Yurtdışı Alışveriş limiti Ne kadar?

ZodiacArs01

80+ Silver
Reaksiyon skoru
553
Shine dan alışveriş yapacağım. İnternetten baktım her kişinin 5 adet hakkı varmış. Şimdi ben kendi hesabımdan ayrı ayrı 5 adet ürün alsam geçer mi? Ücret zaten uygulama fazla gelince uyariyo temu gibi. Sadece 5 ürün mü o fiyatta olması lazım yoksa ayrı ayrı limitten faydalanabilir miyim?

tek siparişte 30 euro ve vergiler işte 1400 ü geçme kafi. temudan yaparsan zaten sana sipariş oluşturduğu her şey gelir sana o yüzden adamlar yüzde yüz iade filan veriyor. bütün ürünleri depolarında tek pakete koyduğundan resmiyette 1 ürün olarak geöiyor istersen 100 ürün geö ama 1400 tl ve vergisini geçme. vergiyle beraber 2240 tl oluyor yüzde 60 alınır vergi. shine da temu gibi tek pakete toplamıyorsa sen 5 ürünü geçme birde kendi tc n ile 5 kere sipariş geçebilirsin aylık yani ayda 25 ürün sokarsın 5 ayrı siparişle. ama sipariş oluştururken baska tc girsende geçiyor yani ismini bile değişmene gerek kalmıyo tc değişsen bile.

tek siparişte 30 euro ve vergiler işte 1400 ü geçme kafi. temudan yaparsan zaten sana sipariş oluşturduğu her şey gelir sana o yüzden adamlar yüzde yüz iade filan veriyor. bütün ürünleri depolarında tek pakete koyduğundan resmiyette 1 ürün olarak geöiyor istersen 100 ürün geö ama 1400 tl ve vergisini geçme. vergiyle beraber 2240 tl oluyor yüzde 60 alınır vergi. shine da temu gibi tek pakete toplamıyorsa sen 5 ürünü geçme birde kendi tc n ile 5 kere sipariş geçebilirsin aylık yani ayda 25 ürün sokarsın 5 ayrı siparişle. ama sipariş oluştururken baska tc girsende geçiyor yani ismini bile değişmene gerek kalmıyo tc değişsen bile.
Teşekkür ederim. 2-3 parça deri mont beğendim ayrı ayrı alacağım. Sormak istedim son olaylardan sonra hiç almadim. Önceden aliyodum limit falan yoktu

Knk simdi bir mont 32 euro kuponla 21 euro oluyo gumrukten gecer mi bu? Kargo ve urun fiyati sadece vergisiz

Knk simdi bir mont 32 euro kuponla 21 euro oluyo gumrukten gecer mi bu? Kargo ve urun fiyati sadece vergisiz
Yeni yasayla kıyafet ve ayakkabı gibi ürünler tamamen yasaklandı sanırım.
Kupon sayılmayabilir. Gümrük memurunun insiyatifine kalıyor.
Yurt dışından gelen ürünlerin bazıları aşırı kokulu oluyor ve kokusu geçmiyor. Ben çanta almıştım kaç kere yıkadım çıkmadı kokusu.
Yorumları ve ürün bilgilerini iyi oku.
Bence bu ortamda almak pek akıl işi değil para iadesi alamayabilirsin.

ben yurtdışından epomaker alınca bi ara forumda baya konusu vardı, ben yine 2 dolar mı ne ödemiştim şansa ama bazılarından 20 dolar vergi alınmıştı şansa kadere kalmış bişe heralde ama resmi olarak fatura fiyatına bakmaları lazım. ve faturada indirim yazıyor normal şartlarda ürün ana fiyatı, indirim ( kupon fırsat kampanya... ) ve son fiyat şeklinde. son fiyattan alırlarsa olur ama iskontosuz fiyattan alırlarsa sıkıntı. ama tahminimce geçer ya, tamamen gümrük memuruna kalmış.

Kargo dahil 30 dolar olması lazım

Yeni yasayla kıyafet ve ayakkabı gibi ürünler tamamen yasaklandı sanırım.
Kupon sayılmayabilir. Gümrük memurunun insiyatifine kalıyor.
Yurt dışından gelen ürünlerin bazıları aşırı kokulu oluyor ve kokusu geçmiyor. Ben çanta almıştım kaç kere yıkadım çıkmadı kokusu.
Yorumları ve ürün bilgilerini iyi oku.
Bence bu ortamda almak pek akıl işi değil para iadesi alamayabilirsin.
Cidden yasak mi?

Hocam yapay zeka 27 Euro asılırsa bunlar olur diyor. Doğru mu? Yani 27 Euro geçerse kapıda vergisini ödeyip alabiliyor muyuz burada yazdığı gibi?

Ekler

• IMG_20251103_185630.webp
    IMG_20251103_185630.webp
    151.5 KB · Hit: 9
Peki hocam ben Almanya'dan arkadaşın adrese verdirsem. Sonra o gelirken bana getirse bir sorun olmaz değil mi? Ama ordan kargolasa yine gümrüğe takılır galiba ürün.
Ne getirteceksiniz hocam

Ne getirteceksiniz hocam
Shein dan mont falan alcam kıyafet genel. Bir de çok güzel bir ayakkabı buldum. 85 euro. Onları almak istiyorum ama maalesef engel oluyo. Hatta şey düşündüm Gürcistan Azerbaycan falan gideyim kalacağım yere getirteyim bavula koyup alayım diye. Oralara da shein hzimet sağlamıyor gözüküyor.

Shein dan mont falan alcam kıyafet genel. Bir de çok güzel bir ayakkabı buldum. 85 euro. Onları almak istiyorum ama maalesef engel oluyo. Hatta şey düşündüm Gürcistan Azerbaycan falan gideyim kalacağım yere getirteyim bavula koyup alayım diye. Oralara da shein hzimet sağlamıyor gözüküyor.
Kıyafet ise getirtmeniz kolay olur hocam veya evde ki herkesin Tc si ile sınırı geçmeyecek şekilde alışveriş yapılabilir veya teknolojik alet olmadığı için kolay getirtirsiniz biri aracılığıyla gelirse sorun çıkmaz

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,157,928
Üyeler
183,920
Son üye
cagrihazar
Geri