Neler Yeni

Neden Kilo Veremiyorum?

Hidro Dinamik

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dediklerinize dikkat edicegim ve birileri şey demişti vucut koruma mekanizmasına girmiştir 1 hafta sonra felan vermeye başlarsın bu doğrumu
Çok bildirim gelince gözümden kaçmış kusura bakma.
Bu dediğini kilo verdikten bir süre sonra yaşayabilirsin ki bana mantıklı gelmiyor. Düşüncemi açıklayayım, mesela spora başladığında çok ince kalori hesabı yapıyorsun teorik olarak vermen gerekeni ilk haftalarda tutturamayabilir, az veya çok kilo verebilirsin. Çünkü vücudunda çok ödem varsa onlar fazla fazla gideceğinden hesabın üzerinde sayı görürsün. Hamlıktan dolayı egzersizi eksik yapma veya hareketi doğru yapamamaktan kaynaklıda hesabından az kilo verdiğini görebilirsin.

Direnç kilosu denilen şeye de şu şekilde inancım yok. Spora ilk başlandığında metabolizma hızlanıyor. Hatta bağırsak sorunları bile düzene girmeye başlıyor. Fazla bulunan ödemle birlikte ilk 1 2 ay güzel kilo verilebilirken 3. ay ilk ayın çeyreğine veya daha azına düşebilir. Bunu ben direnç olarak görmüyorum. Birincisi bazal metabolizman kilo kaybettiği icin düştü, ikincisi vücudun antrenman şiddetine alıştığından yırtına yırtına enerji aramıyor. Bir diğer hususta kilo verdikçe diyet düzenlenmediği için alınan-verilen kalori arasındaki fark azalıyor. Bu sebeplerden dolayıda kilo almaya doğru bile gidilebiliyor diye düşünüyorum. Yanlışta olsa kendimde bir kaç kez yüksek kilolardan bir anda düştüm o süreçlerde yaşadıklarımdan yola çıkarak konuşuyorum, diyetisyen veya egzersiz hocası değilim.

Şu kısım için açıklama eklemek istiyorum, yanlış anlaşılma olmaması adına. "Spor ve diyetin 3. Ayında vücudun antrenman şiddetine alıştığından yırtına yırtına enerji aramıyor" demiştim.
Çünkü 120 kilosun ilk iki ay 3.5 km/h ile yürüyüş yapiyorsun koşu bandında diyelim. Ve ilk aylar toplam 10 kilo verdiğini varsayalım. 3. Ay sen 3.5 km/h hızda aynı dakikada yürüyüşe devam edersen harcadığın kalori azalacak çünkü artık vücudun 110 kg. 2 tane beş kilolik ağırlık atıldı vücudundan o şekilde düşün. Bu yüzden ya süreyi artıracaksın yada hızı.
Ağırlık çalışmalarında da aynı durum geçerli. Hep aynı tekrarla setle veya ağırlıkla gelişmek bir süre sonra çok zordur.

Yani bence sorun direnç kilosu da değil ilk mesajımda bahsettiğim sebeplerdendir diye düşünüyorum.

Son düzenleme:

Zultia

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
177
İsim
Eyüp Aydin
Discord
𝑹𝑵𝑲𝒛𝒖𝒍𝒕𝒊𝒂#4595
Hocam vucut kilo vermeye alisinca arada bi cheat day yada spora gitmesende verio kendi kendine bended eoluyodu
Hocam 1 haftadir 1 gram veremiyodum dün anamin yaptigi yemeği yedim ayriyeten bisey yaomadi die ve baya yağli fln olmasina ragmen 700 grm fln vermişim bune ...

goshawk

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
958
İsim
Çağrı Ö
youtubede gördüğüme göre son araştırmalar ağırlık-direnç antrenmanlarının da yağ yakımına büyük katkısı olduğunu göstermiş. yani kalori açığı+kardiyo+ağırlık antrenmanı.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Gerçekten kilo vermek istiyorsan söylediğimi yap, keto diyeti ya da 7 gün boyunca sadece su iç, sadece acıktığında su iç, bol bol su iç bak bakalım nasıl kilo yağ kaybediyorsun
7 gün sadece su sağlığa zararlı değil mi?

youtubede gördüğüme göre son araştırmalar ağırlık-direnç antrenmanlarının da yağ yakımına büyük katkısı olduğunu göstermiş. yani kalori açığı+kardiyo+ağırlık antrenmanı.
Mesaj otomatik birleştirildi:

7 gün sadece su sağlığa zararlı değil mi?
kendim yaptım hocam

Keyfen

80+ Bronze
Ortalama olarak sabah 2 yumurta salatalik domates okul icin şuan müsait olmadiğimdan 2 tane çavdar ekmekli labne ve hindi fümeli sandiviç götürüyorum herhalde en ağir besinim budur akşamda haşlanmış tavuk veya yağsız kıymadan köfte yapıyorum eğer bir sıkıntı olmazsa
Dostum hareketin yok fazla sanırsam düşürmen gerek
Sabah 2 yumurta ısıt göm direk 100 gram civarı yulaf ezmesinide yanına koy yavaş yavaş ye ilk başta yulaf ezmesi zorlar ama sonra toparlar
öğlen yemek seçme şansın yoksa ne gelirse yiyeceksin karbonhidratlı yiyecekleri düşüreceksin sadece
akşam yulaf ezmesi 2 yumurta yiyeceksin
he olmadı diyelim akşama tavuk gibi şeylerde yiyebilirsin abartmadan ama.
mümkün olan en kısa süredede vücut geliştirmeye girmelisin hem özgüvenin artar hemde daha sağlıklı olursun

Tearz

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Senin durumunda olan birisi için günlük tartılma yapılmaz. Defekasyona çıkmadığında bile kilo almış gözükebilirsin. Her haftanın bir günü sabah kalktığında tartılmanı öneririm. Ayrıca 2500 bile almıyorumdur ile olmaz. Ne yediğini hesaplaman lazım. Belki hesaplayınca beklediğinden daha fazla aldığını göreceksin.

Top Bottom