Dark Pro Master 12cm Kasa Fanı - 90 Cfm - 4.36 Statik Basınç - 449 TL (+Kargo)

Anladım ne kadar erken yaptığınız önemli değil ben bir an önce olsun diye ısrar etmiyorum zaten. Ne zaman yaparsanız artık müsait olduğunuz bir zamanda yaparsınız. Böyle deyince de zorla yaptırıyormuş gibi hissettim yanlış anlamayın.
Ahahahah estağfurullah olur mu hiç, ben de insanların sessiz dedin aldık ama sesli demesini istemiyorum. O yüzden yapmak istiyorum. Ses çok göreceli. Ben belki 6 senedir aynı odada vantiratör + 7 8 tane 8CM kasa fanının aynı anda çalıştığı bir ortamda iş yapıyorum. Bu seslere karşı olan toleransım yüksek. Bu yüzden bir ses profili vermek istiyorum ben de.

Hocam bunu anlatan bir video varsa iletir misiniz? Bunu da yapayım.
Çıkarma işlemini mi? Dediğim gibi fanın arkasını çevirin. O göbeğin kenarlarından sıkıca ittirin gelmesi lazım o şekilde.

Yalnız dediğim gibi kırılma ihtimali var. Ona göre yapın. Ben Rampage Glare F50'yi söktüğümde rifle bearing çıkmıştı.

1782997763248.webp

Sleeve Bearing.
Rifle Bearing.
Hydrolic Bearing(Rifle Bearing türü).
Fluid Dynamic Bearing
SSOII, SSO.
Ball Bearing.
Double Ball Bearing.

Genel yataklar bunlar. En üstteki en kötüsü yani sleeve bearing. O da böyle gözüküyor;

1782997917480.webp

Son düzenleme:
Çıkarma işlemini mi? Dediğim gibi fanın arkasını çevirin. O göbeğin kenarlarından sıkıca ittirin gelmesi lazım o şekilde.

Yalnız dediğim gibi kırılma ihtimali var. Ona göre yapın. Ben Rampage Glare F50'yi söktüğümde rifle bearing çıkmıştı.

Alıntıyı görüntüle

Sleeve Bearing.
Rifle Bearing.
Hydrolic Bearing(Rifle Bearing türü).
Fluid Dynamic Bearing
SSOII, SSO.
Ball Bearing.
Double Ball Bearing.

Genel yataklar bunlar. En üstteki en kötüsü yani sleeve bearing. O da böyle gözüküyor;

Alıntıyı görüntüle

Deneyeceğim hocam. Fdb fan yapısına uyuyor ama fan. Fan kısmı esnek bayağı. Genelde sert ve esnemeyenler sleeve bearing diye biliyorum. Tek başina kanıt değil elbette

Deneyeceğim hocam. Fdb fan yapısına uyuyor ama fan. Fan kısmı esnek bayağı. Genelde sert ve esnemeyenler sleeve bearing diye biliyorum. Tek başina kanıt değil elbette
Arkasında tıpa varsa yükske ihtimalle sleeve bearing'dir. Onu anlaması kolay.

Bir video yada telefonunuzdan bir Db ölçer uygulaması ile bir sonuç alabilir miyiz acaba? 1 metre uzaktan ne kadar db ses çıkarıyor gibisinden senide yormak istemiyorum ama merak ettim. Ortada veri olması daha doğru olur bence.

Ses testi:

Böyle bir amatör kayıt yaptım. Fikir sağlar.

Şu an piyasadaki hemen her 2000 rpm diye satılan fan Max 1800 1850 rpm civarı dönüyor. Benim 1800e çektiğim yerde onların Max ı ile karşılaştırabilirsiniz. 2500 rpm çok ekstrem. Videoda kasa uzaklığım yaklaşık 1 metre ya da daha az ve olduğunca sessiz bir ortamda

Son düzenleme:
Biliyorum. En azından fark görülmüş olur. Bir de fan çıkarılabiliyorsa onuda çıkarın derim. FDB deyip Rifle bearing çıkan fan sayısı az değil. Arkasını çevirip fan göbeğini iteceksiniz. O şekilde çıkması lazım ama sıkıntılı bir işlem. Kırılma ihtimali var. Normalde fabrikada press ile geçiriyorlar.
Riskli işlem gerek yok. FDB fandır muhtemelen bu hızlarda ya FDB oluyor ya da double bearing pek farklı bir durum görmedim.

Üstteki ses profili hakkında fikriniz nedir, video yükledim
Ben fanlarda ses konusunda hassasım beni çoğu fan tatmin etmiyor o konuda :D 1400 RPM üstüne çıkan her fan rahatsız ediyor beni :D

Ben fanlarda ses konusunda hassasım beni çoğu fan tatmin etmiyor o konuda :D 1400 RPM üstüne çıkan her fan rahatsız ediyor beni :D
1300 rpm de sesi çok tatmin etti beni. 6 fan sesi özellikle bunu da unutmamak lazım. Renderlarda 1800 max olacak halde kalması yerinde gibi. 8 tane toplam fan olunca, sessizlik beklemek imkansız sanırım.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Ekleme: en azından şunu diyebiliriz sanırım, fanların specleri doğru. Sessizlik ise göreceli ve bu specteki fanları ultra sessiz aramak bir ütopya

1300 rpm de sesi çok tatmin etti beni. 6 fan sesi özellikle bunu da unutmamak lazım. Renderlarda 1800 max olacak halde kalması yerinde gibi. 8 tane toplam fan olunca, sessizlik beklemek imkansız sanırım.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Ekleme: en azından şunu diyebiliriz sanırım, fanların specleri doğru. Sessizlik ise göreceli ve bu specteki fanları ultra sessiz aramak bir ütopya
Emin ol 1800 RPM'de kafayı yerim ben :D

Riskli işlem gerek yok. FDB fandır muhtemelen bu hızlarda ya FDB oluyor ya da double bearing pek farklı bir durum görmedim.
Bu hızlarda olan tonla Sleeve Bearing fan mevcut. Güç kaynaklarında 2.500RPM seviyesinde tonla fan var. O yüzden hızdan anlamak mümkün değil onu. Ki hadi sleeve bearing çıkmadı, rifle bearing çıkma ihtimalide var.

FSP'nin neredeyse tüm modellerinde kullanılan fan bile 2200 RPM zaten.

1783004944780.webp

Bu arada elimde 6 sarım içeren sleeve bearing'de var. Etiketi kaybolduğundan kaç RPM bilmiyorum ama 6 sarım yüksek RPM olduğunu belirtmeye yeter gibi. Hatta Xigmatek Shogun G 750W'dan çıkmış bir fan daha var bende.

1783005339155.webp

L serisi sessiz anlamına geliyor ama ona rağmen 2.000RPM bir fan. Yani sessiz olan buysa normali ne kadardır.

Son düzenleme:
Geri