Adamın modemi kötü 24Mbps paket almış altyapısı da destekli ama kabloyla bağlanmıyor kablosuz diyor bakıyorum adam 10Mbps anca alıyor sonra bana düzgün internet veremiyor diye firmayı suçluyor.
Kendisi 16Mbps paket almış malum ADSL Bağlamışlar sonra diyor vay efendim bu servis sağlayıcısı çok kötü değiştireceğim ben bunu işte sonra diyorum altyapını sorgular mısın diyorum adamda 79Mbps destekli altyapı varmış.
He bir de modemi yenilemeyip eski modem kullanıp artı olarak 50Mbps Destekli altyapıya 100Mbps paket alıp sonra da "DSL Bağlantısı Yok" diye yazıyı görünce ne yapacağını şaşıranlar var onlar ayrı bi mesele.
Kablo ile bağlanma, modemi yenileme ama bu son yaptığınız !
-Alp valla
Oğlum ADSL'i kim aldı ?
-Biz almadık Alp.
Ben mi aldım.
Türkiye'deki internet geriliğinin firmalardan sonraki diğer en büyük etkeni kesinlikle kullanıcılardır !
16Mbps'e bu bana yeter diyenler TR'deki internet fiyatlarından dolayı paket değiştirmekte zorluk çekiyor !
70Mbps altyapısı olan 24Mbps kullanıyor halbuki diğer firmada daha uyguna 50Mbps alabilir.
Kullanıcıların bilmemezliği ve yaşlı vatandaşların uydurdukları saçma şeyler yüzünden de Türkiye'de internet gelişmiyor.
İsterse adamın Fiber altyapısı olsun o kişi gidip 16Mbps paket kullanıyorsa sorun firmada vb. değil kullanıcıdadır. Karar da ondadır.
Firmalardan sonra bilinçlendirilmesi gereken topluluk da Altyapı-Hizmet-Hız-Kalite-Fiyat dengesi ve bu önem sırasını BİLMEYEN kişilerdir.
İnsanlar her şeyi bilemez bu kusur değildir fakat insanlar bir şeyler öğrenmeye-öğretmeye çalışmazsa bu kusurdur.
Bilmemek değil öğrenmemek-öğretmemek ayıptır.