Neler Yeni

Yazılım Bilen Bakabilir mi ?

theAhm3t

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,299
İsim
Ahmet Deniz

ifatxh

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
192
İsim
Fatih
İlgilendiği Kategoriler
programlama
Kolay mı oyun geliştirmek ? İlla bi okul mu bitirmiş olmak gerek ben 16 yaşındayım yapamazmıyım. Şu an hiç bi şey bilmiyorum. Sistemim yeterli 1 yıla oyun çıkarabilirmiyim ?
Yazılım için üniversite eskiden şarttı ama şimdi firmalar yazılımcılarda diploma aramamaya başladı. Yine nadirde olsa diploma isteyenlere rastlayabilirsin ama büyük bir kesim artık diploma aramıyor.

theAhm3t

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,299
İsim
Ahmet Deniz
Yazılım için üniversite eskiden şarttı ama şimdi firmalar yazılımcılarda diploma aramamaya başladı. Yine nadirde olsa diploma isteyenlere rastlayabilirsin ama büyük bir kesim artık diploma aramıyor.
kanka buradan da bakabilirsin

Xangetsu

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
216
İsim
Zed
Ülkemizde yazılım öğrenmek istiyenlerin sayısı oldukça fazla bende yazılım öğrenmek istiyorum bana bu başlık altında bilen birileri yardım edebilir mi?
İlk olarak nereden başlamalıyız?
Hangi proglamlama dillerini bilmemiz gerekir?
İyi bir PC şart mı ?
Bilen birileri yardım ederse sevinirim iyi günler
Ben şuanda tester ve daha sonrasında developer olmak için Java öğreniyorum sende öğrenebilirsin ama paralı kurslara giebileceksen kursla öğrenmeni tavisye ederim (Bu arada tester veya Developer olmak için Java tek başına yetmiyor.) Eğer sadece programla dillerini bilmek istiyorum şimdilik bir meslek düşüncem yok dersen pythonla başlamanı tavsiye ederim çünkü en kolayı ve birini öğrendikten sonra diğerlerini daha rahat öğreniyorsun çünkü benziyolar. Pythonu youtubeden öğrenebilirsin ama su gibi yapmak için soru çözmen lazım evet bildiğin ders çalışır gibi python sorusu çözmelisin. Öğrenmek için çok iyi bir pc şart değil ama işlemcisi en düşük i5 olması isteniyordu en az 8gb ram ve bir ssd öneriyorum çünkü ssd olmayınca inanılmaz yavaş ve sinir bozucu oluyor öğrenmesi. Bunlar benim düşüncem benden daha iyi bilenlerde vardır burda.

theAhm3t

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,299
İsim
Ahmet Deniz
Ben şuanda tester ve daha sonrasında developer olmak için Java öğreniyorum sende öğrenebilirsin ama paralı kurslara giebileceksen kursla öğrenmeni tavisye ederim (Bu arada tester veya Developer olmak için Java tek başına yetmiyor.) Eğer sadece programla dillerini bilmek istiyorum şimdilik bir meslek düşüncem yok dersen pythonla başlamanı tavsiye ederim çünkü en kolayı ve birini öğrendikten sonra diğerlerini daha rahat öğreniyorsun çünkü benziyolar. Pythonu youtubeden öğrenebilirsin ama su gibi yapmak için soru çözmen lazım evet bildiğin ders çalışır gibi python sorusu çözmelisin. Öğrenmek için çok iyi bir PC şart değil ama işlemcisi en düşük i5 olması isteniyordu en az 8gb ram ve bir ssd öneriyorum çünkü ssd olmayınca inanılmaz yavaş ve sinir bozucu oluyor öğrenmesi. Bunlar benim düşüncem benden daha iyi bilenlerde vardır burda.
kanka bir aya rtx 3070 intel 10600k sistem dizecem bana yeterli olcaktır oyun filan tasarlamak istiyorum onun için pc ve monitör iyi olması gerekiyor teşekür deerim bilgi verdiğin için

Xangetsu

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
216
İsim
Zed
Java eskiye oranla çok daha az kullanılıyor artık
Java eskiyen bi dil ama bildiğim kadarıyla Javayı kullanan bir çok şirket var. Java eskise bile kullandıkları dili hemen değiştiremezler.

theAhm3t

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,299
İsim
Ahmet Deniz

ifatxh

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
192
İsim
Fatih
İlgilendiği Kategoriler
programlama
kanka buradan da bakabilirsin
Dediği doğru diploma önemli ama şart değil. Yani diploman olmadan da bir iş yerinde çalışmaya başlayabilirsin. Şu videolar sana daha da yardımcı olacaktır:

Mesaj otomatik birleştirildi:

Java eskiyen bi dil ama bildiğim kadarıyla Javayı kullanan bir çok şirket var. Java eskise bile kullandıkları dili hemen değiştiremezler.
Evet Java eski bir dil ama kullanılmayacağı alan sadece mobil uygulama geliştirme olabilir onun da nedeni artık Java üzerinde geliştirilen Kotlin olması. Onun dışında Java ile yapılan bir sürü oyun var. Bunlardan en çok bilineni Minecraft. Ama Java ile oyun yapmak C# veya C++ ile oyun yapmaktan daha zor çünkü Java için geliştirilen bir oyun motoru yok. -en azından Unity gibi-

Son düzenleme:
Dahası  
Reaksiyon skoru
37
İsim
ENES SUNMAN
Instagram
EnesSunman
Yazılımın başı algoritmadır, ilk önce algoritma öğrenmelisin sonrasında web sonrasında c c+ c# olarak devam ettirip yanında web programlamayıda dahil etmelisin, piyasada barınmak için bunlar oldukça yetersiz, bu sadece işin başlangıç kısmı haberin olsun sonrasında java react kotlin vb bir sürü daha şey ekleniyor.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,037,791
Üyeler
164,562
Son üye
cayank34
Top Bottom