🔥İndirim GSkill DDR5 Ram alana Intel Ultra 5 İşlemci Hediye

Sorun 14900k değil 14900k' nın güncel işlemcilerden iyi bile olması 200K serisi güçsüz oyunda
Ultra 7 265K bile 14900K dan güçlü işlemci. Oyunda 500 yerine 600FPS almayı umursayan 9800X3D alsın zaten intelle işi yok onların.

Ek olarak 270K Plus oyun anlamında da 14900K yı ezmiştir büyük ihtimalle. Monolitik olduğu için gecikmesi daha iyi 14. Nesilin ona yapacak bir şey yok.

Her ne kadar satılmayan ürünler zaten promosyon olarak onları koyuyolar deseler bile, bahsedilen işlemciyi 3K aşağı fiyata satar gene stok tüketir. Bence yurtdışında bile bu tarz bundle'lar yapılıyorsa, RAM'lerin fiyatları düşecek demektir. Bence gemiyi kaçırmaya çalışıyorlar, bir analist değilim ama çok basit düşününce, RAM'ler kesinlikle eski haline diye yorumladım ve bir an önce ramleri bu fiyattan satabilmek adına işlemcilerden edebilecekleri 3-5K'nın yanında demek ki bir hayli kar koyacaklar.
Dediğim gibi analist ya da uzman değilim sadece basit mantık düşünüyorum ve bu ülkenin fırsatçılarla dolu olduğunu biliyorum.

arkadaşım 2025 yılında patlak veren ram krizinin sonsuza kadar 2026 2027 2028 2029 2030 2031 2032 2033 diye böyle sonsuza kadar devam edeceğine inanıyor musunuz gerçekten? neden dibe çakılmasın? en basitinden yeni bir ram teknolojisi çıkar eski usül ramlere ihtiyaç kalmaz veya samsung geri bu alana yatırım yapar fiyatlar eskisinden de aşağıya düşer çünkü elde avuçta yapay zeka tarafından kullanılan o kadar fazla ram var ki hdd ve ssd farkı gibi fark yaratacak bir teknoloji geliştirilirse peynir ekmek gibi musluktan ram akar herkes elindekini çıkartmaya çalışır toplu bir şekilde çinde satış yapılır bizimkiler de türkiye pazarına sokabilmek için sürekli satın alım yapar bi bakarısn 20 binlik ram 5 bine düşmüş bunlar farklı konularda defalarca kez yaşanmış şeyler gayet olabilir
Yazdığımı okusanız kastettiğimi anlarsınız hocam. Firmalar alacakları ram miktarı üzerinden üreticilerle cayma bedelli anlaşmalarını yaptılar. 2029'a kadar üretim bantları kiralandı resmen. Yani ram gerekliliği kalmadı fiyatlar dibe çakıldı diye bir durum yok, firmalar sözleşmelerde yer alan miktarda ramleri alacaklar ya da cayma bedellerini ödeyecekler. Sizin dediğiniz mantık ancak şöyle işler, ram talebinin bu düzeyde devam edeceğini sanan bir üretici bantlarını kurup üretime başlar ama arz bulamazsa piyasaya açılır. Bu da fiyatları kırar. Milletin zannettiği şey 2 ayda fiyatların yere çakılacağı, ben diyorum ki yere çakılması 2028 yılını bulur. İndirimler illa ki olacak ama 16GB 6000mHz CL30 Ram 5000TL'ye 3-5 ayda gelecek değil.

Ramler daha az satılıyordur bence, bu yeni intellerin dual ram ile daha performanslı oluşunu kullanmak istiyorlar gibi gibi..
Yok yok ramler satılıyor. Son gelen satış verilerinde intel işlemciler tarihi düşük seviyede. Öyle böyle değil.

Ultra 7 265K bile 14900K dan güçlü işlemci. Oyunda 500 yerine 600FPS almayı umursayan 9800X3D alsın zaten intelle işi yok onların.

Ek olarak 270K Plus oyun anlamında da 14900K yı ezmiştir büyük ihtimalle. Monolitik olduğu için gecikmesi daha iyi 14. Nesilin ona yapacak bir şey yok.
1774956796494.webp

Yav ultra 250k ve 270k indirimlerde bal gibide alınır
En iyisinin performansı 9700X den kötü uyguna alınır anca. 7800X3D 1 nesil ilerde. 14900K bile daha iyi yukarda tablosunu attım kapı gibi.

Pluslar iyi diyonuz onlar da kötü ucuz olursa tabii alınır ama 9700X hala daha iyi 7800X3D direkt hala 1 nesil önde %15 civarı fark var
1774957339994.webp

Elimde asus prime b650m-a wifi 2 + 7500f ve CL 30 2x16 ARGB ram var komple satıp bunu alsam nasıl olur 10K civarı düzgün intel anakart varmı

En iyisinin performansı 9700X den kötü uyguna alınır anca. 7800X3D 1 nesil ilerde. 14900K bile daha iyi yukarda tablosunu attım kapı gibi.

Pluslar iyi diyonuz onlar da kötü ucuz olursa tabii alınır ama 9700X hala daha iyi 7800X3D direkt hala 1 nesil önde %15 civarı fark var
Alıntıyı görüntüle
Ya i7 14900k ne kadar güç çekiyor fps olarak farkı ne kadar hissedilir açıklanan fiyatı ne bunlar önemsiz sanırım i9 14900k 590 dolara satılıyordu render da 350w çekiyordu evo ile taş çatlasa 120w adam sana intel 7 270k 300 dolara satıyor 14 15 düştüğünde bal gibi alınır mesela veya ultra 5 250k da öyle çünkü adamlar ultra 5 ile ultra 7 gücü ultra 7 ikede ultra 9k gücü verip düşük fiyattan satıyorlar hissedilmeyecek farklar için gereksiz paralara gerek yok
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Ya i7 14900k ne kadar güç çekiyor fps olarak farkı ne kadar hissedilir açıklanan fiyatı ne bunlar önemsiz sanırım i9 14900k 590 dolara satılıyordu render da 350w çekiyordu evo ile taş çatlasa 120w adam sana intel 7 270k 300 dolara satıyor 14 15 düştüğünde bal gibi alınır mesela veya ultra 5 250k da öyle çünkü adamlar ultra 5 ile ultra 7 gücü ultra 7 ikede ultra 9k gücü verip düşük fiyattan satıyorlar hissedilmeyecek farklar için gereksiz paralara gerek yok
Gülme emojiside yanlışlıkla oldu kusura bakma

Yok yok ramler satılıyor. Son gelen satış verilerinde intel işlemciler tarihi düşük seviyede. Öyle böyle değil.
Yok hocam ya, piyasasının yarısını yazdım kimsenin aradığı yok:)

Orta seviye dükkan işleten bir arkadaşım şöyle bir bilgi verdi parçaları tedarik eden toptancıdan aldığı bir bilgi bu (teyit mümkün değil maalesef ama bana mantıklı geldi);

İntel yeni tanıttığı plus işlemcileri Amd karşısında daha agresif bir fiyat politikası sergilemek istiyormuş bu yüzden şuan mevcutta olan işlemcilerin fiyat karmaşası yaşamaması için biran önce tüketmek derdindeymiş.

Eğer bilgi doğru ise büyük satıcılar şu sıra aynı şuan konuda da örneği olduğu gibi çeşitli fırsat ve bundle seçenekler ile fırsat satışları yapabilir takip edilmesinde yarar var.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,200,500
Üyeler
190,754
Son üye
rescover
Geri