakat hükmü bitmiş bir din. Aklı karışan her kimse yüzeysel bir araştırmaya dahi girse doğruluğun yanlışlığın farkına zaten varacaklar. İslamiyeti yanlış bir din olarak gösteren kişilerin genelini medya oluşturuyor. Tabiri caizse islamın içinde bug arayıp buna göre davranan da çok insan var konuya bir sürü örnek verebilirim. Şahsen müslümanım ve iyi ki müslüman olarak doğdum diyorum. kendi dinimde gördüğüm bir yanlış bir çelişki bir kafa karışıklığı yaşamıyorum fakat insanların bunu uygulayış biçimi beni çileden çıkartıyor. Bir kere sadece ismini vermek istemediğim bir cemaate gittim. Allah dostu denilen bir “insan”a Allah’tan daha çok sevgi beslenildiğine şahit oldum. Sanki Allahı unutmuşlar ve kulundan medet umuyorlar. Ama bunun için islamı suçlayamıyorum. İslamı yanlış uygulayanlarda suç buluyorum. Konu ilerlerse hatta mezhepler alakalı ile de konuşmak isterim…

zapkinus

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,710
İsim
Kanon
İlgilendiği Kategoriler
müziğe dair her şey
sen baba oğul kutsal ruh denen şeyi hiç anlamamışsın

Marginale

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,269
İsim
Muhammed efe
Herkes her düşüncesine bir din ismi veriyor. Çokça türediler. İşine gelen herkes işine geldiği gibi bir din uydurmaya başladı. 23 yaşında bir gencim. 17-18 yaşlarımda çok şeye cevap aradım. Ama aklım hiçbir zaman bir yaratıcının olmadığına inanmadı çünkü böyle bir şeyin mümkün olamayacağını bana verilen aklım sayesinde anlayabiliyordum. Hala daha yaygın bir şekilde inanılan din, Hristiyanlık hükmü bitmiş bir din. Geldiği ilk zamanlarda bile tevhid inancını getiren bir din (bozulmamış kaynaklarına göre). Bozulmadan evvel hak din sayılan bir din. Allah tarafından gönderilmiş bir din fakat hükmü bitmiş bir din. Aklı karışan her kimse yüzeysel bir araştırmaya dahi girse doğruluğun yanlışlığın farkına zaten varacaklar. İslamiyeti yanlış bir din olarak gösteren kişilerin genelini medya oluşturuyor. Tabiri caizse islamın içinde bug arayıp buna göre davranan da çok insan var konuya bir sürü örnek verebilirim. Şahsen müslümanım ve iyi ki müslüman olarak doğdum diyorum. kendi dinimde gördüğüm bir yanlış bir çelişki bir kafa karışıklığı yaşamıyorum fakat insanların bunu uygulayış biçimi beni çileden çıkartıyor. Bir kere sadece ismini vermek istemediğim bir cemaate gittim. Allah dostu denilen bir “insan”a Allah’tan daha çok sevgi beslenildiğine şahit oldum. Sanki Allahı unutmuşlar ve kulundan medet umuyorlar. Ama bunun için islamı suçlayamıyorum. İslamı yanlış uygulayanlarda suç buluyorum. Konu ilerlerse hatta mezhepler alakalı ile de konuşmak isterim…
Haklısın aynı fikirdeyim. Tabii ki dini için araştırma yapan, emek veren, eyhli sünnet insanlar benim için çok kıymetli ama bazı insanlar o dozu ayarlayamıyor.

Dahası  
Reaksiyon skoru
140
İsim
Kadir Çelik
Yahudi yetkililer İsa'ya, “Bunları yaptığına göre, bize nasıl bir belirti göstereceksin?” diye sordular.
İsa şu yanıtı verdi: “Bu tapınağı yıkın, üç günde onu yeniden kuracağım.”
Yahudi yetkililer, “Bu tapınak kırk altı yılda yapıldı, sen onu üç günde mi kuracaksın?” dediler.
Ama İsa'nın sözünü ettiği tapınak kendi bedeniydi. İsa ölümden dirilince öğrencileri bu sözü söylediğini hatırladılar, Kutsal Yazı'ya ve İsa'nın söylediği bu söze iman ettiler.

Yuhanna 2:19-21​

Yahudi yetkililer İsa’nın tapınak binasından söz ettiğini düşündüler (ancak bkz. Yu.1:21; bkz. Mat.21:60-61; Mar.11:57-58 ve ilgili notlar; krş. Mat.21:39-40; Mar.15:29-30 ; ayrıca krş. Elç.6:13 ve ilgili not). Yeruşalim’deki tapınak,Tanrı’nın özel bir şekilde kendisini tanıttığı yer olarak görülürdü (bkz. Çık.25:1-8 ve 1Kr.8:22-61’e ait notlar). İsa, Tanrı’yı eksiksiz tanıtan bir “tapınak”tı.
2:20 kırk altı yılda Aslında tapınağın tamamen bitirilmesi İS 64 yılını buldu. İnşaat İÖ 19 yılında başladığına göre, burada kaydedilen olay yaklaşık İS 27’ de gerçekleşmiş olmalıdır.

hristiyan değilim bunları 5-10 dk içinde buldum. hristiyan biri sana bunu atıp, yeniden dirilenlerin güvenilirliği olur (.d) isa neden dirildi diye sorsa ne derdin? dinler 2+2 benzeri mantık kurdum ve çürüttüm denecek kadar basit konular mı?

TamerKs

80+ Silver
Son düzenleme:

zapkinus

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,710
İsim
Kanon
İlgilendiği Kategoriler
müziğe dair her şey
Yanlış bulduğun kısımları anlatır mısın? doğrusu ne?

Samsun kilisesinde de yer alıyor rasgele kaynaklardan atmadım. Linkten kontrol edebilirsin.
hristiyanliga gore 3'u de direkt olarak tanri degil, 3'u farkli birer kavram olsa da birbirini tamamlayan parcalardir
baba, olumden sonraki yasamin hukumdari, her seyi yaratan, dunya uzerinde bedeni bulunmayan kisidir.
ogul ise dunyadaki yansimasidir babanin. baba ona kutsal ruhu uflemistir ve insanliga bir yol gosterici olarak gondermistir.
kutsal ruh ise tanrinin tezahurudur. tipki kuranda allahin kullarina nurundan ufledigi gibi, bizi nurundan yarattigi gibi baba da kutsal ruhu ogluna ve hristiyanliga gondermistir. bu vesileyle aslinda kullar ile tanri bir butunluge kavusmustur.

kutsal ruh yoksa baba yok, baba yoksa kutsal ruh yok, baba yoksa ogul yok, ruh yoksa ogul yok vs. vs.

kutsal ruh hristiyanlarda da var isa'da da var diyebilirsin, isanin normal kullardan farki ise yaratilistan dogan camurdan kirlenmemesi, gunahli bir sekilde dogmamasidir.

benim bunlari yazma sebebim her birini tek tek ele alamayacak olmak. hicbiri tek basina bir sey etmez, hepsi beraber oldukca bir seyler ederler fakat her biri ayni sey degildir.

TamerKs

80+ Silver
3'u farkli birer kavram olsa da birbirini tamamlayan parcalardir
"3'u birbirini tamamlayan parçalardır" cümlesinden " X+Y+Z= T " ifadesi çıkıyor yani üçü birbirini tamamlar ve ilah odur demiş oluruz, buraya kadar sorun yok ama bu ifadeden yola çıkarak " 1T=3T " ifadesi çıkıyor ve yine matematiksel olarak doğru değil.

Top Bottom