Selamlar, bir dine mensup (İslam) birisi olarak neden Hristiyanlık dininin yanlış olduğunun sonucuna vardığıma daire kısa bir özet yazmak istedim. Konuda, Hristiyanlık dininde olan bazı mantık dışı hareketler ve incilin içinde olan çelişkilerden söz edeceğim. Herkesin anlayabilmesi için sade ve anlaşılır bir dil kullanacağım. Konuda hiç yorum yok sadece temel bilgilerden bahsettim ve yaptığım alıntılar kitaptandır.
1-) Öncelikle Hristiyanların inandığı TESLİS inancı:
Alıntıyı görüntüle
Hristiyanlıkta olan mantık bu görselde ifade ettiğim gibidir, bunu kabul etmeyen Hristiyan yoktur. Tesliste hem 3 ilah var hem de 1 ilah var denilmeye çalışıyor ve bu görsele değer verdiğiniz zaman matematiksel olarak bir yanlış olduğunu görürsünüz çünkü tam olarak "3=1" denilmeye çalışılıyor ve bu bilimde ve mantıkta reddedilmesi kolay bir inanç.
2-) Kitapta bulunan bazı çelişkiler
Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle
İsa(as)'ın bir Tanrı olduğuna inanılır fakat "
Luka 18/19" ayetinde İsa(as) kendisi tanrı olmadığı izah etmeye çalışıyor ve bu başlı başına bir çelişkidir.
Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle
Aynı kitapta yer alan kıssa da iki farklı bilgi veriliyor, Nuh(as) "
Yaratılış 6/19" ayetinde " bir erkek bir dişi olmak üzere birer çifti al" denilmiş ama bir kaç sayfa sonra "
Yaratılış 7/12" de ise "temiz hayvanlardan erkek ve dişi yedişer çift, kirli sayılan hayvanlardan birer çift, kuşlardan yedişer çift al" denilmiş. Yani bu kitaba göre Nuh(as) gemiye kaç çift hayvan almış diye sorarsak bu soruya iki cevap bulabiliyor ve buda bir çelişkidir.
Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle
Aynı kitapta yer alan konu hakkında iki farklı bilgi veriliyor yine, "
Mısır'dan Çıkış 34/7" ayetinde bir suçlunun suçundan geri kalan nesillerde sorumludur deniliyor, "
Hezekiel 18/20" ayetinde ise herkes kendi suçundan sorumlu deniliyor.
Neden yanlış olduğuna dair temel, güçlü çelişkiler ve kitaptan alıntı yaparak anlatmaya çalıştım, bir Müslüman bu tür bilgileri biliyor olmalı diye düşündüğüm için böyle kısa ve sade bir dil ile anlatmak istedim.