Neler Yeni

SİZCE TÜRKİYEDE OKUNARAK BİR YERLERE GELİNİLEBİLİR Mİ?

Timci

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
75
İsim
Fehim Şalış
Gelinir. Üniversiteden çıkıp kendini geliştirmene bağlı. Okula girip kendine hiç bir şey katmadan bitirip aylak aylak dolaşırsan bir yere gelemezsin.

A.Arif

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
606
İsim
Arif
bilemiyorum hocam
Mesaj otomatik birleştirildi:

ben adam akıllı çalışıp bi yer kazanabilceğimi düşünmüyorum kazansam dahi(yeniyıl zammından önce)
kaç kazancam 30mu 40mı 50mi 60mı
yeni yıldan once babam aylık 200k vuruyodu
6yıl daha okuyamam bunlara göre ki okusamda 6yılım değmez
Düşünmüyosan zaten uğraşma kendi kapasiteni farketmişsin. 50-60 mı? Üniversite sınavında derece yapıp harbi sağlam üniversiteye giden bir tanıdığım var şimdi bu parayı değil kazanmak haftalık harcıyor. O da sözelden derece yaptı ona rağmen. Fazla küçümsüyorsun okumayı.

lgsden kaç aldıgını sorabilir miyim?
öyle saçma sapan eğitime okula karşı olan bi çocuk değilim
yüzde 9luk dilime girip %100 burslu mesleki bir okul kazandım
IAOSB nedim uysal mesleki ve teknik anadolu lisesi araştırabilirsin

Düşünmüyosan zaten uğraşma kendi kapasiteni farketmişsin. 50-60 mı? Üniversite sınavında derece yapıp harbi sağlam üniversiteye giden bir tanıdığım var şimdi bu parayı değil kazanmak haftalık harcıyor. O da sözelden derece yaptı ona rağmen. Fazla küçümsüyorsun okumayı.
ne iş yapıyor

baban ne iş yapıyor ?
bazistasyonuna gizleme yapıyor

kayesbot

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
29
İsim
muhammet
babanın mesleğini yapmak istiyosan açığa geç git yap ama liseyide bitir açıktan veya okuyarak benim düşüncem böyle

inkodes

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
602
İsim
Muhammed Fehim Yazıcı
okumaya çok gönlün yok zaten açık konuşucam.LGSden yüzde 9 yapmışsın basit hesap 1 milyon rakibin olsa sınavda aşşa yukarı 90bininci olmuşsun.Türkiye de ise iyi kabul edilen üniversiteler 25kdan aşşağı oluyo(çok optimist davrandım kesinlikle daha yukarda).E seni lgsde geçen adam büyük ihtimal yksde de geçicek.Bu durumda en iyisi sen baba mesleğinden devam et

A.Arif

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
606
İsim
Arif
öyle saçma sapan eğitime okula karşı olan bi çocuk değilim
yüzde 9luk dilime girip %100 burslu mesleki bir okul kazandım
IAOSB nedim uysal mesleki ve teknik anadolu lisesi araştırabilirsin

ne iş yapıyor
Avukatlık bürosu var.

oaK´

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,535
İsim
Olcay akbulut
liseyi bitir öyle çalış zaten zorunlu eğitim, ilerde sıkıntı olmasın. Liseyi bitirdim 1.5 yıldır kendi işimi kurmaya çalışıyorum üniyi açıktan okuyorum sende öyle yapabilirsin

Gocer

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
467
İsim
Göktuğ Göçer
ben liseyi bitirip üni kazanmama rağmen üniye gitmeyerek babamın mesleğini yamayı tercih ettim. öyle çalışmak göründüğü kadar kolay değil tavsiyem derslerine çalış iyi bir üniversite bölüm kazan

Ukta

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
82
İsim
Alperen Çelebi
Evet gelinir fakat senin yeteneğine bağlı. Kimisi okumayıp zengin olur kimisi okuyup. Bana kalsa oku ama nerede okuduğuna da bağlı teşekkürler

Gocer

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
467
İsim
Göktuğ Göçer
yeni yıldan once babam aylık 200k vuruyodu
benim babamında kendi dükkanı var yanında 5 tane çalışan var cam pimapen işiyle uğraşıyor yaz sezonunda ayda 300 bin kar yaptığını bile biliyorum şunu unutma parayı her zaman patronlar kazanıyor yanında çalışan usta aylık 30 bin maaşını alır gider. kendi işimden örnek veriyim liseyi bitirip çalışmayı düşününce artık özgürsün kendi paranı kazanıyorsun en düşük asgari ücret alıcam paramı biriktirip istediğimi alırım diye düşünüyosun fakat işe başlayınca keşke okusaydımda diyosun babanın mesleğini bilmiyorum fakat inşşat işiyse çalışması baya zor okul zamanını özletir adama.

proxcis

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
760
İsim
Semih Aydın
Güzel üniversitelerde okursan Okulun bitmeden büyük şirketlerde iş bulursun (Boğaziçi, İtü, odtü vs. vs.) bölümünde önemi var tabii ki
Arkadaslarımdan bir tanesi İTÜ mezunu ASELSAN da çalışıyor. Diğeri ODTÜ mezunu Ford OTOSAN da çalışıyor okul biter bitmez girdi bu adamlar işe
Eksik bilgi.
Güzel üniversitelerden "güzel bir CV" ile mezun olursan iş bulursun.
Ne yazılım mühendisleri gördük alanımda şöyle iyiyim, böyle yüksek lisansım var diyen ama verdiğimiz çok basit bir örneği bile yapamayan :)
Lafın özü: Şu an PDR okuyanların çoğu işsiz. Çünkü devlet yeterli kadroyu açamıyor + özel sektörde leş gibi.

benim babamında kendi dükkanı var yanında 5 tane çalışan var cam pimapen işiyle uğraşıyor yaz sezonunda ayda 300 bin kar yaptığını bile biliyorum şunu unutma parayı her zaman patronlar kazanıyor yanında çalışan usta aylık 30 bin maaşını alır gider. kendi işimden örnek veriyim liseyi bitirip çalışmayı düşününce artık özgürsün kendi paranı kazanıyorsun en düşük asgari ücret alıcam paramı biriktirip istediğimi alırım diye düşünüyosun fakat işe başlayınca keşke okusaydımda diyosun babanın mesleğini bilmiyorum fakat inşşat işiyse çalışması baya zor okul zamanını özletir adama.
biliyorum hocam 30k bile zor kazanıyor usta
işveren olmak lazım babamda öyle

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Çevrim içi yöneticiler

• B1L0
    Hayırlı forumlar

Forum istatistikleri

Konular
1,035,973
Üyeler
164,224