Bunların hepsi 1080p 165 hz monitörden geçmiş birinin görüşleri. Ben daha önce 2K monitör kullanmadım belki bu meseleleri daha farklı yorumlamama neden olabilir. 2K IPS ve VA kullanan arkadaşlardan da dinlemeniz iyi olacaktır.
İncelemelerini izlemeyi ve okumayı unutmayın.
Ben asus vg249q1r modelinden geçtim. Oled ekranlar sabit görüntüleri pek sevmiyor. Sizin açınızdan 3D programlama konusunda biraz şüpheye düştüm. "oled burn-in" yazarak meseleyi daha rahat anlayabilirsiniz. Sabit görüntülü programlar ile çok uzun süreler çalışanlar için oled pek tavsiye edilmiyor. Örneğin her gün saatlerce internette gezinen birinin tarayıcı araç çubuğu monitörde oled yanmasına neden oluyor.
Burn-in engellemek/süresini olabildiğince geciktirmek için masaüstü simgelerini ve görev çubuğunu gizlemeniz, duvar kağıdını sık sık değişecek şekilde ayarlamanız, ekran koruyucu kullanmanız gibi tavsiyeler veriliyor. Bunların hepsini uygulayınca alışma süreci oluyor tabii ki. Benim oynadığım oyunlar arasında iki oyunda coil whine sesi geliyor. Belki benim monitöre özeldir bilmiyorum. Birisi dying light 2 diğeri cyberpunk. Ben rahatsız olmuyorum.
4 saatte bir (isterseniz süreyi uzatabiliyorsunuz) kapatayım mı kanka bir dinleneyim diye uyarı veriyor
ama dediğim gibi uzatabiliyorsunuz.
Kısaca monitör dikkat gerektiriyor.
Bunlar eksi sayılabilir.
Artıları: Harika renkler (keşke kalibrasyon için cihazım olsaydı daha ne kadar güzel renk alabilirim merak ediyorum.)
Büyüleyici bak gerçekten söylüyorum büyüleyici bir siyah. Ekran koruyucuyu siyah ayarla gecenin ortası kapkaranlık odada monitör kapalı sanırsın.
1080p çözünürlükten 2K'ya geçtiğin için zaten inanılmaz bir netlik ve kalite farklı göreceksin.
360 HZ rekabetçi oyunlarda çok çok farklı. (165 hz'den geçtiğim için olabilir.)
Monitörü kullanmaya başladım başlayalı oyun zevkim geri döndü. Film falan tüketmem zaten ama youtube hdr doğa videoları açıp izler oldum çok güzel gözüküyor
Monitörün kendisi de çok güzel görünüyor. Hareket kabiliyeti çok iyi bence.
Parlaklık 50 kademe ben gece-gündüz 28 parlaklık değerinde kullanıyorum odam öğlen iyi güneş alır ama monitöre direkt güneş ışığı vurmaz benim için gayet yeterli hatta beyaz ağırlıklı sahnelerde gece gözümü alıyor fazla geliyor.
Amazon satıcılı olması büyük rahatlıktı benim için bu da büyük artı bence. Sonuç olarak verdiğim parayı hak ettiğini düşünüyorum. Şu an ki gördüklerimi silmeden/değiştirmeden sipariş anına tekrar döndürseler yine sipariş geçerdim.