Youtubeda milyonlarca takipçisi olan biri aracını ankarada bir servise götürmüştü. Viseoda servisi öyle güzel anlattı ki, tamam dedim. Aradım, randevu aldım. Ön takımdan ses geliyordu,başka bir şey yoktu.
Sabah aracı bıraktım, Akşama doğru aradılar, aracınız hazır,alın dediler. Dedim sesi ne yaptınız? Toz kapmış, balata spreyi ile hallettik dediler.
Aracı aldım, Bir kaç km gittim ses aynı. Geri döndüm, durumu anlattım. Yarın sabahtan getirin , detaylı bakalım dediler.
Ertesi gün yine gittim, usta ile teste çıktık. Usta başladı anlatmaya, diskler değişecek, balata değişecek,cart değişecek,curt değişecek. Ama kafamda bir şüphe oluştu. Zira biraz internette araştırmıştım. Bu sesin kaynağı süspansiyon olmalıydı. Ya da rotlarda da bir problem olmalıydı. Diskle hiç alakası yoktu.
Dedim bu böyle olmayacak. Ustayı gerisin geriye işyerine bıraktım, dedim size iyi günler. Benim işim çıktı, gidiyorum.
Aldım aracı, yetkili servise götürdüm. Durumu anlattım, süspansiyon patlamış, rotların da değişmesi gerekiyormuş. Yayları ve rotları değiştirdiler, sorun çözüldü.
Aracımı o kendini servis zanneden ve içinde usta diye çalıştırdıkları ama işten anlamayan insanlara teslim etseydim, kim bilir ne fatura çıkaracaklardı.
Demem o ki; bu youtuberlar reklam için para alıyorlar. O mekanı çekiyorlar, mekan sahibinden anlaşması neyse ona göre youtuberın hakkını verip herkes kendi yoluna gidiyor.
Sizin durumunuzda ise Parçaların değişikliği kolay ispatlanır. Sonuçta fabrika çıkışı olmasa bile muadil bile olsa teknik özellikleri bu kadar değişmez. Thh’ye başvurabilirsiniz. Oradan gelecek karara göre hareket edersiniz.