Neler Yeni

🔥İndirim Samsung 27" Odyssey OLED G6 G61SD QHD, 27” 240Hz 17.519TL

goku010203

80+ Bronze
Hocam bu arada sizin kullandığınız G61SD modeli G60SD modelinin alt versiyonu. G61SD modelinde 2. Nesil oled panel kullanıldı. Diğerinde ise 3. Nesil oled panel kullanıldı.
Ama Sizin kullandığınız modelde de çıkıyor. İlk bir kaç gün belki sesini duymazsınız ama sonrasında kendini belli ediyor. Eğer yetkili servise gönderirseniz size büyük ihtimallen şunu diyecekler "bu g6 serisindeki cw sorunu kronik biz size en iyi paranızı iade edelim" diyebilirler
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bu arada eğer ses sizi rahatsız etmiyorsa kullanmaya devam edebilirsiniz. İleri zamanda size sorun çıkarmaz
Parayı aldın monitörüde verdin demi

Dahası  
Reaksiyon skoru
20
İsim
Ali
hocam attığınız alienware bence tabikide bundan daha iyi 30.000 TL gibi bir fiyatı var neredeyse yarı fiyatına aynı özellikte bir ürün alıyorsunuz yani ne bekliyorsunuz anlamıyorum ki ürün tam bir F/P canavarı dediğim gibi reddite bir çok yabancı kaynakta araştırma yaptım ve 10 farklı yerde en az 10 yorum olmak üzere toplamda 100 e yakın yorum okudum hepsindede öneriyolar bu monitörüw
Hocam burda ürünün fiyatına bakmayın kullandıkları panel ve malzeme kaliteleri aynı olay şu samsung istese g6 serisindeki bu sorunu çözüp ikinci üretimde bu sorunu çözebilirlerdi. Ama boşverdiler sıkıntılı durum burda ve atığım monitörü kullanan arkadaşım var önceki monitörü de g6 serisinin g60sd modelidir. Kendisine sordum monitör olarak ikinde fark var mı diye? Adam bana arasında fark yok dedi.

Hocam burda ürünün fiyatına bakmayın kullandıkları panel ve malzeme kaliteleri aynı olay şu samsung istese g6 serisindeki bu sorunu çözüp ikinci üretimde bu sorunu çözebilirlerdi. Ama boşverdiler sıkıntılı durum burda ve atığım monitörü kullanan arkadaşım var önceki monitörü de g6 serisinin g60sd modelidir. Kendisine sordum monitör olarak ikinde fark var mı diye? Adam bana arasında fark yok dedi.
Pardon şunu berltimemişim arasındaki tek fark samsung un mat kaplama olması

Parayı aldın monitörüde verdin demi
Hocam monitörü ben almadım arkadaşımın vardı. Kendisi bu problemleri yaşadı. Sonrasında iade edip Dell e geçti.

Son düzenleme:

Sencrom

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
118
İsim
Mert
Hocam telefonla yan yana koyarak beyaz dengesi ayarı yaparım genelde.

Örneğin G85SD'de beyaz dengesini bir türlü tutturamamıştım, beyazlar maviye mora kayıyordu. G80SD modeli kutudan çıktığı haliyle renk açısından çok iyiydi, bu cihaz da öyle. Şuanki ayarlarım renk modu = eko, renk sıcaklığı = sıcak 1, kontrast güçlendirme = düşük diğer her şey kutudan çıktığı gibi. Ayrıca HDR'da renkleri sapıtmayan tek monitör bu oldu şimdiye kadar. Diğerlerinde ya kontrast düşerdi, ya renkler patlardı bunda öyle bir şey olmadı. Windows 11 HDR kalibrasyon uygulamasıyla 1000 nits şeklinde kalibrasyon yaptım ve HDR deneyimi gayet iyi. Cihaz parlaklık konusunda da üzmez kimseyi, kağıt üzerinde 250 nits yazıyor olsa da gündelik kullanımda %60 %70 kullanıyorum. Ayrıca yüzde yüz kullanmaktan korkmayın üst limit 250 nits olduğu için adamlar zaten sınırı koyarak yanma için önlem almış. Asus üst seviye monitörlerinde bu sınırı 400 nits'e çıkardı mesela. Isınmıyor ayrıca G80SD elle fark edilecek seviyede ısınırdı bu cihazda panelin her yeri soğuk.

Kol olarak ben de NB H100 modeli var. Daha önce 8 kiloluk 32 inçlik kocaman bir monitör taşıyordu. Bu cihaz 10x10 vesa standartını desteklediği için şak diye uydu. Monitör ufak olduğu için biraz yakından kullanıyorum. Kol her halükarda alan avantajı sağlıyor ama bu cihazın ayağı da kompakt yapıda olduğu için kol ille de elzem değil. Ben kocaman ayaklı bir monitör için almıştım zamanında bu kolu. Taktıktan sonra amortisör ayarlarını baya bir gevşettim çünkü bu cihaz 3 4 kilo bir şey.
hocam monitör gelince sorular sorabilirmiyim size daha fazla :D

furkangorur

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,329
İsim
Furkan Görür
yani arkadaşlar iade mi edelim monitörü? cw sesinin örneği var mı video link vs.

Clyde

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
606
İsim
Yiğit Özdemir
İlgilendiği Kategoriler
Telefon. Bilgisayar. Monitör. Kulaklık.
Dahası  
Reaksiyon skoru
35
İsim
Berkay Ocakcı
G61SD modeli 18:00'dan beri başındayım ve hiç CW farketmedim. Dibine girdim, açıp kapattım, G-Sync açık - kapalı denedim, HDR açtım öyle dinledim ama ses duymadım.

Sencrom

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
118
İsim
Mert
yani arkadaşlar iade mi edelim monitörü? cw sesinin örneği var mı video link vs.
Yok hocam cw falan bir dünya foruma baktım yabancı türkçe hiç birinde görmedim yorum ha görmeyeceğimiz anlamına gelmiyor bu teknoloji sanş işi 50.000 TL lik oled ekrandada olabilir bu sorun bende aldım iade falan etme boşuna 10 numara mal

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,065,737
Üyeler
169,333
Son üye
xGamer01TR
Top Bottom